Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vaidajk @ 2013 04 06, 21:49)
Kaip ir pribuvėjas renkatės, taip ir mes gydytojus renkamės iki gimdymo  4u.gif

kaip mama sugebės pasirūpinti vaiku po CP, kai negali iš vietos pajudėti? Man buvo 23 val CP  biggrin.gif

Mes nesirenkam jokiu seimos gydytoju, jokiu giniu, mums priskiria sistema!
Jus matet ta reportaza, kur Uzaite postringauja, kad cezariukai atsilieka vystymesi iki 7 metu? Dieviskosios kursus praejus. Bet apie tai sneket negalima....kazkam karuna nukris.
Atsakyti
papildysiu:

Studijos, kuriomis grindžiamas vit. K terapijos prasmingumas vertino tik vitamino K suleidimo ir krešumo rodiklių ryšius. Ryšio su klinikiniu kraujavimu nenustatyta, tai itin reti atvejai.

Todėl kaip ir sakiau, mes ta injekcija bandome pakelti laboratorinius rodiklius, iki savo pačių susigalvotų normų... o plačiau nematome. Juk evoliucijos eigoje žmogus būtų išmokęs pats pasigaminti vit. K, jei naujagimystėje jis būtų toks būtinas, kaip dabar mums bandoma įteigti...

Oficialiai pasirinkti medikų mes negalime. Nebent papildomai susimokame. Sistemos tai traktuojama kaip "užgaida" - todėl susimokėkite, prašom.

p.s. buvo žinia, kad pinigų sveikatos priežiūros sektoriui trūksta - tai bus geras spyris tobulintis. Tiek kiek medikų neišemigruos - bus gal labiau vertinami, geriau apmokami ir kiekvienas jų žingsnis paskaičiuojamas... Kada nors. Tada gal ir vaikus, ir nėščiasias svers ir spaudimus matuos vidurinis personalas. ir gimdymus priiminės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 06, 21:47)

Ši injekcija (arba oralinė dozė) yra puikus pavyzdys, kaip žmogus matydamas maža, siaurą apšviestą ledkalnio viršūnę, bando įsivaizduoti, koks yra visas ledkalnis - taiso "trūkumą" (nes jam atrodo - kad tai trūkumas), pats nesuvokdamas kodėl... O dar ir šiaip - injekcijos stresas, infekcijos ir alergijos mini pavojus...

Aš atsisakiau.

Kaip ir lašų į akis, jei pastebėjote tokius ligoninėse...

man tik įdomu tai, kad visgi vidiniai kruajavimai vyksta gerokai vėliau po gimdymo, kai jau ir iš mamos pieno, ir iš žarnyno vit K gaminasi. Ir kraujavimai vyksta tiems, kurie negavo vit k po gimimo. Tiesa, savo šaltiniuose neradau kada tiksiai jį turėtų suduoti, kad kraujavimų rizika sumažėtų. Vos gimusiam? per parą? Per 3 paras?

QUOTE(vaidajk @ 2013 04 06, 21:49)
Kaip ir pribuvėjas renkatės, taip ir mes gydytojus renkamės iki gimdymo  4u.gif

kaip mama sugebės pasirūpinti vaiku po CP, kai negali iš vietos pajudėti? Man buvo 23 val CP  biggrin.gif

Na, Justesea rašė apie pasirinkimą prieš gimdymą - ne ta pamaina.
Be to pagal paciento teisių įstatymą rinktis aš galiu bet kada, visai neprivalau rinktis iš anksto ir taip pat neprivalau laikytis savo pasirinkimo, galiu bet kada pakeisti. Kiek realiai toks įstatymas, tokia mano teisė suveiktų gimdymo įstaigoje gimdymo metu? Mažai tikėtina, kad suveiktų. Post factum galėčiau rašyti skundą ligoninės administracijai, jie tikrintų, tada atsakytų man, atsiprašytų arba ne, tada aš galėčiau dar kam nors skųsti.... bet kas iš to?
Atsakyti
QUOTE(4xbusiu_mama @ 2013 04 06, 21:52)
Na ir vėl apsimelavote, aš jūsų nosytę matau, o jūs manosios - ne  bigsmile.gif

