Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja buto paslaugos (įskaitant šildymą)?

Jau yra įkelta "Pinigų karta", kurioje analizuojamas praėjęs šildymo sezonas smile.gif
http://www.pinigukar...5-07#more-54336
Atsakyti
QUOTE(ValSve @ 2013 05 06, 13:24)
O įdomu kaip skiriasi šildymo kainos Vilniaus mieste skirtinguose rajonuose.
Šiuo metu gyvenam pašilaičiuose, senos statybos name, na mokam už šildymą nemažai. Karoliniškėse kvadrato kaina yra mažesnė (kiek man žinoma), o kaip kituose rajonuose? Domina senos statybos namai su centriniu šildymu.

Žirmūnai, šalia Šiaurės miestelio, senas ~50 m. amžiaus blokinukas - beje, butas labai šiltas smile.gif

Mokėta už šalčiausią mėnesį 5,5 Lt/kv.m
Už balandį gavau 1,9 Lt/kv.m.

Bendrijos nėra, šilumą reguliuoja automatinis daviklis, pritaisytas prie namo. Kai jo nebuvo, reguliuodavo vietinis diedukas triskart per parą, tuomet ir per karšta nebūdavo, ir kainos niekad triženklio skaičiaus nepasiekdavo.
Atsakyti
Centras. 1900 statyba.
už šalčiausią mėnesį 10 Lt/kv.m
Už 2013 balandį - 3,9 Lt/kv.m.

Atsakyti
Vilnius, Uzupis, nauja statyba uz balandi praktiskai nieko -11 lt uz 80 m2 ir dar gyvatukas kazkodel labai atpigo, zodziu visa saskaita VE uz balandi - 27 lt smile.gif

Kazkaip galvoju gal daug gyventoju deklaravo karsta vandeni, kurio buvo nedeklarave anksciau ir todel taip pasiskaiciavo. Anyway...smagu. smile.gif
Atsakyti
Klaipeda, sena statyba, blokinis, 49kvm-100,61Lt, t.y. 2,05Lt/kvm, namie silta buvo!
Atsakyti
Vilnius, sena statyba 48 kvm, 129 lt... kvm kaina 2,68 lt
Atsakyti
Noriu patyrusiu butu gyventoju patarimu (bute pradejom gyventi priverstinai, todel nieko nesuprantu apie siuos mokescius, gyvenom name iki dideles nelaimes)
Zodziu situacija tokia, kad paskutinemis dienomi is karsto vandens ciaupo bega praktiskai drungnas vanduo, man asmeniskai net per vesu maudytis. Jau nekalbu apie vandens maisyma su saltu. Zodziu pradejau ieskoti kas ir kaip, butu ukio darbuotojas atsake, kad toks gyventoju pageidavimas, nes pigiau. Nu galvoju ir taip ir kitaip, bet niekaip nesuprantu kaip gali buti pigiau, jeigu yra naudojamas vien karstas vanduo, t.y. jo daugiau prabega per skaitliuka, negu tuo atveju kai jis normaliai karstas ir yra maisomas su saltu, Kauno energijos ykainis yra vienas karsto vandens pasildymui, tai kaip gali buti pigiau g.gif Ar as cia kazko nesuprantu, bet darbuotojas net pasimete nuo mano tokio komentaro, pazadejo pora laispniu pakelti temperatura.
Kitas klausimas - ar nera numatyta kazkokiu higienos normu karstam vandeniui unsure.gif Prasau apsvieskite, nes jau nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Higienos normos karštam vandeniui tikrai yra ir siekia berods 50 laipsnių,nes mažesnėje temperatūroje vystosi legioneliozės bakterijos.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 05 23, 09:37)
Noriu patyrusiu butu gyventoju patarimu (bute pradejom gyventi priverstinai, todel nieko nesuprantu apie siuos mokescius, gyvenom name iki dideles nelaimes)
Zodziu situacija tokia, kad paskutinemis dienomi is karsto vandens ciaupo bega praktiskai drungnas vanduo, man asmeniskai net per vesu maudytis. Jau nekalbu apie vandens maisyma su saltu. Zodziu pradejau ieskoti kas ir kaip, butu ukio darbuotojas atsake, kad toks gyventoju pageidavimas, nes pigiau. Nu galvoju ir taip ir kitaip, bet niekaip nesuprantu kaip gali buti pigiau, jeigu yra naudojamas vien karstas vanduo, t.y. jo daugiau prabega per skaitliuka, negu tuo atveju kai jis normaliai karstas ir yra maisomas su saltu, Kauno energijos ykainis yra vienas karsto vandens pasildymui, tai kaip gali buti pigiau  g.gif Ar as cia kazko nesuprantu, bet darbuotojas net pasimete nuo mano tokio komentaro, pazadejo pora laispniu pakelti temperatura.
Kitas klausimas - ar nera numatyta kazkokiu higienos normu karstam vandeniui  unsure.gif  Prasau apsvieskite, nes jau nieko nesuprantu  doh.gif
Pigiau atseit todėl kad namas sunaudoja mažiau energijos vandens pašildymui. Jūs turėtumėte gauti prie sąskaitos už šildymą ir karštą vandenį tokią kaip išklotinę, kur nurodyta, kiek sunaudojo kilovatvalndžių visas namas ir nuo to priklauso kaina. Bent jau taip aiškina Vilniaus energija. Kaip yra iš tikro kas ten žino.
Atsakyti
Balandis, 35 kv., nauja statyba

Buto šildymas - 28,97 Lt
Bendrų patalpų šildymas - 15,92 Lt

Viso buto paslaugos/mokesčiai bendrai - apie 185 Lt.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Kokia kaina šildymo Palangoje ir Klaipėdoje 2kb ir 3 kb ( Taip pat jei nesunku, parašykite kvadratūrą )
Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Gal kazkam is musu pravers - Patarimai, kaip taupyti, kad šildymo sezonas nesmaugtų 4u.gif
Atsakyti