Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 13:14)
norejau pasiklausti. As turiu du vaikus, su vyru issiskyriau,  vaikai gauna alimentus, ir is soc gaunu pasalpa. Dabar pasigimdziau dar viena vaikiuka, gyvenu  su kitu vyru,bet mes nesusitkuoke. Tai dabar kai as eisiu tvarkytis prasitesti del soc pasalpos kaip man cia bus, jei tarkim trecio vaikiuko tecio pajamos isnestu, tai pasalpa nepriklausytu treciam vaikuciui ar aplamai  man pasalpa ir  2 vaikuciams nebepriklausytu? pirmo du vaikai kito tevo su kita pavarde, kaip cia man dabar bus gal kas labiau suprantame siuose reikaluose. Aciu.

Ir kaip cia del pajamu skaiciavimo, skaiciuoja del soc pasalpos uz praeitus 3menesius ar praeitus metus?

pagal visus įstatymus ir dar atsižvelgiant į tai kad Panevėžio savivaldybė kitokiu principu skirsto socialines pašalpas jau berods antrus metus, tai kai išsiskyrėt su vyru ir prisiteisėt oficialius alimentus, tai socialinė pašalpa turėjo mokėti ir jums pačiai ir jūsų vaikams, jei alimentų nebūtų pašalpa priklausytų tik vaikams, jums niekas nemokėtų, ir be to jokios kompensacijos už butą negautumėte, o jei yra alimentai viskas tvarkoje, nežinau kiek ten tiksliai gaunasi, bet priklauso nuo alimentų ir ar dar nėra kokių kitų pajamų 4u.gif kadangi gimė dar vienas vaikutis nuo kito vyro, jūs privalote pranešti iškart kai gimė kitas šeimos narys į socialinį paramos skyrių, kad pasikeitė jūsų šeimos narių sudėtis, ir kadangi kaip supratau alimentų iš tėčio nera, tai socialinė pašalpa mokės bet ji bus skiriama tik vaikams , o jums bus nutraukiama, sakykim jei dar negavote už šį mėnesį ji turėtų būti pakitusi, aišku jei pranešėte apie šeimos sudėties pasikeitimą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 13:14)
, jei tarkim trecio vaikiuko tecio pajamos isnestu, tai pasalpa nepriklausytu treciam vaikuciui ar aplamai  man pasalpa ir  2 vaikuciams nebepriklausytu? pirmo du vaikai kito tevo su kita pavarde, kaip cia man dabar bus gal kas labiau suprantame siuose reikaluose. Aciu.

Ir kaip cia del pajamu skaiciavimo, skaiciuoja del soc pasalpos uz praeitus 3menesius ar praeitus metus?

viskas priklauso nuo trecio vaikučio tėčio algos, jei ji sakykim virš 2000 lt į rankas, tai man regis kad socialine pašalpa jūsų šeimai nebepriklausytų, kadangi yra alimentai ir vaiko pinigai ir dar draugo alga, manau kad išneštų, kaip sakoma ir socialinė pašalpa būtų nutraukiama, nes norint gauti pašalpą už save ir už vaikus nerodant draugo pajamų reikia alimentų treciam vaikui nes be jų socialine gaus tik vaikai, aišku jei gerai suprantu situaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:32)
pagal visus įstatymus ir dar atsižvelgiant į tai kad Panevėžio savivaldybė kitokiu principu skirsto socialines pašalpas jau berods antrus metus, tai kai išsiskyrėt su vyru ir prisiteisėt oficialius alimentus, tai socialinė pašalpa turėjo mokėti ir jums pačiai ir jūsų vaikams, jei alimentų nebūtų pašalpa priklausytų tik vaikams, jums niekas nemokėtų, ir be to jokios kompensacijos už butą negautumėte, o jei yra alimentai viskas tvarkoje,  nežinau kiek ten tiksliai gaunasi, bet priklauso nuo alimentų ir ar dar nėra kokių kitų pajamų  4u.gif  kadangi gimė dar vienas vaikutis nuo kito vyro, jūs privalote pranešti iškart kai gimė kitas šeimos narys į socialinį paramos skyrių, kad pasikeitė jūsų šeimos narių sudėtis, ir kadangi kaip supratau alimentų iš tėčio nera, tai socialinė pašalpa mokės bet ji bus skiriama tik vaikams , o jums bus nutraukiama, sakykim jei dar negavote už šį mėnesį ji turėtų būti pakitusi, aišku jei pranešėte apie šeimos sudėties pasikeitimą 4u.gif

