QUOTE(aldyte @ 2013 04 06, 21:47)
Ši injekcija (arba oralinė dozė) yra puikus pavyzdys, kaip žmogus matydamas maža, siaurą apšviestą ledkalnio viršūnę, bando įsivaizduoti, koks yra visas ledkalnis - taiso "trūkumą" (nes jam atrodo - kad tai trūkumas), pats nesuvokdamas kodėl... O dar ir šiaip - injekcijos stresas, infekcijos ir alergijos mini pavojus...
Aš atsisakiau.
Kaip ir lašų į akis, jei pastebėjote tokius ligoninėse...
man tik įdomu tai, kad visgi vidiniai kruajavimai vyksta gerokai vėliau po gimdymo, kai jau ir iš mamos pieno, ir iš žarnyno vit K gaminasi. Ir kraujavimai vyksta tiems, kurie negavo vit k po gimimo. Tiesa, savo šaltiniuose neradau kada tiksiai jį turėtų suduoti, kad kraujavimų rizika sumažėtų. Vos gimusiam? per parą? Per 3 paras?
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 06, 21:49)
Kaip ir pribuvėjas renkatės, taip ir mes gydytojus renkamės iki gimdymo
kaip mama sugebės pasirūpinti vaiku po CP, kai negali iš vietos pajudėti? Man buvo 23 val CP
Na, Justesea rašė apie pasirinkimą prieš gimdymą - ne ta pamaina.
Be to pagal paciento teisių įstatymą rinktis aš galiu bet kada, visai neprivalau rinktis iš anksto ir taip pat neprivalau laikytis savo pasirinkimo, galiu bet kada pakeisti. Kiek realiai toks įstatymas, tokia mano teisė suveiktų gimdymo įstaigoje gimdymo metu? Mažai tikėtina, kad suveiktų. Post factum galėčiau rašyti skundą ligoninės administracijai, jie tikrintų, tada atsakytų man, atsiprašytų arba ne, tada aš galėčiau dar kam nors skųsti.... bet kas iš to?