Įkraunama...
Įkraunama...

Atmintis

QUOTE(prieblanda @ 2009 02 23, 22:28)
kuo mažiau stresuoti, kad neprisimeni kažko ir griežtas dienos režimas: laiku keltis, laiku gultis, rasti laiko pavalgyti laiku, išeiti pasivaikščioti, tiesiog pailsėti, atsipūsti.
receptūra išbandyta nuosavu kailiu, kai buvau abiturientė. rezultatai puikūs good.gif  pirmas dvi savaites save prievartavau ir laužiau prie režimo, nes esu pelėda ir t.t., bet paskui pagavau cinkelį ir buvo normaliai.
iš praktinių pavyzdžių - nuo 21 val. vakaro pas mane namie buvo įvesta komendanto valanda biggrin.gif šeimyna žinojo, kad jei nors cyptels, ar kur ne vietoj šviesą uždegs, tai aš juos suėsiu gyvus dėl kenkimo mano ateičiai laugh.gif
beje, atminčiai nieko tada nenaudojau. valerijono pagerdavau, kad geriau miegočiau.
tai vat, šitai receptūrai svarbiausia - valia, bet kūnui ir protui nauda garantuota.
jei valios nėra, tada galima bandyti žaisti su tabletėm, bet man niekada jos normaliai nepadėjo, jei lyginsim su režimo efektu  schmoll.gif

Ačiū už išsamų atsakymą, labai įdomi idėja su tuo ''režimo efektu'', tikrai išbandysiu smile.gif
Tačiau įdomu tada, kada reikia mokytis? Ta prasme ar geriau kalti dienos metu, ar vakare iki kokios 21h (kaip suprantu, prieš miegą geriau nesimokyt), ar kalti pvz. ryte, vos pabudus? g.gif ar paskirstyti darbus visai dienai, ar geriau mokytis vienu prisėdimu? smile.gif man asmeniškai viskas amžinai nusikelia į vakarą, o po to, kai mokausi prieš miegą, atsibudus ryte būnu pikta ir neišsimiegojus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2009 02 24, 13:39)
Ačiū už išsamų atsakymą, labai įdomi idėja su tuo ''režimo efektu'', tikrai išbandysiu  smile.gif
Tačiau įdomu tada, kada reikia mokytis? Ta prasme ar geriau kalti dienos metu, ar vakare iki kokios 21h (kaip suprantu, prieš miegą geriau nesimokyt), ar kalti pvz. ryte, vos pabudus?  g.gif ar paskirstyti darbus visai dienai, ar geriau mokytis vienu prisėdimu?  smile.gif  man asmeniškai viskas amžinai nusikelia į vakarą, o po to, kai mokausi prieš miegą, atsibudus ryte būnu pikta ir neišsimiegojus  doh.gif

mokytis iš pat pat ankstyvo ryto, jei visiškai miegi, nėra reikalo. bet galima daryti tuo metu kažkokius paruošiamuosius darbus mokslams, kažką gal išsirankioti ar pan. na aš tai visokių lentelių, schemų, ko tik nori buvau prisikūrus, kad tik informaciją lengviau būtų susistemint.
o toliau mokymasis tyri vykti vėlgi pagal griežtą režimą:
20 min intensyvaus darbo
5 min pertrauka, bet nenutolstant nuo darbo vietos (atsistoti, pasiražyti, akis pailsinti, atsigerti gal vandens)
20 min intensyvaus darbo
10 min pertrauka - išsivirti arbatos, šiek tiek pajudėti, bet irgi pernelyg nesiblaškyti
kas porą valandų galima ilgėlesnę pertrauką padaryti ir kažkuo kitu užsiimti, ar papietauti, ar šiaip kokį einamąjį reikalą sutvarkyti, na tiesiog truputį atitrūkti nuo mokslų, po pietų ~17 val. darydavau pasivaikščiojimus pusvalandžio trukmės smile.gif
aišku, kiekviena diena nebus identiška, nes tai į mokyklą reikia važiuot, tai dar kas, bet planuoti dieną reikia būtinai.

aš vakarais ilgiausiai mokydavausi iki 20.30, nes pagal mano tvarkaraštį 20.30-21.00 buvo skirta dušui, nusiprausti, o po dušo iki užmigimo mano laikas: ar TV pažiūrėt, ar knygą paskaityt, ar iškart krist miegot. taigi vėliausiai kada aš užmigdavau būdavo 22 val. kai įpranti tokiu laiku eiti miegoti, tai iš ryto paskui jau greičiau darbinga pasidarydavau wink.gif

aišku, vakarėlių liūtams toks tvarkaraštis nepatiks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 24 vasario 2009 - 14:20
QUOTE(prieblanda @ 2009 02 24, 14:16)
aš vakarais ilgiausiai mokydavausi iki 20.30, nes pagal mano tvarkaraštį 20.30-21.00 buvo skirta dušui, nusiprausti, o po dušo iki užmigimo mano laikas: ar TV pažiūrėt, ar knygą paskaityt, ar iškart krist miegot. taigi vėliausiai kada aš užmigdavau būdavo 22 val. kai įpranti tokiu laiku eiti miegoti, tai iš ryto paskui jau greičiau darbinga pasidarydavau wink.gif

