Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(muminukas @ 2013 07 04, 10:34)
MichGirl, jau JAV ar dar LT?

tik ka pargrizau smile.gif

QUOTE(MajaLi @ 2013 07 04, 12:15)
JetBlue raso, kad 1 registruotas bagazo vienetas nemokamai.

gali but, kaip ir sakiau nuo 0 iki 2 nemokamu buna priklausomai nuo avialiniju, 2 jau berods tik southwestai turi jei neklystu.
Atsakyti
Sveikos. arteja ir musu pirmoji kelione visa seima i JAV pas draugus. vaziuosim i WI. gal ka idomaus pasiulysit pamatyti? ax.gif as labai noriu aplankyti ten esancia amishu gyvenviete. gal kam teko lankytis ? smile.gif
shopingas nedomina, nes jau 6 metai tarpininkaujam perkant is jav parduotuviu smile.gif tai labai nustebino nuomone, kad LT didesnis rubu pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeistroMargarita: 10 liepos 2013 - 15:32
QUOTE(MeistroMargarita @ 2013 07 10, 09:31)
Sveikos. arteja ir musu pirmoji kelione visa seima i JAV pas draugus. vaziuosim i WI. gal ka idomaus pasiulysit pamatyti?  ax.gif as labai noriu aplankyti ten esancia amishu gyvenviete. gal kam teko lankytis ? smile.gif
shopingas nedomina, nes jau 6 metai  tarpininkaujam perkant is jav parduotuviu smile.gif tai  labai nustebino nuomone, kad LT didesnis rubu pasirinkimas smile.gif

na WI nelabai ten kas gero - Chicaga netoli aisku. O siaip rekomenduociau Michigano valstijos virsutine dali apziureti (Upper Peninsula arba UP vadinasi) ir prie to pacio i Mackinaw Island uzsukti - ten nedidele sala, apie 7 mylios aplinkui, nera masinu, galima arkliu taksi judeti arba dviracius dienai issinuomuoti, siaip visai smagu. Michigano valstijos vakarinej pakrantej yra miestas Traverse City - ten kopos kaip LT beveik (is kitos puses is LT atvykus ne stebuklai kazkokie) ir vyniniu daug yra kur galit vyno degustacijas daryt. pieciau nuo jo yra Holland miestelis - olandu miestas, bet velgi stebuklu kazkokiu ten nera.
Atsakyti
Sveikos dar karteli, na jau susideliojom ir mes panasiai kelione. Tad tik viena klausimuka turiu, norim su masina apsukt maza ratuka is New York iki Niagaros ir nuo jos iki Washingtono. Ka pakeliui verta pamatyt? Siam ratukui planuojam apie 3-5 dienas ne daugiau. Radau info kad grazu Finger lakes, gal kas buvot?
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2013 07 10, 19:52)
na WI nelabai ten kas gero - Chicaga netoli aisku. O siaip rekomenduociau Michigano valstijos virsutine dali apziureti (Upper Peninsula arba UP vadinasi) ir prie to pacio i Mackinaw Island uzsukti - ten nedidele sala, apie 7 mylios aplinkui, nera masinu, galima arkliu taksi judeti arba dviracius dienai issinuomuoti, siaip visai smagu. Michigano valstijos vakarinej pakrantej yra miestas Traverse City - ten kopos kaip LT beveik (is kitos puses is LT atvykus ne stebuklai kazkokie) ir vyniniu daug yra kur galit vyno degustacijas daryt. pieciau nuo jo yra Holland miestelis - olandu miestas, bet velgi stebuklu kazkokiu ten nera.

Aciu labai labai uz idejas,ko ieskoti smile.gif . radom WI krante panasu kurorteli Door County . Ir vynuogynu, pasirodo ,cia yra . Mane tokie istoriniai , etno kulturiniai dalykai domina ax.gif labai pas tuos amishus noriu. tikiuosi, neisvarys smile.gif Cicaga irgi planuose .
O dar labai aktualus klausimas biggrin.gif kaip suprantu , alkoholio galima veztis po litra zmogui. ar tai galioja ir silpnam alkoholiui. pvz alui ? gal yra kur surasyta?
Atsakyti
QUOTE(MeistroMargarita @ 2013 07 12, 06:21)
Aciu labai labai uz idejas,ko ieskoti smile.gif . radom WI krante panasu kurorteli Door County . Ir vynuogynu, pasirodo ,cia yra . Mane tokie istoriniai , etno kulturiniai dalykai domina ax.gif labai pas tuos amishus noriu. tikiuosi, neisvarys smile.gif Cicaga irgi planuose .
O dar labai aktualus klausimas  biggrin.gif kaip suprantu , alkoholio galima veztis po litra zmogui.  ar tai galioja ir silpnam alkoholiui. pvz alui ? gal yra kur surasyta?

del alkoholio, tai siaip niekada nekimba, as visada beveik turiu daugiau nei litra ir niekada jokiu problema, net deklaracijoj surasau, kiek turiu ir nesako nieko. Aisku jei deze vyno temptum gal ir uzkliutu smile.gif Tik pries vezant pasiklauskit ko draugai nori, nes jei chicagoj buna tai ten manau apsiperka lietuviskais dalykais.

