Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(valerijonas @ 2013 05 01, 15:50)

Sveika,as turiu laisva talona geguzes 21d. pas genetike Krasovskaja, jeigu jums dar reikia parasykit.

nu žiūrėk fainai būtų, aš irgi gavau dovanų gegužės 21 d. talonėlį, 9 val, tai gal ten net gyvai susipažintume, jei tą pačią dieną eitume tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(valerijonas @ 2013 05 01, 14:50)
Sveika,as turiu laisva talona geguzes 21d. pas genetike Krasovskaja, jeigu jums dar reikia parasykit.

Valerijonai, parašiau tau AŽ 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 02 gegužės 2013 - 09:51
O kaip yra su dvynukais? Adata beda du kartus? Juk yra dvi placentos.. g.gif
Atsakyti
Labas, mergaites 4u.gif

Sakykit, kada butu geriausia apsilankyti pirma karta pas genetike, zinau, kad iki 13 sav ir 6 d., bet nuo kiek savaiciu?
Aciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaMari: 02 gegužės 2013 - 16:48
Sveikos, o gal kuri buvot pas genetikę, ar girdėjot, kad reikia apsilankyti kai nėštumo pradžioje buvo naudojamas hormoninis tepaliukas nuo dermatito? mano ginė sakė čia nieko baisaus, tipo išoriškai naudojamas tikrai jokio poveikio nedaro... Bet kokius tada vaistus vartojant patariama pasitikrinti? g.gif
Atsakyti
Varlioke, tavo istorija uzgniauze man kvapa ir susigraudinau, nes pati buvau arti viso to. Kazkoks vidinis balsas mane vede link vandenu tyrimo, nors genetike sake, kad jo nebereikia, siaubas, jau praejo 2,5 metu, bet kasdien vis cia uzeinu ir paskaitau, o kodel???? net nezinau, su pagarba ziuriu i mamytes su neigaliukais ir visada asara rieda, nes ir man tai buvo siusta...
Kitoms busimoms mamytems noreciau patarti, jei bent kiek abejojate, bent kokia vidine nuojauta turite, kad gali buti kas nors negerai, tirkites. Mano atvejis buvo skaudus (vandenu tyrimas leido galutinai apsispresti, nes nustatytas sindromas buvo nesuderinamas su gyvybe), patyriau tiek fizini, tiek vidini skausma, nes reikejo paciai isgimdyti, pirmas nestumas, lauktas, svajotas, nors esame sveiki, pakankamai jauni, nera gimineje apsigimimu. O tyrimu tikrai nebijokite, bukite drasios mamytes, kad nereiketu stresuoti, o ramiai laukti savo stebukleliu gimimo.
Atsakyti
kai man su pirmu vaiku (tiksliau sakant su trečiu, bet pirmą kartą, nes jau amžiaus rizika bvo) smile.gif ) darė tyrimus, pamenu, kad DS rizika buvo apie 1:1200, visi kiti irgi labai panašiai. ar su tokiais skaičiais irgi verta prašyt VVT? su antru buvo apie 1:600, klausiau genetikės kodėl toks skirtumas piro ir antro vaiko. dorai net nepamenu ką paaiškino, bet sakė viskas ok, čia skaitosi kraujas geras ir net antrą kartą kraujo tyrmo nedarė. ar tikrai pvz su 1:1200 arba 1:600 reikėtų prašyti VVT? klausiu, nes dabar tikrai jau nerimauju ar gavus panašų rezultatą galiu būti visai rami g.gif
Atsakyti
Mergaites, dar norejau paklaust, kaliu savaiciu ir dienu jums genetikai pamate lyti? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Na buvau vakar pas gydytoja Benusiene,na tikrai ,labai supratinga ir jausmingas zmogus ,visgi vandenu tyrimo nedare ,pasake isziuresu eho ,tada spresiu ,kai ziurejo viskas jai patiko ,nerado nei menkiausio kazkokio kabliuko ,ilgai ziurejo viska skaiciavo ,ir pasake ,nu nenoriu sako as dar tau daryt ,ir patare dar kart kraujuka issitirt ir tik tuo atveju ,jei jai butu koks itarimas viska suderintumem pirmadieniui ,tai va atsakymas sendien 14val,30min asmeniniu telefonu jos ,informavo asmeniskai ,paskambinau katik kur buvo rizika 1/50 ,daba beliko 1/250 ,tai ji patare atvaziuot po 3sav ,dar karta ultragarsui,ibet pagal ja nebutina darytis vandenu tyrima ,nes pagal eho viskas jai ten patiko ,nieko įtartino ji neiziurejo ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaMari @ 2013 05 03, 11:57)
Mergaites, dar norejau paklaust, kaliu savaiciu ir dienu jums genetikai pamate lyti? blush2.gif

12 sav+3d pasakė kad tikrai berniukas smile.gif ir nemelavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydinti: 03 gegužės 2013 - 15:09
QUOTE(skrusdelyte2 @ 2013 05 03, 10:23)
Varlioke, tavo istorija uzgniauze man kvapa ir susigraudinau, nes pati buvau arti viso to. Kazkoks vidinis balsas mane vede link vandenu tyrimo, nors genetike sake, kad jo nebereikia, siaubas, jau praejo 2,5 metu, bet kasdien vis cia uzeinu ir paskaitau, o kodel???? net nezinau, su pagarba ziuriu i mamytes su neigaliukais ir visada asara rieda, nes ir man tai buvo siusta...
Kitoms busimoms mamytems noreciau patarti, jei bent kiek abejojate, bent kokia vidine nuojauta turite, kad gali buti kas nors negerai, tirkites. Mano atvejis buvo skaudus (vandenu tyrimas leido galutinai apsispresti, nes nustatytas sindromas buvo nesuderinamas su gyvybe), patyriau tiek fizini, tiek vidini skausma, nes reikejo paciai isgimdyti, pirmas nestumas, lauktas, svajotas, nors esame sveiki, pakankamai jauni, nera gimineje apsigimimu. O tyrimu tikrai nebijokite, bukite drasios mamytes, kad nereiketu stresuoti, o ramiai laukti savo stebukleliu gimimo.