Soc zino kad as susilaukiau trecio vaikucio, del to man paskyre ateiti si menesi, kad pasikeite statusas ir bus 3 vaikutis. alimentai priteisti abiems vaikams po 200lt. Del trecio vaikucio kodel as turiu teistis alimentus jei as gyvenu su vaikucio teciu?
Papildyta:
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:36)
pagal visus įstatymus ir dar atsižvelgiant į tai kad Panevėžio savivaldybė kitokiu principu skirsto socialines pašalpas jau berods antrus metus, tai kai išsiskyrėt su vyru ir prisiteisėt oficialius alimentus, tai socialinė pašalpa turėjo mokėti ir jums pačiai ir jūsų vaikams, jei alimentų nebūtų pašalpa priklausytų tik vaikams, jums niekas nemokėtų, ir be to jokios kompensacijos už butą negautumėte, o jei yra alimentai viskas tvarkoje,  nežinau kiek ten tiksliai gaunasi, bet priklauso nuo alimentų ir ar dar nėra kokių kitų pajamų  4u.gif  kadangi gimė dar vienas vaikutis nuo kito vyro, jūs privalote pranešti iškart kai gimė kitas šeimos narys į socialinį paramos skyrių, kad pasikeitė jūsų šeimos narių sudėtis, ir kadangi kaip supratau alimentų iš tėčio nera, tai socialinė pašalpa mokės bet ji bus skiriama tik vaikams , o jums bus nutraukiama, sakykim jei dar negavote už šį mėnesį ji turėtų būti pakitusi, aišku jei pranešėte apie šeimos sudėties pasikeitimą 4u.gif
Papildyta:

viskas priklauso nuo trecio vaikučio tėčio algos, jei ji sakykim virš 2000 lt į rankas, tai man regis kad socialine pašalpa jūsų šeimai nebepriklausytų, kadangi yra alimentai ir vaiko pinigai ir dar draugo alga, manau kad išneštų, kaip sakoma ir socialinė pašalpa būtų nutraukiama, nes norint gauti pašalpą už save ir už vaikus nerodant draugo pajamų reikia alimentų treciam vaikui nes be jų socialine gaus tik vaikai, aišku jei gerai suprantu situaciją  4u.gif

siap trecio vaikucio tecio pajamos virsytu, bet siuo metu nevirsija nes sia ziema jis nedirbo buvo atostogose ir gaudavo tik minimuma. tai jei ims 3 menesiu pajamas viskas bus gerai, o veliau kai jis jau dirbs tai kazkur nuo balandzio menesio tai jau nebesitvarkysiu pasalpos nes pajamos bus daug didesnes ir niekas mums nebepriklausys.
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 18:24)
tai mus visus tokiu atveju ims kaip seima? o jei pajamos neisnesa tai mes jau kaip daugiavaike seima butume... tokiu atveju tada viskas priklausytu kaip suprantu.  g.gif

o jei vaikutis gime  Vasario menesi,  rytoj einu i soc pasalpos prasitesimui, tai kokiu menesiu  pazymos apie pajamas jie prasys?  g.gif  a prasme 3 vaikutis  kito tecio  nesantuokoje.

jei rodysit draugo pajamas tada skaičiuos visus šeimos narius ir jį ir jus ir vaikučius, ir jei alga neišneštų tada skaičiuotų kiek priklauso kiekvienam šeimos nariui jį taip pat skaičiuotų smile.gif nemanau kad būtų didelė suma nes atsiminusuotų jo alga, taip pat alimentai, vaiko pinigėliai ir tada galite pati pasiskaičiuoti kiek daugmaž gaunasi kiekvienam šeimos nariui 4u.gif o dabar tokių pašalpų kaip senaiu gaudavo daugiavaikės šeimos lyg ir nebėra blush2.gif
jei rytoj einate iškart klaus manau ar yra ar bus alimentai trecam vaikui, nes matys kad pavarde skiriasi, jei ju nebus turėtų pasakyti kad socialinė pašalpa jums bus nutraukiama ir mokama tik 3 vaikams, o jei rodysit ir draugą kaip šeimos narį tai reikės pajamų už 3mėnesiusm kaip ir visada prašo už 3 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:42)
jei rodysit draugo pajamas tada skaičiuos visus šeimos narius ir jį ir jus ir vaikučius, ir jei alga neišneštų  tada skaičiuotų kiek priklauso kiekvienam šeimos nariui jį taip pat skaičiuotų smile.gif  nemanau kad būtų didelė suma nes atsiminusuotų jo alga, taip pat alimentai, vaiko pinigėliai ir tada galite pati pasiskaičiuoti kiek daugmaž gaunasi kiekvienam šeimos nariui 4u.gif  o dabar tokių pašalpų kaip senaiu gaudavo daugiavaikės šeimos lyg ir nebėra  blush2.gif
jei rytoj einate iškart klaus manau ar yra ar bus alimentai trecam vaikui, nes matys kad pavarde skiriasi, jei ju nebus turėtų pasakyti kad socialinė pašalpa jums bus nutraukiama ir mokama tik 3 vaikams, o jei rodysit ir draugą kaip šeimos narį tai reikės pajamų už 3mėnesiusm kaip ir visada prašo už 3  4u.gif

jau pasiskaiciavome, su alimentais, draugo alga per ziema tai mums kazkur dar apie 500lt priklausytu pasalpa.