Reikės ir man taip pamėginti, galbūt tai padės smile.gif nepabandysi, nesužinosi.. Ačiū, prieblanda 4u.gif
Atsakyti
Bet kai mokais,ruosies egzaminams is pat ryto,bent jau as, tikrai geriau prisimenu viska
Atsakyti
manau, atmintis silpnėja dėl pernelyg daug siekiamos įsiminti informacijos. Na, be abejonės, tai gali nutikti ir dėl visai kitų svarbių dalykų. Tačiau savąjai atminčiai stiprinti aš naudoju maisto papildą Tonussan, kuris ne tik veikia žvalinančiai, energizuojančiai, kas ypač gerai intensyviai mokantis ar dirbant, bet ir puikiai stiorina atmintį! Tikrai nebūčiau pamaniusi, jog augalinės kilmės preparatas gali taip puikiai veikti, tačiau - rezultatus tikrai jaučiu, ir tfu tfu tfu, nesijaučiu nusivylusi, tikrai smile.gif
Atsakyti
galbūt atmintis pablogėjo, nes siekiama atsiminti kuo daugiau informacijos? O gal taip tiesiog atsitinka Tau net nenutuokiant? Kita vertus, manau, tik apajutus pirmuosius atminties pablogėjimo požymius, yra būtina ką nors daryti dėl to, ir kaip nors kovoti: kad ir gerti vitaminus ar maisto papildus tam reikalui. Pvz. aš, šią žiemą gėriau tokius maisto papildus, pavadinimu Tonussan, kurie, jaučiu, jog tikrai padėjo - atmintis pagerėjo, o be to, dar ir nejaučiu tokių stresų, kaip anksčiau, atsirado daugiau energijos. Tikrai nemaniau, jog maisto papildas gali taip padėti - tačiau, tai tikrai suveikė.. Na, ko gero, išeities paieška kiekvienam iš mūsų yra labai individuali!
Atsakyti
Norint pagerinti atmintį, geriausia vartoti preparatus su ginkmedžiu, taip pat tinka preparatai, kurių sudėtyje yra amino rūgščių. Aš, ko gero, patarčiau ginkmedį. Pradžioje reiktų vartoti didesnėmis dozėmis (120-240 mg per dieną), palaipsniui mažinti. O vartoti, norint pajusti poveikį, reiktų bent tris mėnesius mirksiukas.gif
Atsakyti
Yra stiprus preparatas atminciai ir demesio koncentracijai pagerinti Tanakan, jame daug ginkmedzio lapu ekstrakto ,o ginkmedis butent gerai atminciai rolleyes.gif
Atsakyti
kodel visi taip grebiasi tu sintetiniu preparatu g.gif ar nevertetu pasidometi kokie naturalus homeopatiniai maisto papildai skatina smegenu veikla ir gerina atminti smile.gif mano draugas pries egzaminus ir bakalaurini vartojo gotu kola as gingo gotu kola ir lecithin is Nature's Sunshine. Puikiai pagerino atminti ir tai ne trumpalaikis efektas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina.J.: 13 gegužės 2009 - 17:45
Tai va kad visi kazkodel taip gydosi, ir pati galvoju kad jau vaistu jokiu nepirksiu ,tai kur tau ciut kas ir begu i vaistine blink.gif , o su galva jau irgi kazkas ne to skleroze matyt arteja blush-anim-cl.gif ,esu ia as apie ta tanakan girdjusi kad stiprus ir gerai sutvarko galva g.gif ,gal irgi reikto kazka panasaus pavartoti jis man atrodo gerina galvos smegenu kraujotaka.
Atsakyti
QUOTE(kamilyytee @ 2009 05 14, 14:28)
Tai va kad visi kazkodel taip gydosi, ir pati galvoju kad jau vaistu jokiu nepirksiu ,tai kur tau ciut kas ir begu i vaistine blink.gif , o su galva jau irgi kazkas ne to skleroze matyt arteja  blush-anim-cl.gif ,esu ia as apie ta tanakan girdjusi kad stiprus ir gerai sutvarko galva g.gif ,gal irgi reikto kazka panasaus pavartoti jis man atrodo gerina galvos smegenu kraujotaka.

vistik as linkciau prie kuo naturalesnes produkcijos, smegenim ir atminciai labai gerai zensenis, tie preparatai kur as minejau taip pat turi daug zensenio, jis ne tik tonizuoja bet labai padeda atminciai, o pati gotu kola yra nuo seno vartojama indijoje, kinijoje, ji net vadinama atminties zole. Zinoma jei jus norite greito poveikio tada sintetiniai preparatai jums pades, bet jei norite sveiko ir ilgalaikio efekto tai niekas nepakeis zoliniu preparatu.
Atsakyti
Geriausiai atminčiai padeda jos lavinimas. Paspręsk kryžiažodžius, skaityk knygas, stenkis prieš naktį atkartot viską ką darei. Dar gali pabandyt riešutų valgyt, kofeina sir šokoladas irgi stimuliuoja smegenis
Dar reikia ir išsimiegot gerai bei pailsėt. Tie sintetiniai preparatai ir vitamiani nelabai padės. smile.gif
Atsakyti