Skrusdelyte2 - neklauskit kodėl blush2.gif Negalia nesirenka žmonių pagal jų, amžių, šeimos padėtį, pareigas, išsilavinimą, grožį... Ji tiesiog ateina... Kai neturėjau savo sauliuko - ir aš tikrai, kad nesitikėjau ir jau tuo labiau nelaukiau tos negalios ant slenksčio mirksiukas.gif bet atsitiko kaip atsitiko. Nebuvo lengva... schmoll.gif bet tai tik pradžia - su kiekviena diena lengvėja mirksiukas.gif Tai nepaneigia fakto, kad negalia nesirenka žmonių pagal kažkokį kriterijų... Tiesiog tokia jau ta gamta - tu trauki loterijos bilietą ir išsitrauki tai ką išsitrauki.... Gal ir keistum savo ištrauktą bilietą bet nėra su kuo, todėl pasiimi jį ir pabandai laimėti bent mažajį prizą blush2.gif Atrodo taip neseniai prie mūsų šeimos prisilietė negalia... Ne tiek baisiai ir skaudžiai prisilietė, kiek įnešė baimių ir nežinomybės... Tačiau dienos ėjo, darbai dirbosi, mintys susistatė į savo vietas, sielos žaizdelės užgijo nuo švelnių mano saulytės prisilietimų, o ašaras išdžiovino šilta jo šypsena... Kiekvienam būna dienų, kai nenori nieko nei girdėti, nei matyti... Bet ne dėl negalios... Negalia tik dar vienas prieskonis musu kasdienybėj. Mane būna kita syk vargina pietų darymas, skalbimas, trupiniai ant grindų... Nesinori tvarkytis, tingisi keltis anksti ryte... Pasakysit, kuo gi tai susiję su negalia? Ogi paprasta- diskomfortu! Mus supa daug dalyku, kuriuos mielai pakeistume, bet žinom, kad nepakeisim - taip ir su negalia! Negalia lyg krūva neplautų indų mūsų kriauklėje... Išplauni, o jų vėl prisikaupia ir taip be galo doh.gif Mes norėtume, kad taip nebūtų- bet taip yra... ir kiekvienam prireikia savo laiko, kad priimti, kad susitaikyti, kad išmokti vėl džiaugtis ir be priežasties mylėti. Vieniems tam prireikia mėnesio, kitiems metų, dar kitiems dešimties, o yra tokių, kuriems ir gyvenimo neužtenka! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2013 05 03, 10:49)
kai man su pirmu vaiku (tiksliau sakant su trečiu, bet pirmą kartą, nes jau amžiaus rizika bvo) smile.gif ) darė tyrimus, pamenu, kad DS rizika buvo apie 1:1200, visi kiti irgi labai panašiai. ar su tokiais skaičiais irgi verta prašyt VVT? su antru buvo apie  1:600, klausiau genetikės kodėl toks skirtumas piro ir antro vaiko. dorai net nepamenu ką paaiškino, bet sakė viskas ok, čia skaitosi kraujas geras ir net antrą kartą kraujo tyrmo nedarė. ar tikrai pvz su 1:1200 arba 1:600 reikėtų prašyti VVT? klausiu, nes dabar tikrai jau nerimauju ar gavus panašų rezultatą galiu būti visai rami  g.gif

Kaira nepanikuok ir nestresuok anksčiau laiko - juk jau rašydama komentarą parašiau - TAI MANO ISTORIJA ir tikrai ji nereiškia KAD IR KURIAI KITAI NĖŠTUKEI ATSITIKS BŪTENT TAIP... O kas liečia tikimybes - aš juk sakiau jau... Kas gali užtikrinti, kad tu nesi būtent ta viena iš 1200, ar viena iš 600, arba net viena iš 7000??? Niekas... Dievas.... Likimas.... AŠ VISOMS NUOŠIRDŽIAI LINKIU NEBŪTI TOMIS VIENOMS thumbup.gif IŠ VISOS ŠIRDIES LINKIU SVEIKŲ VAIKUČIŲ wub.gif Bet garantija - jos nebūna... ir VVT - užtikrina tik 3 pagrindinių (dažniausiai pasitaikančių) genetinių bėdų nebuvimą, o kiek jų yra??? Aš tikiu Dievu, esu tikintis žmogus, dariausi tyrimus ir turiu neįgaliuką... Nieko nekaltinu ir niekada gyvenime nekaltinsiu - tai mano likimas. Kas žino kas būtų jei būtų? Gal jei bučiau nutarusi paranoiškai sekti savo įsitikinimo, jog kažkas negerai ir bučiau pasidariusi tuos pačius VVT - gal tada man Dievas būtų siuntęs kitą "išbandymą", kitą sindromą ar dar kokią lemtį, kurios nerodytų tas pats VVT..... gal... gal... gal... Niekas negali atsakyti ir neatsakys. Turim tikėti, o ir jei kas nors nutinka "ne pagal scenarijų" - argi gali nemylėti savo vaiko? Bet "kokio", juk vistiek savo wub.gif
Atsakyti