Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(salunja @ 2013 04 08, 13:20)
vat siandien eisiu pasirasyt,o rytoj jau pas adviser'i.as skambinau,sake duomenis yra,bet svarstymas gali uztrukti 21 darbo diena.man tas kazkas nerealaus atrodo g.gif
o kodel praeitais gavot tik maternity?praneset revenue,kad gime vaikas?nes turejo moket iskart perskaiciave,nes atsirado dar vienas narys.tas pats manes siemet lauks...  doh.gif
Papildyta:

deja,bet be NI uzsiregistruoti bedarbe jus negalite.adresa galesit pasikeist iskart,kai tik kraustysites,tada laiskai bus siunciami nauju adresu,kuriuo gyvensit.keisti galit kiek tik norit,bet geriausia butu turet galimybe nueit i senus namus ir paimt laiskus,jei tokie buvo ateje jusu vardu 4u.gif

Bet tai o kaip tada registruotis bedarbe? nes man pasalpa,tiksliau vyrui moketu airija,ne UK,bet tam tiesiog reikia prisergistruoti ju skyriuje,kad irodyciau,kad jau esu toje salyje g.gif pristatyi U2 man rodos forma o paskui iskart atvykus issimti NIN... aisku,reiks bandyti cia klaustis.
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2013 04 08, 12:43)
Bet tai o kaip tada registruotis bedarbe? nes man pasalpa,tiksliau vyrui moketu airija,ne UK,bet tam tiesiog reikia prisergistruoti ju skyriuje,kad irodyciau,kad jau esu toje salyje g.gif  pristatyi U2 man rodos forma o paskui iskart atvykus issimti NIN... aisku,reiks bandyti cia klaustis.

del formos-gali buti kad ji ir bedarbyste yra nesusijusi.nes be NI tikrai negali statyt i iskaita ir moket bedarbio pasalpa.issiimat NI ir tada keliaujat i Job Centra registruotis kaip bedarbe.pasitikslinau-deja,susijusi.U2 yra butent job seeker's allowance.todel geriausia pries atvykstant i sali jau tureti uzsibookinus appointmenta,jei apsistosit kur pas draugus pirma savaite,tam,kad atvykus uz keliu dienu jau gautumet NI.bet kodel per 7 dienas turi uzregistruot-cia klausimas,kai info rasot,kad 3 men dar galesit gaut is Airijos JSA.taip greit cia pasidaryt,deja,be sansu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 08 balandžio 2013 - 14:01
QUOTE(salunja @ 2013 04 07, 19:31)
as,beje,irgi klausima turiu...kas gaves JSA,kiek truko svarstymas?nes man jau tempia trecia savaite,nors pries 2 men gavau laaaabai greit,per kelias dienas doh.gif uz 5 savaiciu jau turetu transferint ant IS,bet kad net JSA negavau iki siol...tipo svarstom dar.skambinejimai nepadeda schmoll.gif

14 darbo dienu.
ne Britu atveju, daromas nuolatinio gyventojo testas(pildoma forma), tai viskas dazniausiai nuo jo ir priklauso, kaip greit uzpildo forma ir kaip greit nusprendzia ar esat nuolatinis gyventojas.
QUOTE(Aylin @ 2013 04 08, 11:16)
Sveikutes. smile.gif
O prasidejus naujiems finansiniams metams child tax ir working tax credit yra perskaiciuojami?
nes per praeitus gaudavau tik maternity. Ar jos skaiciuojamos kaip pajamos?
Formos paciam reikia prasyti ar jie atsiuncia? g.gif

perskaiciuojama yra, jei pranesate apie pasikeitimus- apie pajamu, apie darbo netekima/pradejima dirbti. pradejus gyvent/issikyrus su vyru/zmona, gimus vaikui.
po balandzio 17dienos prades siuntinet deklaracijas, kurias uzpildyt reiks iki 31 liepos- galima telefonu- paprasius vertejo, tada bus perskaiciuota/pranesta apie permokas, jei laiku neinformavo apie pasikeitimus, apie planuojamas/spejamas 12-13 metu pajamas.