Del Amish - tai ju yra skirtingu. Vieni tikrai nepageidaus atvykeliu nekviestu sveciu, kiti turi savo parduotuveles ir mielai priima svecius. Reiktu is anksto susizinoti pries vaziuojant.
Atsakyti
Sveikos merginos,
ruošiamės pirktis bilietus į JAV, ryt planuoju eiti pasikeisti pasą, nes aš turiu žalią, išduotą 2007.03.14. Dabar skaitinėju info ir randu, jog nebūtinai reikalingas raudonas pasas (kaip mane įtikinėjo draugai), svarbu, jog jis butų biometrinis, išduotas nuo 2006.08.28. Gal esate kas skridę su tokiu pasu, skaitinėjant buvau radusi užuominų, kad kažkas skrido. Būsiu labai dėkinga už info. smile.gif
Atsakyti
Ant viso bagažo – jo išorėje ir viduje – turi būti aiškiai nurodytas keleivio adresas. Bagažas be adreso gali būti nepriimtas į lėktuvą.

kaip tą adresą ant bagažo užrašyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 07 16, 11:15)
Ant viso bagažo – jo išorėje ir viduje – turi būti aiškiai nurodytas keleivio adresas. Bagažas be adreso gali būti nepriimtas į lėktuvą.
kaip tą adresą ant bagažo užrašyti?  g.gif

nesamone, cia turbut kelioniu agentura tokius dalykus rasineja. galu gale gi turi avialinijos tokias etiketes ant gumyciu, gali ten uzrasyti ir prikabinti, jau vietoj oro uoste. Aisku gerai adresa turet, as irgi turiu ant visu lagaminu keliaudama, jei netycia ju priklijuoti nuplystu, bet kad be keleivio uzdeto adreso bagazo i lektuva nepriimtu tai paistalai kazkokie smile.gif

https://www.google.c...&...366&bih=594
Papildyta:
QUOTE(alinute82 @ 2013 07 16, 04:13)
Sveikos merginos,
ruošiamės pirktis bilietus į JAV, ryt planuoju eiti pasikeisti pasą, nes aš turiu žalią, išduotą 2007.03.14. Dabar skaitinėju info ir randu, jog nebūtinai reikalingas raudonas pasas (kaip mane įtikinėjo draugai), svarbu, jog jis butų biometrinis, išduotas nuo 2006.08.28. Gal esate kas skridę su tokiu pasu, skaitinėjant buvau radusi užuominų, kad kažkas skrido. Būsiu labai dėkinga už info. smile.gif

na JAV ambasados VIlniuj puslapyje info turbut tikslesne nei tai ka itikineja jusu draugai smile.gif

"Dalyvaujančių Kelionių į JAV supaprastinimo programoje šalių piliečiai gali vykti į JAV be vizų tik turėdami saugius biometrinius pasus. Lietuvos piliečių pasai, išduoti nuo 2006 rugpjūčio 28 d., atitinka keliamus reikalavimus."

Kokios info dar jums reikia nesuprantu? jei turit biometrini pasa isduota po tos datos tai ir OK viskas smile.gif
Atsakyti
MichGirl, iš My Webpage SAS puslapio ištraukiau doh.gif tokius daikčiukus mūsų lagaminai turi, į vidų dar lapą su duomenimis įdedu, bet jau taip aiškiai tikrai nesimatysi.
nuraminai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 07 17, 00:51)
MichGirl, iš My Webpage SAS puslapio ištraukiau doh.gif tokius daikčiukus mūsų lagaminai turi, į vidų dar lapą su duomenimis įdedu, bet jau taip aiškiai tikrai nesimatysi.
nuraminai smile.gif

idomiai cia lietuviu versijoj, nes angliskai tai ne reikalauja, o rekomenduoja tik: We also recommend that you always fill out a label with your name and address and put it on your baggage. Labels can be found in the departure hall and at the counter. smile.gif

Zodziu nesirupink, uzsirasyk ant tu turimu tags ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(alinute82 @ 2013 07 16, 10:13)
Sveikos merginos,

Man regis zali pasai nesiskaito biometriniai, tik raudoni. Pasitikslinkit pasu poskyryje.
Atsakyti