Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

Norėjau pasakyti kad turiu leidimą nuolat gyventi Lietuvoje
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 05 03, 14:39)
Sveiki, iškilo klausimas apie bevizį režimą į JAV, kažkur skaičiau apie tai. Čia LR piliečiams ar gyvenantiems LR? Nes aš gimiau Lietuvoj, visą gyvenimą pragyvenau joje, bet nesu Lietuvos pilietė  g.gif

pilieciams tik... nebent kitos salies, kurios piliete esat irgi bevizis galioja. zodziu kurios salies pasa turit pagal ta ir galioja taisykles jums.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2013 05 04, 22:25)
pilieciams tik... nebent kitos salies, kurios piliete esat irgi bevizis galioja. zodziu kurios salies pasa turit pagal ta ir galioja taisykles jums.

O ŽK lošimas tada greičiausiai galioja jau pagal Lietuvos tvarką? Ten pagal gimimo vietą? Na aišku, sunku bus man su kelione į JAV doh.gif
Atsakyti
Mes jau irgi grizom uzvakar smile.gif Tai pvz. musu atskridus i JAV absoliuciai nei vieno klausimo neklause, stampus sudejo pasuose, nueme antspaudus pirstu ir viskas.
Apie pacia kelione gal nesiplesiu, nes mano nuomone bus priesinga populiariai "woooow kaip ten faina" biggrin.gif
Tik noreciau pasakyti dideli aciu Michgirl uz pagalba mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Braskeele: 09 gegužės 2013 - 12:10
QUOTE(-Braskeele @ 2013 05 09, 12:10)
Mes jau irgi grizom uzvakar smile.gif Tai pvz. musu atskridus i JAV absoliuciai nei vieno klausimo neklause, stampus sudejo pasuose, nueme antspaudus pirstu ir viskas.
Apie pacia kelione gal nesiplesiu, nes mano nuomone bus priesinga populiariai "woooow kaip ten faina" biggrin.gif
Tik noreciau pasakyti dideli aciu Michgirl uz pagalba mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

mes irgi namie, jau kelios dienos ax.gif
mergaičių pagalba labai padėjo jaustis užtikrinčiau kelionėje 4u.gif
o kas dėl "wau" tai pirmas įspūdis, bent mūsų buvo "wau kaip čia brangu" biggrin.gif labai daug nesuprantamų netgi atrodo kvailokų erzinančių dalykų, niekaip neatitaikėm sau maisto, erzino kainos prie kurių mintinai turėjau dar taxus dadėti, kad žinot kiek kainuoja, kvailai atrodė šviesoforai už perėjos, vos vidury sankryžos nesustojom doh.gif erzino vairuotojai kurie greitkelyje visomis juostomis lygia linija važiuoja, nori aplenkt peršok.... doh.gif dar tos parduotuvės su po vieną klientą prie kasos, o visi kiti laukiantys už linijos doh.gif ( kai tuo metu galėtum išsikrauti prekes ir sutaupytum laiko) arba beprotiškas triukšmas kavinėse, muzikos nesigirdi per žmonių cypimą doh.gif o ir padavėjos nesupranta ką reiškia šaukštelis kavai doh.gif paprašėm tai atnešė sriubinį doh.gif biggrin.gif sakom mums pasimaišyti, sako tai pagaliuką tada ne šaukštą.... o kainos doh.gif ir dar tas "sory" 300 kartų per dieną doh.gif bet šiaip labai turininga ir graži kelionė ax.gif biggrin.gif bet gyvent tai nežinau kaip čia išeitų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2013 05 09, 17:29)
mes irgi namie, jau kelios dienos ax.gif 
mergaičių pagalba labai padėjo jaustis užtikrinčiau kelionėje 4u.gif
o kas dėl "wau" tai  pirmas įspūdis, bent mūsų buvo "wau kaip čia brangu" biggrin.gif  l........