maternity allowance gavote?- sita yra neapmokesdinama ir Tax kreditai jos absoliuciai neitraukia i pajamas.
jei statutory maternity pay- motinystes/dekretines is darbdavio gavote- jos apmokesdinamos, bet tik ta dalis, kuri yra virs £100
t.y.- jei SMP buvo £140 per savaite, i pajamas eina tik tiek 40 svaru. dekretines trunka 39 savaites.
39 savaites x £40= pajamos, kurias reikia deklrauot tax kreidtams.
Papildyta:
QUOTE(Nala24 @ 2013 04 08, 12:43)
Bet tai o kaip tada registruotis bedarbe? nes man pasalpa,tiksliau vyrui moketu airija,ne UK,bet tam tiesiog reikia prisergistruoti ju skyriuje,kad irodyciau,kad jau esu toje salyje g.gif  pristatyi U2 man rodos forma o paskui iskart atvykus issimti NIN... aisku,reiks bandyti cia klaustis.

pristatykite ta forma i darbo birza ir jums jie patys paskirs laikina NI kol bus padarytas nuolatinis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 04 08, 13:54)
del formos-gali buti kad ji ir bedarbyste yra nesusijusi.nes be NI tikrai negali statyt i iskaita ir moket bedarbio pasalpa.issiimat NI ir tada keliaujat i Job Centra registruotis kaip bedarbe.pasitikslinau-deja,susijusi.U2 yra butent job seeker's allowance.todel geriausia pries atvykstant i sali jau tureti uzsibookinus appointmenta,jei apsistosit kur pas draugus pirma savaite,tam,kad atvykus uz keliu dienu jau gautumet NI.bet kodel per 7 dienas turi uzregistruot-cia klausimas,kai info rasot,kad 3 men dar galesit gaut is Airijos JSA.taip greit cia pasidaryt,deja,be sansu.

nu taip airijoj teigia,kad per 7dienas po formos gavimo,turiu ja pristayti i salie,ar miesto i kuri noriu pervesti jobseeker benefit,ne alowance,nes alowance negali buti perkeliamas i kita sali. o ta JB galima gauti pagal ta istatyma 3men tai tiksliau 12sav. tik nesiruosiam aisku tiek norim,gauti darbus ir dirbti,uztenktinai jau gaunam...

QUOTE(Notmiau @ 2013 04 08, 14:16)

pristatykite ta forma i darbo birza ir jums jie patys paskirs laikina NI kol bus padarytas nuolatinis.  smile.gif

Labai dekui! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Notmiau @ 2013 04 08, 13:16)
14 darbo dienu.
ne Britu atveju, daromas nuolatinio gyventojo testas(pildoma forma), tai viskas dazniausiai nuo jo ir priklauso, kaip greit uzpildo forma ir kaip greit nusprendzia ar esat nuolatinis gyventojas.

kad esu as nuolatinis gyventojas jau beveik 3 metai.problema,pasirodo,buvo kita.kai pildziau online claim,jie man irase,kad vyras nedirba ir mes claiminam joint claim income-based.kai atvykom i interview,istaisem,kad vyras dirba ir kad gausiu contribution-based JSA,nes ta pati buvau gavus pries 2men.veliau nutraukiau,nes radau darbo,bet kai uzmate,kad esu nescia,pasake,kad darbo man neturi.ten atidirbau 1 diena,po to kitoj agenturoj dar 2,priezastis ta pati.paklause kodel dirbau part time.atsakiau,kad kiek gavau darbo,tiek dirbau.dabar,sake,as neturiu teises gauti contribution-based JSA,nes nesu pakankamai sumokejus mokesciu,kas nera tiesa,nes claiminta buvo iki nauju mokescio metu,tad skaiciavosi sena suma.zodziu sake turiu claimint income-based JSA ir siom dienom turiu sulaukt skambucio del detaliu patikslinimo.idomu tik,ar prarasiu tas 3 savaites,kurias jau laukiu ju atsakymo,nes jokio laisko apie claim'a is ju negavau g.gif nes adviser'e sake,kad sistemoj irasyta,kad as ant contribution-based ir jokiu pinigu negausiu blink.gif nors tikrai idomu ar turi teise nemoket doh.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 04 08, 17:05)
kad esu as nuolatinis gyventojas jau beveik 3 metai.problema,pasirodo,buvo kita.kai pildziau online claim,jie man irase,kad vyras nedirba ir mes claiminam joint claim income-based.kai atvykom i interview,istaisem,kad vyras dirba ir kad gausiu contribution-based JSA,nes ta pati buvau gavus pries 2men.veliau nutraukiau,nes radau darbo,bet kai uzmate,kad esu nescia,pasake,kad darbo man neturi.ten atidirbau 1 diena,po to kitoj agenturoj dar 2,priezastis ta pati.paklause kodel dirbau part time.atsakiau,kad kiek gavau darbo,tiek dirbau.dabar,sake,as neturiu teises gauti contribution-based JSA,nes nesu pakankamai sumokejus mokesciu,kas nera tiesa,nes claiminta buvo iki nauju mokescio metu,tad skaiciavosi sena suma.zodziu sake turiu claimint income-based JSA ir siom dienom turiu sulaukt skambucio del detaliu patikslinimo.idomu tik,ar prarasiu tas 3 savaites,kurias jau laukiu ju atsakymo,nes jokio laisko apie claim'a is ju negavau g.gif nes adviser'e sake,kad sistemoj irasyta,kad as ant contribution-based ir jokiu pinigu negausiu blink.gif nors tikrai idomu ar turi teise nemoket doh.gif