tai prasys pazymos apie draugo pajamas kaip suprantu uz gruodi, sausi ir vasari? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 18:40)
Soc zino kad as susilaukiau trecio vaikucio, del to man paskyre ateiti si menesi, kad pasikeite statusas ir bus 3  vaikutis. alimentai priteisti abiems vaikams po 200lt. Del trecio vaikucio  kodel as turiu teistis alimentus jei as gyvenu su vaikucio teciu?
Papildyta:
siap trecio vaikucio tecio pajamos  virsytu, bet siuo metu nevirsija nes sia ziema jis nedirbo buvo atostogose ir gaudavo tik minimuma. tai jei ims 3 menesiu pajamas viskas bus gerai, o veliau kai jis jau dirbs tai kazkur nuo balandzio menesio tai jau nebesitvarkysiu pasalpos nes pajamos bus daug didesnes ir niekas mums nebepriklausys.

kadangi jūs nesate santuokoje su trečio vaikučio tėčiu ir pavardės skiriasi, todėl reikalauja kad būtų alimentai, arba kad būtų rodomos ir draugo pajamos, čia taip yra nevisose savivakdybėse, o tose kur pašalpų skyrimas yra pasikeitęs 4u.gif na tada jei neviršyja pajamos tada taip galima rodyti ir priklausytų, bet tada kai uždirbtų daugiau, nebepriklausys, bet manau jei jau parodysite draugo pajamas, jais reikės rodyti visada 4u.gif o gal draugo alga nebus labai didelė ir išneš kaip sakoma ir viskas bus gerai ir algą gaus ir socialinę gausite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:48)
kadangi jūs nesate santuokoje su trečio vaikučio tėčiu ir pavardės skiriasi, todėl reikalauja kad būtų alimentai, arba kad būtų rodomos ir draugo pajamos, čia taip yra nevisose savivakdybėse, o tose kur pašalpų skyrimas yra pasikeitęs  4u.gif na tada jei neviršyja pajamos tada taip galima rodyti ir priklausytų, bet tada kai uždirbtų daugiau, nebepriklausys, bet manau jei jau parodysite draugo pajamas, jais reikės rodyti visada  4u.gif  o gal draugo alga nebus labai didelė ir išneš kaip sakoma ir viskas bus gerai ir algą gaus ir socialinę gausite  smile.gif

susitvarkysiu 3 menesiams ir toliau nebesitvarkysiu nes pajamos virsys tikrai. aciu uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 18:46)
jau pasiskaiciavome, su alimentais, draugo alga per ziema tai mums  kazkur dar apie 500lt priklausytu pasalpa.

tai prasys pazymos apie draugo pajamas kaip suprantu uz gruodi, sausi ir vasari?  g.gif

tai tada jei pasiskaičiavote tai vadinasi ir priklausytu, manau kad pajamos už tuos tris žiemos mėnesius turėtų būti bet jei draugas pradės dirbti nuo balandžio mėnesio jūs iškart privalėsite pranešti kad pasikeitė jūsų finansinė padėtis, nes dabar viską mato darbuotojos, netgi už kokią sumą pardavei ar pirkai mašiną, ėmei kokią paskolą ar ne ir t.t. dabar kai skirsto pašalpa atsižvelgia į visą turtą, nekilnojama, automobilius ir t.t. ir jei draugo alga viršys ir jums nebepriklausys socialinė pasalpa tai reikės mana ir už darželį mokėti ir vaiko pinigėliai nebepriklausys , tik 92 Lt mažiausiam šeimos nariui 4u.gif
Papildyta:
Merginos, gal kas susidūrėte su tuo, kad kiekvieną mėnesį skiriasi socialinės pašalpos dydis, mano draugei nuo praeitų metų sausio taip, vieną mėnesį gauna vieną sumą kitą kitokią, o trečia dar kitokia ir aiškina socialinės paraomos skyriuje kaune kad taip turi būti, kiek aš esu susidūrusi tai socialinės pašalpos dydis turėtų būti vienodas 3 mėnesius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 21:00)
tai tada jei pasiskaičiavote tai vadinasi ir priklausytu, manau kad pajamos už tuos tris žiemos mėnesius turėtų būti bet jei draugas pradės dirbti nuo balandžio mėnesio jūs iškart privalėsite pranešti kad pasikeitė jūsų finansinė padėtis, nes dabar viską mato darbuotojos, netgi už kokią sumą pardavei ar pirkai mašiną, ėmei kokią paskolą ar ne ir t.t. dabar kai skirsto pašalpa atsižvelgia į visą turtą, nekilnojama, automobilius ir t.t. ir jei draugo alga viršys ir jums nebepriklausys socialinė pasalpa tai reikės mana ir už darželį mokėti ir vaiko pinigėliai nebepriklausys , tik 92 Lt mažiausiam šeimos nariui 4u.gif
Papildyta:
Merginos, gal kas susidūrėte su tuo, kad kiekvieną mėnesį skiriasi socialinės pašalpos dydis, mano draugei nuo praeitų metų sausio taip, vieną mėnesį gauna vieną sumą kitą kitokią, o trečia dar kitokia ir aiškina socialinės paraomos skyriuje kaune kad taip turi būti, kiek aš esu susidūrusi tai socialinės pašalpos dydis turėtų būti vienodas 3 mėnesius  g.gif