Kaip pirstu i aki, tarytum skaityciau savo zodzius biggrin.gif doh.gif Mes su MB irgi vienbalsiai nusprendem, kad gyvename tikrai graziame, svariame, kompaktiskame ir svarbiausia saugiame mieste thumbup.gif O ne kokiam negru pilnam siuklyne Los andzele ar kokiam bomzu spieciais uzvrestam San franciske doh.gif doh.gif
Jo, kainos ir mum ten ohoho pasirode, ypac brangus viesbuciai...kazkas normalesnio pavalgyt dviem be kokiu 50-60 baksu, aiksu plius susiktas taxas, be sansu...Nu sorry, moket 18 baksu uz porcija makaronu, ir dar nestebuklingai skaniu schmoll.gif Arba tam pacial Vegase bufete moket kokius 27 baksus zmogui doh.gif Mum ten irgi viskas labai brangu pasirode blink.gif O ju maistas...oi, cia atskira tema galeciau rasyt ir rasyt... apie kokiu 150 kg sveriancia mergina (karve ten, kokia jau is jos mergina doh.gif ), kuri sedasi ant kedes ir ta kede uzima mazdaug 1/3 jos subines, o jinai kemsa burita ir uzgeria kola...arba kaip kabake jie gruda kokiu 1,5 metu vaikui fri bulvytes...arba apie viesbuciu pusrycius... visas dienas jie buvo identiski, kazkokia sitetine kiausiniene, iki cipsu traskumo suskrudinta sonine, is kazkokios neaiskios kilmes skyscio aparatu kepami blynai, kazkokiu neaiskiu skysciu uzpilamos bulkos...nieks man neirodys, kad normaliai tie amerikieciai maitinas, ju mityba yra tiesiog kraupi doh.gif doh.gif Fast foodo kabakuose zmoniu melejonas,o nueini i koki normalesnio maisto restorana, tai ten vos klei staliukai uzimti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Braskeele: 09 gegužės 2013 - 15:48
QUOTE(-Braskeele @ 2013 05 09, 15:45)
Kaip pirstu i aki, tarytum skaityciau savo zodzius biggrin.gif  doh.gif

biggrin.gif braskeele, na šiaip kai pergalvojame savo kelionę, suprantame kad kitas kartas būtų kur kas protingiau išnaudotas ir jau nebeužimtų laiko nusistebėjimas, kad čia daug kas kitaip biggrin.gif jokiu būdu nesakau, kad nebevažiuočiau, ar kad Los Angeles yra purvinas miestas ax.gif (gal, kad gyvenom kone holivude, tai atrodė, kad visai švarus biggrin.gif ) bet keistenybių tai neneigiu jie turi biggrin.gif bet kur jų nėra biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
viena klausima turiu , jei keiciasi oro uostai .Tai turi pats ieskotis kaip nuvykti iki kito ar kazkaip nukreipia kur reikia eiti ( na kuo nuvykti , autobusu , taksi ar metro kokiu ) .
Situacija tokia , kad mama uzsisakius buvo bilietus , kad nesikeistu oro uostai ( nes skrenda viena ir anglu kalbos nelabai moka , kad galetu susikalbeti oro uoste ) o siandien suzinojo ,kad atgal jau skrendant yra panaikintas reisas is Philadelphia, PA, US (PHL) .Ir gali keistis oro uostai greiciausia gali buti is sito New York-jfk (John F Kennedy), NY, US (JFK) jei reikes i Newark (New York/newark Liberty), NJ, US (EWR) .
Zodziu sokas jai dabar , na gal cia aiskia savo klausima suformulavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 05 09, 04:05)
O ŽK lošimas tada greičiausiai galioja jau pagal Lietuvos tvarką? Ten pagal gimimo vietą? Na aišku, sunku bus man su kelione į JAV  doh.gif

loterijoj dalyvaujama pagal gimimo sali.

QUOTE(musyte015 @ 2013 05 09, 14:04)
Sveikos merginos  4u.gif
viena klausima turiu , jei keiciasi oro uostai .Tai turi pats ieskotis kaip nuvykti iki kito ar kazkaip nukreipia kur reikia eiti ( na kuo nuvykti , autobusu , taksi ar metro kokiu ) .
Situacija tokia , kad mama uzsisakius buvo bilietus , kad nesikeistu oro uostai ( nes skrenda viena ir anglu kalbos nelabai moka , kad galetu susikalbeti oro uoste ) o siandien suzinojo ,kad atgal jau skrendant yra panaikintas reisas is  Philadelphia, PA, US (PHL) .Ir gali keistis oro uostai greiciausia gali buti is sito New York-jfk (John F Kennedy), NY, US (JFK) jei reikes i Newark (New York/newark Liberty), NJ, US (EWR) .
Zodziu sokas jai dabar , na gal cia aiskia savo klausima suformulavau  blush2.gif