nesvarbu kiek Jus ten tu metu ar JAU 3 metai ar TIK 3 metai.
nuolatinio gyventojo patikra jie vistiek atlieka.
netgi jei jau buvo pildyta forma ir sprendimas buvo teigiamas, persiregistruojant i birza po nors ir menesio, jie vel gali daryt ta 'testa'- patikra, tokiu budu vel uzvilkindami sprendima del pasalpos mokejimo.
bet is situacijos matau, kad greiciausiai ir nemoka/tempia, nes kiti niuansai.
jei vyras dirba, income based- paskaiciuotos/paremtos pajamomis- negausit. na nebent vyras dirba maziau nei 24 val per savaite.
jei vienas is poros dirba- tada pasalpa tik paremta sumoketais mokesciais, o jei jie sako, kad mokesciu nesumokejot pakankamai, ARBA - jie JAU Jums sumokejo pasalpos suma, kuria galejo remiantis pagal JUSU sumoketus mokescius. abejais atvejais darbo birzoj galesit 'stovet', jie mokes uz Jus soc draudimo imokas- na stazui- pensijai, bet pasalpos nemokes.
Tikiuosi viskas susitvarkys Jusu labui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Notmiau @ 2013 04 08, 19:55)
nesvarbu kiek Jus ten tu metu ar JAU 3 metai ar TIK 3 metai.
nuolatinio gyventojo patikra jie vistiek atlieka.
netgi jei jau buvo pildyta forma ir sprendimas buvo teigiamas, persiregistruojant i birza po nors ir menesio, jie vel gali daryt ta 'testa'- patikra, tokiu budu vel uzvilkindami sprendima del pasalpos mokejimo.
bet is situacijos matau, kad greiciausiai ir nemoka/tempia, nes kiti niuansai.
jei vyras dirba, income based- paskaiciuotos/paremtos pajamomis- negausit. na nebent vyras dirba maziau nei 24 val per savaite.
jei vienas is poros dirba- tada pasalpa tik paremta sumoketais mokesciais, o jei jie sako, kad mokesciu nesumokejot pakankamai, ARBA - jie JAU Jums sumokejo pasalpos suma, kuria galejo remiantis pagal JUSU sumoketus mokescius. abejais atvejais darbo birzoj galesit 'stovet', jie mokes uz Jus soc draudimo imokas- na stazui- pensijai, bet pasalpos nemokes.
Tikiuosi viskas susitvarkys Jusu labui  4u.gif

aga,netgi taip...aciu labai uz info! 4u.gif o jeigu man uz 5 savaiciu priklausys income support,nes man lieka 11savaiciu iki gimdymo-jo irgi galiu negaut,nes negavau JSA? g.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 04 08, 20:55)
aga,netgi taip...aciu labai uz info! 4u.gif o jeigu man uz 5 savaiciu priklausys income support,nes man lieka 11savaiciu iki gimdymo-jo irgi galiu negaut,nes negavau JSA? g.gif

