Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 08:29)
Visos gieda ta pati, kad su geresniu fotiku, nebus geresniu nuotrauku. Tai jus man paaiskinkit, ko visos perka juos geresnius, ko visi perka geresnius, brangesnius, ko ju kaina yra ir virs 10 tukstanciu?
Manau per praktika ir ismoksiu daugiau visko. Va, pavyzdziui, idesiu nauju nuotrauku vestuviu ir ta sena albuma istrinsiu, nes ten ziauroka, lengvai tariant. Ir siaip nuotraukas kazkurias pratrinsiu veliau, kai bus geresniu (tikiuosi bigsmile.gif ).
Pinigai? Tos foto kur sudetos, nei uz viena nepaimti pinigai, nes jie tikrai ne viskas. Vienos pradziai ima minimuma, o as neemiau nieko ne is vieno.
O ir foto negali buti visu vieno lygio, turi buti ir geresniu fotografuojanciu ir vidutiniu ir geriausiu. Neabejoju kad kazkas stebes tas mano blogas foto ir po metu dvieju sakys, va dabar tikrai jau geriau! Manau visos pradeda nuo prastesniu foto, kurios tuo metu atrodo ok.
O galetum man kazka patarti?
Ir ar galetum pasakyti nors viena gera dalyka  smile.gif  ?

ma nau, todėl, kad pagerėjus įgūdžiams gera aparatūra gali prisidėti prie geresnių nuotraukų atsiradimo. atvirkštinis ryšys nelabai įmanomas - geresnis fotikas nesuteiks geresnių įgūdžių ir nepadarys geresnių foto savaime, be įgūdžių tobulėjimo.

Tu praktikuokis, gal pažengsi, tada naujas fotikas būtų prasminga investicija. aišku, jei finansai ne problema, niekieno ne reikalas tie nauji brangūs fotikai. pirk, jei gali, ir fotkink. kad tik pasiteisintų smile.gif

aš visada pasisakiau prieš naujos brangios technikos pirkimą, kai esi gemalo stadijoje. bet iš esmės juk ne mano reikalas, kam Tu savo ar vyro ar šeimos pinigus leidi, ar ne? smile.gif
Atsakyti
Say, naujas nikon jau ant stalo smile.gif.
Na, labai tikiuosi, kad tie igudziai ateis su praktika rolleyes.gif .
Atsakyti
Rytine Kava, pasakysiu kodėl tau nereikia geresnės aparatūros.
Esi jau netrumpą laiką šioje temoje. Bet.... Tavo nuotraukų čia mačiau mažai, bendruose teminiuose fotografavimuose nedalyvauji, postūmio tav nuotraukose nematau, pažiūrėjau fb. Mano nuomone tau trūksta vidinio noro, kažką išmokti. Tu tiesiog užsiblokavai, kad tau taip gerai, kaip yra, arba bandai save įtikinti, kad su geresne technika pasikeis viskas į gerą,. Taip, nuotraukų kokybė gal ir paerės, bet turinys, jis svarbesnis už kokybę. Ir jo geresnis fotoaparatas tikrai nepagerins.
Tad siūlau daugiau dalyvauti temoje, mokintis, ieškoti ir neatsimušinėti posakiais, kad reikia visokių fotografų. Taip jų visokių reikia, bet tai nereiškia, kad nereikia tobulėti ir net piršto nepajudinti dėl geresnių rezultatų.
Nesigauna pačiai mokintis, ok. Investuoji pradžioj ne į fotoaparatą, bet į kursus ir pasimokini, plapleti žinias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 kovo 2013 - 09:07
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 09:02)
Say, naujas nikon jau ant stalo smile.gif.
Na, labai tikiuosi, kad tie igudziai ateis su praktika rolleyes.gif .

a, nu tai sveikinu, beprasmiškos diskusijos apie tai..smile.gif

supranti, jei ateis su praktika, tai viskas ok. Bet kartais noro fotografuoti nepakanka. na neturi žmogus gabumo, ir viskas. gal jis kažką kitką sėkmingai darytų.. todėl visų pirma geriau pasiekti tam tikrą lygį, kai pasimato, ar gali toliau žengti ir ar verta gerinti aparatūrą.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 03 28, 10:09)
todėl visų pirma geriau pasiekti tam tikrą lygį, kai pasimato, ar gali toliau žengti ir ar verta gerinti aparatūrą.