as tai atsisakyciau tu bilietu, pasiiimciau atgal pinigus ir pirkciausi kitur. Pervezti jie nepervez - tures mama pati su shuttle autobusu vaziuoti - tas uzims papildomai nervu, kad susirasti, papildomai laiko ir papildomai islaidu. Kai yra panaikinamas reisas visiskai, tai avialinijos privalo grazinti pinigus jeigu jusu toks pasirinkimas ir netenkina kiti ju pasiulyti variantai - kaip kad siuo atveju keisti oro uostus.

Del maisto Amerikoj - manau, kad turistams tiesiog sunkiau per pora savaiciu cia atsirinkti kas ir kaip, daugelis valgo kur pigiau ir kur pazistama kazkas (pvz makdakai ir pan - o mes cia gyvenantys NIEKADA i tokias vietas neinam, mano vaikai net nezino kas tai per pastatas, ir neturiu ne vienos drauges, kurios vaikai ten valgytu ar gautu kolos net paragauti biggrin.gif ), tai ten ir prisiziuri ir prasto maisto ir atitinkamu zmoniu kisanciu vaikams kolas ir bulves - bet tai paprastai nera labai issilavine zmones, kurie nesirupina nei savo sveikata nei jiems maisto sudetis idomi (uztai ir uzseda paskui dvi kedes biggrin.gif) Be to, turistinese vietose daznai tie restoranai labai ir nesistengia, nes zino, kad klientu bus siaip ar taip.

Bet man tai tas pats LT buna grizus, kai nebezinau jau nieko po tiek metu ir einu aklai kazkur. Tai pica su keciupu gaunu, tai margarita kokteilis be rugsteles ne kiek ir net nepanasus i toki koks turetu but, tai salotu zaliu nera, o tik misraines su majonezo kalnais, o kad vandens ipiltu prie patiekalo tai net nesvajok, reikia pirkti buteliukais smile.gif Mamos visiskus kudikius kazkokiom mistinem saldziom tirpiom arbatelem girdo ir t.t. smile.gif o cia viskas taip aisku atrodo, kur eiti ir kur ne - tiesiog ilgiau pabuves atsirenki greiciau manau biggrin.gif... Kokybiskas maistas aisku kainuoja daugiau negu sintetinis slamstas, bet jus lyginat su lietuviskom algom, cia zmones gi daugiau uzdirba. Man asmeniskai maistas atrodo cia gan pigus lyginant su pajamom, o LT atvirksciai.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2013 05 10, 00:04)
loterijoj dalyvaujama pagal gimimo sali.
as tai atsisakyciau tu bilietu, pasiiimciau atgal pinigus ir pirkciausi kitur. Pervezti jie nepervez - tures mama pati su shuttle autobusu vaziuoti - tas uzims papildomai nervu, kad susirasti, papildomai laiko ir papildomai islaidu. Kai yra panaikinamas reisas visiskai, tai avialinijos privalo grazinti pinigus jeigu jusu toks pasirinkimas ir netenkina kiti ju pasiulyti variantai - kaip kad siuo atveju keisti oro uostus.

AČIŪ labai už info , nuraminot kažkiek . Na tikiuosi jie kažką suras , kad nesikeistų tie oro uostai .Nes būtent per Dolerį ir ieškojo , ( na + kažkiek sumokėjo , kad jie būtent surastų , kad viskas būtų gerai ir nereikėtų klaidžioti po tuos oro uostus ) arba bent jau pinigus grąžins , kad galėtų persipirkti juos . Žiūrėjau šiuo metu pagal šias datas , gali be pasikeitimų tai tik LOT pasiūlyti .Bet jau manau mamai nebūtų skirtumo su kuria kompanija skristi smile.gif . Na reikia laukti gal dar jie suras .

