Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(gaaabriele @ 2013 07 28, 03:14)
Palos Hills, tai cia turbut priemiestis?  ax.gif

ta jums arciausiai, man atrodo, bus Orland Park.... ten yra labai daug ivairiausiu parduotuviu mole... o outlets, tai Aurora ir Rosemont priemiesciuose... apie 35 mylios iki abieju 4u.gif restoranu taip pat labai geru ir nemazai Orland Park 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laseliukis @ 2013 08 07, 02:48)
Sveikos, vaziuojam su vyru ir sunum i JAV trim savaitem. Iskilo klausimas ar reikia veztis daug grynais ar uztenka korteles visur. Kaip daugiau yra iprasta ten? Aciu uz patarimus is anksto  4u.gif

cia JAV grynuju praktiskai niekad nesinesioju, isskyrus kelias smukias kupiuras. Tikrai beveik visur ima korteles, ypac turistinese vietose. Man atrodo koki pora simtu grynuju uzteks jums pilnai kelionej, jei kortele veikiancia turesit.

QUOTE(MajaLi @ 2013 08 07, 03:14)

O as turiu klausima del rysio, ar JAV yra prepaid telefonu korteles ar ne? Jei nera kokiu rysiu naudotis? Manyciau patogu skype phone naudoti, bet kazin ar virus turesiu wi-fi... doh.gif

Kitas klausimas pildau aviakompanijos atsiusta APIS (advanced passenger information) ir ten yra country of residence. As turiu Lietuvos pasa, bet siuo metu esu deklaravusi savo isvykima ir oficialiai dirbu kitoje salyje, tai irasyti country of residence ta sali kur dirbu?  doh.gif

taip yra. mano uosvis perka is t-mobile (yra visur ju parduotuves), bet yra ir kitokiu, tik pavadinimu nzn. Uzeiti galit i tokius prekybos centrus kaip Target ar Walmart visur esancius ir nusipirksit ten.

del APIS, taip turit rasyti saly kurioje nuolat gyvenate, nesvarbu kokios salies pasa turit.
Atsakyti
laseliuki, tik pasiteiraukit Lt banke dėl kortelės limito ar kažkokios apsaugos. mes SEBui rašėm prašymus, kad kažkokias apsaugas nuimtų.
Atsakyti
Del telefono dabar aisku viskas, galima isigyti pre paid tai esu rami smile.gif Telefono aparatas tikriausiai neturi reiksmes bet koks tiks...(ku oarciau kelione tuo daugiau kvailu klausimu biggrin.gif ).

Del banko, man bankas atrase, kad galima naudotis visame pasaulyje kortele kur yra Visa zenklas, tik reikia internetiniame banke pasitikrinti limitus.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 08 08, 09:00)
Del telefono dabar aisku viskas, galima isigyti pre paid tai esu rami  smile.gif Telefono aparatas tikriausiai neturi reiksmes bet koks tiks...(ku oarciau kelione tuo daugiau kvailu klausimu  biggrin.gif ).

Del banko, man bankas atrase, kad galima naudotis visame pasaulyje kortele kur yra Visa zenklas, tik reikia internetiniame banke pasitikrinti limitus.

mūsų paprastos nokios (x1 ir asha) JAV neveikia.

drinks_cheers.gif tikrai taip, pasitikrinti limitus ir juos "atrišti" , jeigu ką.
Papildyta:
ir vaikų paprastas samsungas ir siemens taip pat čia neveikė.
Atsakyti
o tai nezinote, kaip padaryti jog veiktu ? nejaugi ten reik pirk nauja tel vien del savaites. O kas zino, veiktu ZTE Blade ?
Atsakyti
QUOTE(minde0445 @ 2013 08 08, 14:12)
o tai nezinote, kaip padaryti jog veiktu ? nejaugi ten reik pirk nauja tel vien del savaites. O kas zino, veiktu ZTE Blade ?

neįsivaizduoju. važiuodami tikėjomės, kad veiks, operatoriai susakė, kokie tinklai čia gali pasijungti, o neveikė. keitėmės dolerius į centus ir skambinome draugams iš telefono aparato smile.gif

vaiko samsungas ne galaxy, o paprastas mygtukinis.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 08 08, 14:49)
mūsų paprastos nokios (x1 ir asha) JAV neveikia.

drinks_cheers.gif tikrai taip, pasitikrinti limitus ir juos "atrišti" , jeigu ką.
Papildyta:
ir vaikų paprastas samsungas ir siemens taip pat čia neveikė.