čia nesutinku su tavim biggrin.gif leidžiu sau pajuokauti, neįsižeiskit.

fotoaparatų gamintojus irgi reikia palaikyti smile.gif Jie juk gamina tam, kad pirktų.
Tad jei gali sau leisti kodėl ne.
O labiausiai man patinka kai fotoaparatus keičiam kaip kojines. Vyro brolis toks biggrin.gif naujesnis išeina, seną parduodą kitą perka. Po poros mėnesių vėl kitą perka. Fotografuot šiaip vistiek nemoka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 kovo 2013 - 09:16
QUOTE(Yvette @ 2013 03 28, 10:07)
Rytine Kava, pasakysiu kodėl tau nereikia geresnės aparatūros.
Esi jau netrumpą laiką šioje temoje. Bet.... Tavo nuotraukų čia mačiau mažai, bendruose teminiuose fotografavimuose nedalyvauji, postūmio tav nuotraukose nematau, pažiūrėjau fb. Mano nuomone tau trūksta vidinio noro, kažką išmokti. Tu tiesiog užsiblokavai, kad tau taip gerai, kaip yra, arba bandai save įtikinti, kad su geresne technika pasikeis viskas į gerą,. Taip, nuotraukų kokybė gal ir paerės, bet turinys, jis svarbesnis už kokybę. Ir jo geresnis fotoaparatas tikrai nepagerins.
Tad siūlau daugiau dalyvauti temoje, mokintis, ieškoti ir neatsimušinėti posakiais, kad reikia visokių fotografų. Taip jų visokių reikia, bet tai nereiškia, kad nereikia tobulėti ir net piršto nepajudinti dėl geresnių rezultatų.
Nesigauna pačiai mokintis, ok. Investuoji pradžioj ne į fotoaparatą, bet į kursus ir pasimokini, plapleti žinias.

Na, tikrai neuzsiblokavau, kad man taip gerai ir nieko nekeisiu, tikrai ne schmoll.gif .
Sakydama, kad visokiu fotografu reikia, turejau omeny, kad manes blogos dabar kazkam prisireikia, bet tikslas buti geresne ax.gif .
O privaciai butinai eisiu, tik nezinau nei kur nei pas ka g.gif .
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 03 28, 10:09)
supranti, jei ateis su praktika, tai viskas ok. Bet kartais noro fotografuoti nepakanka. na neturi žmogus gabumo, ir viskas. gal jis kažką kitką sėkmingai darytų.. todėl visų pirma geriau pasiekti tam tikrą lygį, kai pasimato, ar gali toliau žengti ir ar verta gerinti aparatūrą.

Dar yra toks dalykas, kad tavo skonis kitoks ir mano foto tau niekada gyvenime nepatiktu ne viena...
Tarkim as esu maciusi nuotrauku pas fotografus, kur zmones galbut svaigsta, o man ne vienos geros emocijos.
Dar yra skonio reikalas. Nesuprask, kad as cia labai zaviuosi savo nuotraukomis ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 09:20)
Dar yra toks dalykas, kad tavo skonis kitoks ir mano foto tau niekada gyvenime nepatiktu ne viena...
Tarkim as esu maciusi nuotrauku pas fotografus, kur zmones galbut svaigsta, o man ne vienos geros emocijos.
Dar yra skonio reikalas. Nesuprask, kad as cia labai zaviuosi savo nuotraukomis  ax.gif .

nu žinok nesutinku. matydama gerą nuotrauką, kokio žanro ar stiliaus ar SKONIO ji bebūtų, manausi jau pasiekusi tam tikrą žinojimo lygį, kad galėčiau ją gana objektyviai įvertinti.
o štai Tu savo skoniu ir žiniomis turėtum labai stipriai padirbėti. čia objektyviai sakau. nes jeigu būtum labiau apsiskaičiusi ir išsilavinusi fotograifjos srityje, nebūtų tokių pasisakymų, kad man nepatinka kažkas, dėl ko kiti svaigsta, ir neargumentuotum mūsų asmeninių skirtumų skonių skirtumais smile.gif
negalima skonių skirtumams nurašyti nekokybės, turinio trūkumo ar formos triumfo prieš turinį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 27, 21:27)
Alabama, yra yra tos nekokybes  cool.gif . Tikiuosi su naujuoju fotiku bus kitaip smile.gif .
Ir kas dabar blogo del fotografavimo uz pinigus?