O kas liečia kainas ir maistą ,tai mano nuomonė kita . Mes žinoma viešbutyje negyvenom , nes buvo kur gyventi smile.gif , tai labai greitai atsirinkom ir gaminom viska namuose ,valgėm tą ką čia Lietuvoje gaminom tą ir ten .Tuo labiau kad dar dukrytė maža buvo , kai reikėjo ir košytes virti . Žinoma ragavom ir picų .O kai kur išvykdavom tai irgi nekildavo problemų kur skaniai pavalgyti , nes sesė viską žino smile.gif .
O jau tos rūbų kainos , tai dar dabar su vyru lyginame biggrin.gif kiek pas mus kainuoja vienas ar kitas rūbas ir už kiek ten galėjome nusipirkti . O dukrytei kiek visokių grožybių galėjome pripirkti biggrin.gif .

Žinoma nėra ką lyginti , turi būti skirtumų . Mes daugiau teigiamų ir malonių prisiminimų parsivežėme thumbup.gif .
Nors buvo tokių dalykų kurie tikrai krito į akis smile.gif .pvz . mediniai elektros stulpai smile.gif . Vairavimas, tai turi būti tikrai labai atsargus , kad koks sukantis iš trečios juostos tave nenuskintų smile.gif .
Turiu viltį , kad dar galėsime išvykti atostogauti į jav smile.gif

Tiesa man sunkiau buvo priprasti prie klimato jų , to karščio ir drėgmės .O pvz vyrui tai labai tiko tas ir patiko .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo musyte015: 10 gegužės 2013 - 06:26
QUOTE(MichGirl @ 2013 05 09, 22:04)

Del maisto Amerikoj - manau, kad turistams tiesiog sunkiau per pora savaiciu cia atsirinkti kas ir kaip,

būtent biggrin.gif mums jis po truputį valgomas tik trečios savaitės gale prieš išvažiuojant pasidarė ax.gif bandėm ir mes tų magdakų, bet nesuvirškino man skrandis jų doh.gif apsinuodijau doh.gif
šiaip erzino mano svainės tas mistinis sveikuoliškumas doh.gif ji taipogi labai smarkiai žiūri ką valgo, tai iš jos racijono iš vis nieko į burną negalėjom paimti, sakau tiek to rodyk ir ne tokį sveiką maistą doh.gif vaisiai ir daržovės tiko biggrin.gif beveik visos biggrin.gif bet tie jos pasiūlyti jogurtai kuriuose "išimtos" nereikalingos medžiagos... kaip pienas doh.gif arba majonezas be riebalų ir kiaušinių.... jos buvo baisios balzganos klaikaus skonio krakmolo košės... man kažkaip įdomiai pasirodė tie išėmimai, juk ne su šaukštu juos išima, o modifikuojant doh.gif bei visur ta modifikuota soja pas ją doh.gif sako jūs nesveikai valgot, bet mums atrodo, kad gal geriau natūralus produktas ir be jokių cheminių įsikišimų, bei aiškiai pagal lietuviškus įstatymus sužymėta kas modifikuota kas ne... ax.gif čipsų ir kolos vaikams mes irgi neduodam, mėsainiais ir picomis nepiknaudžiaujam, maistą gaminam namuose su natūraliais produktais, nemanau, kad viskas čia taip pas mus nesveika smile.gif bet svainės tai neįtikinom, kaip, kad ji mūsų smile.gif nes juk skonis toks dalykas dėl kurio ginčytis tiesiog NEGALIMA smile.gif
Atsakyti
tai ji gal vegetare ar vegane kokia? nes jie daznai keicia viska i soja smile.gif Mano drauge vegetare tai valgo kazkokius sojos "vistienos" gabaliukus (su sojos suriu ir sujos majonezu)... tai man keista pvz.. nes as svogunu nevalgau (fui fui fui baisumas koks jie visom formom) tai tikrai neieskau kuo man juos pakeisti, kad atrodytu kaip svogunas, butu skonis kaip svoguno, bet be svoguno viduj smile.gif Taip ir su ta soja visur... jei jau nevalgai mesos tai nevalgyk, bet kam tada pakaitalu ieskot? pritariu tau, kad geriau jau siaip dalykas kazkoks negu jo pakaitalas sveikumo atzvilgiu. As jau geriau suvalgysiu gero kokybisko surio kazkiek, negu dvigubai daugiau kazkokio neaiskaus dalyko suriu pavadinto. Arba geriau puse bliuduko tikrai geru ledu, negu cielas bliudukas kazkokio marmalo - kaloriju tarkim tiek pat, bet man skonis svarbiau smile.gif
Atsakyti