Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(pilkoji28 @ 2013 04 04, 10:00)
Nė vienas galimos rizikos veiksnys nesvarbus, kol nepaliečia tiesiogiai.
Gal man gyvenime tiesiog sekėsi, kad nepapuoliau nei pas vieną sadistą, kuris tik

taip, tai tiesa, taciau, asmeniniai pavieniai atvejai neturi tapti bendra privaloma visuotine praktika. Bet tiems pavieniams asmenims tai turi buti prieinama, jei jie nori papildomu tyrimu.

Flight, drauge ne LT, bet irgi visuomenej, kur nestumasir gimdymas labai medikalizuotas. Ten visos gimdo termino diena. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 04 04, 12:00)
Flight, o niekada nebandėt užėjus pas gydytoją iškart išsakyt savo lūkesčius?

Aš esu iš tų, daug klausinėjančių, bet juk galutinis rezutatas priklauso nuo abiejų pusių. Ir išties, labai juntama, kai gyd. atviras tiems lūkesčiams ar informacijos pateikimui, ir kai - ne.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 04, 10:09)
Aš esu iš tų, daug klausinėjančių, bet juk galutinis rezutatas priklauso nuo abiejų pusių. Ir išties, labai juntama, kai gyd. atviras tiems lūkesčiams ar informacijos pateikimui, ir kai - ne.

kartais tai nera tik dvi puses. Tarkim, siuo atveju drauge jaute spaudima is savo seimos ir vyro, kuirie nesuvoke, kaip ji nori nesioti vaika 'zaliuose vandenyse' doh.gif ir tiesiogiai ja spaude 'kausyti gydytojos'. Cia kazkas pasakojo, kad gimdykloj vienai moteriai pagrasino iskviesti vaiku teises jei ji atsisakys kazkokios intervencijos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 04, 12:05)
Ten visos gimdo termino diena.  doh.gif

blink.gif O kur čia taip?
Atsakyti
O kiek Lt leidžiama pavėluoti?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 04, 12:53)
O kiek Lt leidžiama pavėluoti?

Dažniausiai dešimt dienų.
Atsakyti
na, tai su dukra vieną dieną viršijau normas smile.gif - t.y., ji vėlavo 11 dienų.
Sūnus irgi vėlavo, tik jau nebepamenu kiek tiksliai..

Skaitinėju straipsnį apie amniotomiją :

http://informuotaspa...-paskirtis.html

ir toks klausimukas kilo - man gimdant namuose abu kartus buvo praplėštas vandenmaišis. Tiesa, gimdymo veikla jau buvo prasidėjusi, kaklelis atsidarinėjo ir dalis vandenų buvo nubėgę savaime, o prapleštas, nes vaiko galvytė buvo užspaudus ir neleido išbėgt likusiai daliai. g.gif

Būtų labai įdomūs komentarai šiuo klausimu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 balandžio 2013 - 12:55
QUOTE(flight @ 2013 04 04, 11:49)
Tiesa, gimdymo veikla jau buvo prasidėjusi, kaklelis atsidarinėjo ir dalis vandenų buvo nubėgę savaime, o prapleštas, nes vaiko galvytė buvo užspaudus ir neleido išbėgt likusiai daliai.  g.gif

o kam reikia, kad visi jie isbegtu? Antrakart gimdant negaug svego trukus vandenmaisiui, kiti pasisalino sulig vaiko gimimu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 04, 12:49)
na, tai su dukra vieną dieną viršijau normas  smile.gif - t.y., ji vėlavo 11 dienų.
Sūnus irgi vėlavo, tik jau nebepamenu kiek tiksliai..

Skaitinėju straipsnį apie amniotomiją :

http://informuotaspa...-paskirtis.html

ir toks klausimukas kilo - man gimdant namuose abu kartus buvo praplėštas vandenmaišis. Tiesa, gimdymo veikla jau buvo prasidėjusi, kaklelis atsidarinėjo ir dalis vandenų buvo nubėgę savaime, o prapleštas, nes vaiko galvytė buvo užspaudus ir neleido išbėgt likusiai daliai.  g.gif

Būtų labai įdomūs komentarai šiuo klausimu.  4u.gif

Tai tikrai buvo būtina? Pagal kokius kriterijus vertino būtinybę nuleisti vandenis asmuo, kuris priiminėjo gimdymą? Ar tiesiog buvo atlikta rutininė intervencija?
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 04 04, 14:18)
Tai tikrai buvo būtina? Pagal kokius kriterijus vertino būtinybę nuleisti vandenis asmuo, kuris priiminėjo gimdymą? Ar tiesiog buvo atlikta rutininė intervencija?

Tiesą sakant - nežinau (tik tiek, kad likęs vandenmaišis trukdo vystytis gimdymo veiklai ar panašiai, vaikas per aukštai, tuo metu man tai atrodė priimtina ir suprantama). Todėl ir domiuosi. Tai buvo vienintelė mano patirta intervencija. Be to, kaip jau minėjau, to negalima laikyti skatinimu, nes veikla buvo prasidėjusi, natūraliai. Su dukra ta procedūra buvo atlikta su maždaug 8 cm atsidarymu (ir iki to laiko nelabai ir jutau, kad gimdau, nes nebuvo skausmo ..).
Šiaip, gimdymai buvo normalūs, be komplikacijų, antro gimdymo metu sąrėmiai - beveik neskausmingi.

davar pagalvojau perskaičiusi minėtą straipsnį - o kaip būtų buvę, jei nebūtų visai nieko daryta? Būtų koks nors skirtumas, ar nelabai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 balandžio 2013 - 13:31
QUOTE(flight @ 2013 04 04, 12:23)
(tik tiek, kad likęs vandenmaišis trukdo vystytis gimdymo veiklai ar panašiai, vaikas per aukštai, tuo metu man tai atrodė priimtina ir suprantama).

tiek esu girdejusi, manau tame yra racijos. taip pat giredjau, kad saremia nuleidus vandenis tampa nuozmesni ir kartais juos sunkiau istverti, nes nebuvo laipsnisko perejimo.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 04 04, 14:33)
taip pat giredjau, kad saremia nuleidus vandenis tampa nuozmesni ir kartais juos sunkiau istverti, nes nebuvo laipsnisko perejimo.

Taip, paūmėja, mane perspėjo ir dar paklausė, kada jau būsiu morališkai pasiruošusi procedūrai, o tiksliau - pagreitėjusiai gimd. eigai, nes pati procedūra visiškai nejuntama.
Bet kad labai jau drastiški sąrėmiai pasidaro - nepasakyčiau. Iškvėpuojami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 balandžio 2013 - 13:51