Gerai, kad pasiteiravau, nes man ir atrode kazkodel, kad tel. gali neveikti...Na bet kaip nors galbut issiversiu, esant reikalui gal gimines koki tel paskolins rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 08 08, 14:42)
Gerai, kad pasiteiravau, nes man ir atrode kazkodel, kad tel. gali neveikti...Na bet kaip nors galbut issiversiu, esant reikalui gal gimines koki tel paskolins  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif aš kalbu tik už savo nokia x1, asha ir tuos vaikų. su kokiu samsung galaxy ir iphone greičiausiai nebūtų problemų.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 08 08, 15:48)
drinks_cheers.gif aš kalbu tik už savo nokia x1, asha ir tuos vaikų. su kokiu samsung galaxy ir iphone greičiausiai nebūtų problemų.

Pas mane labai paprastas telefonas, ne samsung galaxy ir ne iphone, turiu ipad, bet kazin ar visur bus wi-fi (ypac nemokamas, nors kazin biggrin.gif ), kad butu galima skambinti skype phone pagalba...Na nieko kaip nors susitvarkysiu ax.gif

Delioju keliones marsruta, tai skiriau New Yorkui 5 pilnas dienas ir 2 nepilnas (atvykimas-iskrydimas del to taip gaunasi), tikiuosi bus pakankamai. Galbut vienai dienai dar i Vasingtona vaziuosiu.
Atsakyti
ipad pasiimk. mūsų viešbutyje buvo nemokamas wifi. o giminės irgi greičiausiai namie su internetu bus.
šiaip Lietuva pirmauja interneto klausimais pasaulyje ir tai jaučiasi thumbup.gif
Papildyta:
šiaip bent jau iš oro uosto paskambinsi ir iš automato , veikia su centais, nereikia kortelės thumbup.gif

Atsakyti
Mobilus telefonai privalo but "atristi" jei nori kito operatoriaus SIM korteles naudot. Taigi, jei pirkot is Omnitel ir telefonas "priristas" prie to tinklo, tai neatrakinus svetimos SIM nepripazins. Pries keliaujant i JAV isitikinkit, kad telefonas atrakintas. Ir dar daznius reiktu pasiziuret, nes naujesni dauguma yra keturdazniai ir veikt gali visam pasaulyje, bet su senesniais taip nera.

Taip pat mano minetuose Target ir Walmart galit ne tik prepaid SIM nusipirkti, bet ir pati paprasciausia prepaid telefona. Prasideda kaina berods nuo $10 ir su kazkiek minuciu jau buna, aisku reiks papildymo i uzsieni skambinant.

Del wi-fi - tai moteliuose visokiuose ir siaip viesbutukuose jis paprastai nemokamas, brangesni viesbuciai paprastai atskirai skaiciuoja. Nemokamas wi-fi buna starbucks kavinese, makdakuose, panera bread uzkandines, bibliotekos, nu ir aisku pavieniai restoranai, kavines, parduotuves, ir t.t.

Del interneto LT, tai nezinau ar sutikciau - wifi nesinaudojau tiesa, nes turejau nusipirkus data plan savo mobilkai. Bet jau greiciai.... vezliniai... cia JAV 4G nuolat turiu mieste, LT tik 2G maciau kur bebuciau buvus ar Vilniuj ar gimtinej. Emailui pasitikrint OK, bet informacija browsint telefone kokia tai skausmingai leta.
Atsakyti