QUOTE(DEU @ 2013 04 23, 10:06)
Atėjo laikas ir man apsispręsti dėl langų.
Reikalingi patys šilčiausi, kad bendras lango U sutilptų į 0,7.
Trys realiausi variantai:
Rehau Geneo PHZ
Aluplast energeto 8000
Kommerling 88 pro Energy
Gal dar ką tinkamo Lietuvos rinkoje galima rasti?
Veka iš ties, kaip LokysL sako atsiliko ir nieko tinkamo pasiūlyti negali.
Pas mane MD +, su termo įdėklais, pasižiūrėjau Uf=0,91, tai pakankamai neblogas dydis bet Aluplast 8000 kiek pamenu geresnis. Nors po žiemos pamatęs kaip langai atlaikė žiemą esu jais visai patenkintas, bet jei dabar rinkčiausi, tikrai žiūrėčiau ir kitus variantus. Jei nebijočiau klijuotų stiklo paketų, greičiausiai apsistočiau ties Aluplastu.
Durys pas mane iš PHZ profilio. Už jas sumokėjau tikrai velniškai daug, nes tai vis dar buvo "naujovė", o tik PHZ profilis leidžia gaminti lauko duris, bet jomis nesidžiaugiu

. Vienintelė skaidri atitvara, kurį žiemą peršalo. Su durimis tikrai prašoviau

. Užkliuvo kad apačioje slenkstis pridengtas atrodo aliuminine apdaila, greičiausiai tam, kad būtų atsparesnis profilis numindžiojimui, bet ta aliumininė plokštelė visą žiemą buvo apšerkšnijusi iš vidaus. Dar iš vidaus buvo apšerkšnijusi spyna, bet tai manau su laiku išspręsiu, ir šalia durų ploni aukšti stiklai. Jų stiklo paketas truputį prastesnių termo savybių U=0,6 vietoje durų U=0,5 (dėtas 6mm stiklas, nes didelis skirtumas tarp aukščio ir pločio), tai vat ir šių stikliukų kraštai buvo pasidengę šerkšnu/ledu (
Įmetu nuorodą į nuotrauką, kurioje matosi apačioje esanti aliumininė plokštelė, bei šalia durų esantis siauras langelis). Visi kiti langai šerkšno ir ledo nematė. Būčiau žinojęs, kad taip bus, lauko duris tikrai kokias kitas būčiau statęs.
Tikrai nesiūlau PHZ profilio, nes jis bent jau anksčiau buvo brangus, o naudos iš jo juntamesnės nėra.
Kai žiūrinėjau PHPP, užkliuvo
REHAU CLIMA-DESIGN. Tikrai pasidomėčiau šiais, be to ir
Veka TOPLINE bei Veka TOPLINE Plus atrodo panašiai, bet vekos variantas man mažiau patinka, dėl tiktai dvigubo sandarinimo, Rehau turi trigubą. Šie langai jau ir taip iš išorės pakankamai neblogai apšiltinti.