Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų yra planuojam dar...38 karstos naujienos

Neringute, ačiū už pagyras mano monstriukams ax.gif

Kaip gerai, kad šian išeiginė, tinginiauju totaliai. Buvom mieste, apsiprikom, Macdake užkandom, dbr vaikai kieme dūksta, aš čenakus kepu, lafa.

Man kaip pirmametei pomiku augintojai, klausimas toks kvailokas iškilo, ar išpikiavus turi nukrist jau pirmieji lapeliai, kai tikrieji didoki?
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2013 04 02, 14:51)
Man kaip pirmametei pomiku augintojai, klausimas toks kvailokas iškilo, ar išpikiavus turi nukrist jau pirmieji lapeliai, kai tikrieji didoki?

Ir aš šiemet pirmakartė daigelių augintoja...
O persodinant pirma karta,ar giliai juo reikia kišti i žemę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2013 04 02, 14:51)

O, gerai, kad priminei biggrin.gif Mačiau FB foto. Tai biškį klaidą padarei ax.gif Pikiuojant, reikėjo įsodinti iki skilčialapių. Arba jei yra vietos gali ir dabar pripilt iki jų. Jei nėra vietos, tai sodindama į šiltnamį sukiši juos giliau. Dažniausiai, kol vazonuose būna, nieks jiems nesidaro, nebent labai maisto medžiagų pradeda trūkt, tada tik gelsta ir krenta. Kai sodinsi į dirvą, sodinį iki tų dviejų lapukų, vadinamų skilčialapiais. Jeigu būna labai išstypę daigai, galima ir dar giliau kišti juos. Pomidorai tokie yra, jie iš koto išleidžia papildomas šaknis.
Atsakyti
Aš pomidorus kiek giliau ikišau , paprikas iškart į didesnį indą sėjau,paskaičiu, kad nemegsta jos persodinimo. Nusipirkau šian dar žemuogių ir serenčių seklas, ale gal savaitgaliui jau atidėsiu.
Papildyta:
Alekto, giliau kišau, dargiliau pabijojau, vietos yra, sakiau kai biški iš butelių pakils, dapilsiu.
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2013 04 02, 15:11)

Alekto, giliau kišau, dargiliau pabijojau, vietos yra, sakiau kai biški iš butelių pakils, dapilsiu.

Liux tada. Dar geriau kai dapilinėsi, tai nusipirk kokio biohumuso, vietoj paprastų substratų. Bus daugiau maisto mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane pomidorčikai dar tik leidžia tikruosius lapelius, dar nepikuoju. aš irgi tik antrus metus auginu. Va anyta turi patirtį ilgametę, išpikiuoti dižiausi daigai ant palangių auga ir po persodinimo pradėjo lapai džiūt. Nė tai trūktų drėgmęs, nei tai per daug jos būtų, prižiūrimi, šviesos pakanka atrodo, o leipsta. Dievagojasi, kad šaknų nepažeidė, kažkokiom trašom paliejo. Nežinau ar išsaugos...
O paprikos mano stovi vis dar skilčilapių stadijoj, reikia kokio skystimo nuspirkt, pamaitinti.
Burka, žemuoges gal jau vėloka sėti. Bent jau šiemet derliaus tai tikrai neturėtų būt. Tik kitąmet. Aš prieš kelis metus sėjau balandį, paskui kai jau pakankamo ūgio buvo nešiau į gėlyną, ten vasarojo, žiemojo, kitą pavasarį perkėliau į daržą ir jau vasarą žemuogiavau. Mama irgi pernai sėjus pavasarį, tai rudenį persodino jau į daržą mažiulkas tokias, nes atsibodo su vazonais tampytis. Žiūrėsim kaip su derlium šiemet bus.
Atsakyti
Aš pernai pavasarį sėjau žemuoges, rudenį begalę uogyčių turėjom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 02, 16:13)
Aš pernai pavasarį sėjau žemuoges, rudenį begalę uogyčių turėjom thumbup.gif

Vadinasi būna ir taip. O jas ne sausį sėja paprastai?
Atsakyti
Aš užpernai žemuogių 9 miniatiūinius daigelius pirkau pavasarį, tai pirmais metais jau uogyčių ragavom, dbr jauč jau senstelėję krūmai, reiktų išdalint, nes jos beūsės, bet abejoju ar gausis, taimąstau dar pasisėt biški, kad vsai be nieko nelikt g.gif

Alekto kaip tu jauties?

Pas mus kaimynai laukias, jie įsivaikino berniuką, jam jau 4, turbūt dėl kažkokių priežasčių negalėjo turėt vaikiukų, o va, dbr laukias, smagu rolleyes.gif
Atsakyti
Burka wub.gif
gretusiu wub.gif
neringute wub.gif

Atsakyti
Daisy privietik,daznai apie tave pagalvoju,nedink taip ilgai smile.gif
Kaip reikaliukai ,kaip darbiukai,kaip namo reikaliukai ?
Atsakyti
QUOTE(Bite123 @ 2013 04 02, 22:11)
Daisy privietik,daznai apie tave pagalvoju,nedink taip ilgai smile.gif
Kaip reikaliukai ,kaip darbiukai,kaip namo reikaliukai ?

Labutis, bituk, aš irgi apie Jus dažnai pagalvoju, bet jau kai grįžtu po darbo, tai nelabai turiu laiko prisėsti prie kompo, tik vaikus suguldžiusi... Iš tikrųjų būdama namie su mažiais neįvertinau to, norėjosi grįžti į darbus, realizuoti save kažkaip kitaip. Dabar įvertinu kaip buvo gera namie, su vaikais wub.gif
Dėl darbuko, tai - darbas manęs netenkina, pareigos žemesnės, DU ant 1000 Lt į rankas mažesnis, žiūrinėjuosi kito darbo, tik sudėtingai sekasi sad.gif Todėl ir namo reikaliukai pristabdyti bent jau tol, kol išsispręs reikalai su mano darbu.
O kaip Jūsų reikalai dėl statybų? gal jau pavasarį pradėsite lieti pamatus?
Alekto ir kitos kai pašneka apie sėją, tai man irgi taip norėtųsi blush2.gif
Auga Jūsų leliai realiai greitai, atrodo ką tik gimdėme kartu su Jumis, o jau Kairos berniukas koks dičkis - pirmasis mūsų palatos kūdikis wub.gif
Pasiilgau ir aš Jūsų visų, karts nuo karto užsuksiu pas Jus paplepėti blush2.gif Beje, jei planuosite meet'ą, įtraukite ir mane, ok? smile.gif
Atsakyti