is mano patirties- IS jie skiria sunkiau nei JSA. bet- nepabandysit- nezinosit 4u.gif Niekas negali pasakyt, ka jie nuspres...
beto- jei Jusu vyras dirba daugiau nei 24val per savaite- velgi- neprikausys.
paguoda-, kai gims mazylis- prisides CHB, CHTC.
dar turetumet gauti Sure Maternity Grant.
Atsakyti
QUOTE(Notmiau @ 2013 04 08, 23:07)
is mano patirties- IS jie skiria sunkiau nei JSA. bet- nepabandysit- nezinosit  4u.gif  Niekas negali pasakyt, ka jie nuspres...
beto- jei Jusu vyras dirba daugiau nei 24val per savaite- velgi- neprikausys.
paguoda-, kai gims mazylis- prisides CHB, CHTC.
dar turetumet gauti Sure Maternity Grant.

Sure start matenity grant as gauciau,jei gauciau Income support,income-based JSA arba working tax.deja,nieko negaunu,tad nera garantijos,kad gimus vaikui jie neuzvilkins reikalo su CB.as turesiu tik 3 men paduot tam grantui doh.gif o vyras dirba 30val per savaite,bet sake,kad gaunant JSA likus 11sav iki gimdymo jie transfer'ina i income support.vat ir klausimas ar gausiu,jei neaisku kas bus su tuo JSA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 04 09, 01:34)
Sure start matenity grant as gauciau,jei gauciau Income support,income-based JSA arba working tax.deja,nieko negaunu,tad nera garantijos,kad gimus vaikui jie neuzvilkins reikalo su CB.as turesiu tik 3 men paduot tam grantui doh.gif o vyras dirba 30val per savaite,bet sake,kad gaunant JSA likus 11sav iki gimdymo jie transfer'ina i income support.vat ir klausimas ar gausiu,jei neaisku kas bus su tuo JSA doh.gif

dėl tos pačios priežasties gali neskirti IS,kad gyvenat su vyru ir jis dirba.ir ne jie "transferina" į IS, pati turi ateit ir pasikeist
Papildyta:
QUOTE(Notmiau @ 2013 04 08, 21:55)
abejais atvejais darbo birzoj galesit 'stovet', jie mokes uz Jus soc draudimo imokas- na stazui- pensijai, bet pasalpos nemokes.
Tikiuosi viskas susitvarkys Jusu labui  4u.gif

Va va dėl stažo,stovint darbo biržoj jeigu eina stažas reiškia galima išeit maternity ar čia drambliuko svajonės? blink.gif nes pvz man priktruko 9 savaičių iki maternity leave.Čia labiau teorinis klausimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyra @ 2013 04 09, 10:07)
Va va dėl stažo,stovint darbo biržoj jeigu eina stažas reiškia galima išeit maternity ar čia drambliuko svajonės? blink.gif  nes pvz man priktruko 9 savaičių iki maternity leave.Čia labiau teorinis klausimas 4u.gif

nelabai supratau, bet jei apie staza, tai jei gaunate CHB- SAVO vardu, tai tas uzsiskaiciuoja, kaip stazas, tuo laikotrapiu, kai nedirbi.
Atsakyti
taigi,grizau is job centro po pokalbio su adviser'e.sistemoje dar nera duomenu apie skirta pasalpa,kaip kad nera duomenu ir apie atsisakyma moket-still processing.sios savaites begyje jau turetu priimti sprendima ka jie darys su ta pasalpa.jei nutars moket,sumokes nuo claimo dienos,kaip priklauso.siaip dazniausiai,sake,kadangi pirmas claimas buvo atsauktas visai neseniai,vasario 27d,tai turetu greiciau viskas vykt,sake nesupranta kodel viskas vilkinama.paskutini karta pasirasyt uz 2sav,22diena,paskui geguzes 6 bank holiday,o geguzes 12 as jau iseinu i maternity allowance,tad joks income man ir nepriklausys biggrin.gif tiek ziniu is mano fronto.
Atsakyti