ne fotikas fotkina tai tikrai schmoll.gif gali galvot bus geriau bet nebus tik mokslas mokslas ir dar kar mokslas 4u.gif

busiu siandien nuo ryto ir as bjauri ir as esu labaii pries kai zmones eina i komercija nemokedami nei paprasciau astrumo isgaut na tada jau slepk po actionais lotuliukas.gif bet ne man cia moralizuot ar gi ne mirksiukas.gif tik tikiuosi nepapulsit ant tokiu kurie nores kokybes aiskumo konpozicijos o gaus nelabai ka g.gif bet cia matomai yra paslaptis kitur as nzn kiek drasos man reiktu turet atiduot zmonem nekokybiskas foto skradziai zeme sulysciau lotuliukas.gif

dabar labas rytas 4u.gif siandien paskutine dienele darbe moksluose ,vaiku mokykloj bigsmile.gif
laukiu kol atsius padaryta tiksliau uzsakyta foto mainam nes jau reiktu issiust labai baisu kad nenusiviltu bet ka moku ta padariau blush2.gif

ir dar vakar buvo apie svajone sakiau rasysiu bet poto paskaiciau pasirodo labai banalu niekad nebuvau baisi kureja blush2.gif tai vizija nieko nesiskirianti nuo kitu anktus rytas /velus vakaras mergina saule ilga sukne ar silko skraiste vejelis pucia plaukus plaiskto kokiam miske ar parke blush2.gif tiek tos vizijos biggrin.gif
Atsakyti
Say, teisybes yra tavo zodziuose, bet tingiu veltis i diskusijas, o tai vel bus belekiek puslapiu apie RK lotuliukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 09:34)
Say, teisybes yra tavo zodziuose, bet tingiu veltis i diskusijas, o tai vel bus belekiek puslapiu apie RK  lotuliukas.gif .

Va dabar eik ir su savo kietu fotiku padaryk foto, kad butu BENT sufokusuota.Apie kita net nekalbu.
O gera dalyka tai galiu pasakyti-pavasaris ateina:)
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 03 28, 10:30)
busiu siandien nuo ryto ir as bjauri ir as esu labaii pries kai zmones eina i komercija nemokedami nei paprasciau astrumo isgaut na tada jau slepk po actionais  lotuliukas.gif bet ne man cia moralizuot ar gi ne  mirksiukas.gif  tik tikiuosi nepapulsit ant tokiu kurie nores kokybes aiskumo konpozicijos o gaus nelabai ka  g.gif  bet cia matomai yra paslaptis kitur as nzn kiek drasos man reiktu turet atiduot zmonem nekokybiskas foto skradziai zeme sulysciau  lotuliukas.gif

Su mano senu fotiku ir objektyvu apie koki astruma kalbet biggrin.gif, fokusas amziais nusokinejo, atsibodo su juo vargti.
Dovanotam arkliui i dantis neziurima lotuliukas.gif , cia as apie foto, kurias kazkas gavo is manes biggrin.gif .
O kas nores kokybes aiskumo kompozicijos, eis kitur, pamate mano foto. Juk kai zmones renkasi, kas fotografuos juos, paziuri nuotraukas, ko mazdaug tiketis cool.gif .
Papildyta:
Alabama, gal praleidai mano posta puslapy pries paciam gale, o gal nenorejai atsakyti tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 07:43)
Dovanotam arkliui i dantis neziurima  lotuliukas.gif , cia as apie foto, kurias kazkas gavo is manes biggrin.gif

matomai tuo mes zmones ir skiriames mirksiukas.gif as net uz dyka svetimiem negaliu daryt nes jei matau bent maza klaidele foto brokuota, tokios foto atiduot negaliu schmoll.gif jetus kaip pamastau atidavei fotke zmogus rodo draugam tas draugas tarkim supranta daugiau apie fotografija ir komentuoja nagi baisu kaip gali tokie zmones kitus fotkint g.gif bet cia tik as taip manau todel fotkinu savo vaikus,sese ar drauges leliuka fsio biggrin.gif ir to atiduodu tik tas kurios man bent truputuka tinka blush2.gif o buna taip sakau si kart nebus nors drauge sako gi paziurek kaip grazu sakau tau grazu man ne kalba baigta mirksiukas.gif
Atsakyti