skiriasi pasalpa ir man paskutiniu metu... nesuprantu ir as del ko.
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 19:24)
tai mus visus tokiu atveju ims kaip seima? o jei pajamos neisnesa tai mes jau kaip daugiavaike seima butume... tokiu atveju tada viskas priklausytu kaip suprantu.  g.gif

o jei vaikutis gime  Vasario menesi,  rytoj einu i soc pasalpos prasitesimui, tai kokiu menesiu  pazymos apie pajamas jie prasys?  g.gif  a prasme 3 vaikutis  kito tecio  nesantuokoje.

Tai aisku,o kas jus neseima smile.gif
Taip,jeigu pajamos nevirsitu 350 lt/zmogui,tai ir toliau gaudinetumete.
gruodzio,sausio ir vasario.
Papildyta:
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:00)
Papildyta:
Merginos, gal kas susidūrėte su tuo, kad kiekvieną mėnesį skiriasi socialinės pašalpos dydis, mano draugei nuo praeitų metų sausio taip, vieną mėnesį gauna vieną sumą kitą kitokią, o trečia dar kitokia ir aiškina socialinės paraomos skyriuje kaune kad taip turi būti, kiek aš esu susidūrusi tai socialinės pašalpos dydis turėtų būti vienodas 3 mėnesius  g.gif

Gal pajamos kas menesi keitesi,todel ir soc.pasalpa atitinkamai kas menesi kitokia.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 12, 19:06)
Tai aisku,o kas jus neseima smile.gif
Taip,jeigu pajamos nevirsitu 350 lt/zmogui,tai ir toliau gaudinetumete.
gruodzio,sausio ir vasario.
Papildyta:

Gal pajamos kas menesi keitesi,todel ir soc.pasalpa atitinkamai kas menesi kitokia.

žinokit kad niekas ji stabiliai gauna alimentus iš buvusio vyro, vaiko pinigėliai 52 Lt irgi priklauso, ji stovi darbo birzoje, o gauna tai labai įvairiai šį mėnesį sakė gavo 270 Lt, o praeitą gavo beveik 400 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukas_33 @ 2013 03 12, 20:09)
žinokit kad niekas ji stabiliai gauna alimentus iš buvusio vyro, vaiko pinigėliai 52 Lt irgi priklauso,  ji stovi darbo birzoje, o gauna tai labai įvairiai šį mėnesį sakė gavo 270 Lt, o praeitą gavo beveik 400  4u.gif

Na gal alimentu dydis keiciasi,ka moka vyras,nes siaip sau negali kaitaliotis soc.pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 12, 19:14)
Na gal alimentu dydis keiciasi,ka moka vyras,nes siaip sau negali kaitaliotis soc.pasalpa.

tai va tas ir keičiausiai, alimentai yra pastovūs bent jau tie oficialūs kuriuos gauna per banką, aš jai taip pat sakiau kad pašalpos dydis neturi skirtis visus 3 mėnesius, na kitą savaitę reikės eiti jai dėl prasitesimo būtinai liepiau palausti kodėl taip yra 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cobyte @ 2013 03 12, 19:01)
skiriasi pasalpa ir man paskutiniu metu... nesuprantu ir as del ko.

na ar susitvarkėte 4u.gif ką jums sakė paramos skyriuje, ar gerai mes jums patarėme smile.gif
Atsakyti