Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Labutis 4u.gif

dabar kiek perskaičiau temutę,tai jai gerai supratau,tai man turėtų priklausyti vaiko pinigėliai smile.gif bet aš nesitvarkiau jokių dokumentų,nes nieko nežinojau blush2.gif
pas mus situacija tokia,bendros su vyru mūsų pajamos mėnėsiui 1400lt,dukrytei 2m ir beveik 6mėn,nuo dviejų metų negaunu nieko už dukrytę,esu šiuo metu dekrete,nes turiu pusės mėnesio dukrytę,tai man priklauso pinigėliai už vyresnėlę tie 52lt ar ne? o gal kas ir už mažają dar priklauso? atleiskit už tokį minčių kratinį,tikiuosi supratot mano klausimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2012 06 06, 14:43)
Labutis 4u.gif

dabar kiek perskaičiau temutę,tai jai gerai supratau,tai man turėtų priklausyti vaiko pinigėliai smile.gif  bet aš nesitvarkiau jokių dokumentų,nes nieko nežinojau blush2.gif 
pas mus situacija tokia,bendros su vyru mūsų pajamos mėnėsiui 1400lt,dukrytei 2m ir beveik 6mėn,nuo dviejų metų negaunu nieko už dukrytę,esu šiuo metu dekrete,nes turiu pusės mėnesio dukrytę,tai man priklauso pinigėliai už vyresnėlę tie  52lt ar ne? o  gal kas ir už mažają dar priklauso? atleiskit už tokį minčių kratinį,tikiuosi supratot mano klausimą blush2.gif

Priklauso ir uz ta ir uz ta vaika,jeigu praeitu metu pajamos nevirsijo zmogui 525 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 06 06, 14:48)
Priklauso ir uz ta ir uz ta vaika,jeigu praeitu metu pajamos nevirsijo zmogui 525 lt.

ne neviršijo 525lt 4u.gif ačiū jums už atsakymą 4u.gif
tai aš dabar turiu dėl šių pinigėlių kreiptis y seniūniją,taip? gal galite pasakyti kokių dokumentų,pažymų reikia ten einant?
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2012 06 06, 15:00)
ne neviršijo 525lt 4u.gif  ačiū jums už atsakymą 4u.gif
tai aš dabar turiu dėl šių pinigėlių kreiptis y seniūniją,taip? gal galite pasakyti kokių dokumentų,pažymų reikia ten einant?

Taip i savo seniunijos soc.centra arba soc.darbuotoja,pasu,vaiku gimymo liudijimu ir saskaitos numerio.
Atsakyti
Sveikutės, kur ir per kiek laiko reikia kreiptis dėl išmokos gimus vaikui? ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,gėda bet aš irgi dar nesusitvarkiau vaiko pinigų,tik noriu sužinot ar skaičiuojant praeitų metų pajamas vaiko pinigai (52 litai) ar skaičiuojasi kaip pajamos?Ir ar gausiu vaiko pinigėlius už praeitus mėnesius ar tik nuo tada kaip susitvarkysiu dokumentus?
Atsakyti
QUOTE(robertiki @ 2012 06 07, 19:08)
Sveikutės, kur ir per kiek laiko reikia kreiptis dėl išmokos gimus vaikui?  ax.gif

Dėl išmokų už vaikus reikia kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybę. Jeigu deklaruotos gyvenamosios vietos neturima - į savivaldybę, kurioje gyvenama.
Dėl vienkartinės išmokos gimus vaikui, įregistravus vaiko gimimą civilinės metrikacijos įstaigoje ir deklaravus vaiko gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje, reikia kreiptis ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos.
Papildyta:
QUOTE(pupelė @ 2012 06 07, 20:09)
Sveikos mergaitės,gėda bet aš irgi dar nesusitvarkiau vaiko pinigų,tik noriu sužinot ar skaičiuojant praeitų metų pajamas vaiko pinigai (52 litai) ar skaičiuojasi kaip pajamos?Ir ar gausiu vaiko pinigėlius už praeitus mėnesius ar tik nuo tada kaip susitvarkysiu dokumentus?

Aisku kad ne.
Priklausanti išmoka bus paskirta ir sumokėta nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo visų dokumentų, būtinų išmokai skirti, pateikimo dienos.
Atsakyti
Dėkoju už atsakymą,nes šiais metais pati apsiskaičiavau ir iki šiol nesusitvarkiau blush2.gif už tai ir klausiu ar bus sugrąžinti pinigėliai už šiuos metus (nuo sausio mėn.)žinoma jei nesugrąžins nemirsim smile.gif
Atsakyti
sveiko. neseniai dukrai suejo 2 metukai. gaudavu 97 lt. ar dabar reikia eiti vel tvarkytis del tu 52 lt ar jie automatiskai sumazins nuo 97 iki 52 ir toliau mokes be papildomu dokumentu pildymo?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 06 11, 17:10)
sveiko. neseniai dukrai suejo 2 metukai. gaudavu 97 lt. ar dabar reikia eiti vel tvarkytis del tu 52 lt ar jie automatiskai sumazins nuo 97 iki 52 ir toliau mokes be papildomu dokumentu pildymo?

Žinoma, kad reikia eiti ir rašyti naują prašymą, juk bus testuojamos Jūsų pajamos. Kaip galima pratęsti automatiškai?
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2012 06 11, 20:55)
Žinoma, kad reikia eiti ir rašyti naują prašymą, juk bus testuojamos Jūsų pajamos. Kaip galima pratęsti automatiškai?

na pajamos tai nesikeite, nes gaunu 97lt tik nuo siu metu sausio tai pajamos ir 97 ir 52 lt skaiciuojamos 2011 metu kiek zinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 11 birželio 2012 - 20:05
labuka gal galit pakonsultuot ax.gif ax.gif ax.gif
ar tiesa jei metus imi 70 proc. uz vaikuti tai kitais metais gali dirbti visa darbo diena + gausi 40 proc.?
aciu uz atsakyma
Atsakyti