Tai kaip gi kitaip. As neiko nematau, nes nenusvitus esu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 06, 12:24)
kas žino, kad neturi ir niekad neturėjo mašinos
Nereikia klaidinti, mašiną turi (vyras). Gal jeigu vairuotų, tai ir pati turėtų.
Atsakyti
QUOTE(4xbusiu_mama @ 2013 04 06, 22:59)
man tik įdomu tai, kad visgi vidiniai kruajavimai vyksta gerokai vėliau po gimdymo, kai jau ir iš mamos pieno, ir iš žarnyno vit K gaminasi. Ir kraujavimai vyksta tiems, kurie negavo vit k po gimimo. Tiesa, savo šaltiniuose neradau kada tiksiai jį turėtų suduoti, kad kraujavimų rizika sumažėtų. Vos gimusiam? per parą? Per 3 paras?
Be to pagal paciento teisių įstatymą rinktis aš galiu bet kada, visai neprivalau rinktis iš anksto ir taip pat neprivalau laikytis savo pasirinkimo, galiu bet kada pakeisti. Kiek realiai toks įstatymas, tokia mano teisė suveiktų gimdymo įstaigoje gimdymo metu? Mažai tikėtina, kad suveiktų. Post factum galėčiau rašyti skundą ligoninės administracijai, jie tikrintų, tada atsakytų man, atsiprašytų arba ne, tada aš galėčiau dar kam nors skųsti.... bet kas iš to?

o pribuvėją bet kada galite pasikeisti? Net ir gimdymui prasidėjus?
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 06, 21:59)
papildysiu:

Studijos, kuriomis grindžiamas vit. K terapijos prasmingumas vertino tik vitamino K suleidimo ir krešumo rodiklių ryšius. Ryšio su klinikiniu kraujavimu nenustatyta, tai itin reti atvejai.

Todėl kaip ir sakiau, mes ta injekcija bandome pakelti laboratorinius rodiklius, iki savo pačių susigalvotų normų... o plačiau nematome. Juk evoliucijos eigoje žmogus būtų išmokęs pats pasigaminti vit. K, jei naujagimystėje jis būtų toks būtinas, kaip dabar mums bandoma įteigti...

http://www.ncbi.nlm....les/PMC2084011/
Šitame straipsnyje kiek suprantu, buvo ne kraujo rodikliai matuojami, o realūs kraujavimo atvejai fiksuoti ir tikrinta ar ir kaip naujagimis gavo vit K.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 06, 22:47)
Kaip ir lašų į akis, jei pastebėjote tokius ligoninėse...

Man rodos, jau nebelašina niekur... O dėl vit. K įdomios mintys, iš esmės sutinku, nes tikrai čia kažkokia masinė gamtos klaida tuomet turėtų būti... Na bet aš kažkaip domėjimąsi šituo reikalu nėštumo pabaigai palikau ir nespėjau iki galo nuspręsti, todėl leidau suleisti... O dar seselė pasakė, kad net tie, kurie skiepų atsisakė, vis tiek leidžia vit. K leisti, tai žodžiu "pasidaviau spaudimui" biggrin.gif

QUOTE(vaidajk @ 2013 04 06, 22:49)

Šitos vietos ir ligoninių "filosofijos" aš niekaip nesuprantu... Mamai reikia gulėti ir žindyti kūdikėlį, o visiems kitiems reikalams yra slaugės, kurios, jei gali kūdikiu rūpintis naujagimių skyriuje, tai gali ir jam esant prie mamos. Ar naujagimių skyriuje visi yra prigirdomi mišinio, kad nerėkautų ir ramu? Norėtųsi tikėti, kad ne...Todėl man labai liūdna, kad net kai kuriose naujagimiui palankiose ligoninėse vis dar praktikuojamas naujagimių atskyrimas po cp... Aš manau, kad jei nebuvo daryta bendra nejautra, vaikelis su mama turėtų būti nuo pat gimimo akimirkos.
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 04 06, 22:00)
Tai kaip gi kitaip. As neiko nematau, nes nenusvitus esu wub.gif

Oi, ne, jūs tiesiog švytite žiniomis apie J ir jos praktikas ir apie tuos žmones, kurie jos kursus lankė ir gimdė su ja. Tokio švytėjimo seniai nebuvau mačiusi.
Atsakyti
QUOTE(4xbusiu_mama @ 2013 04 06, 22:59)

Ne aš, turbūt biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 06, 23:05)
Man rodos, jau nebelašina niekur... O dėl vit. K įdomios mintys, iš esmės sutinku, nes tikrai čia kažkokia masinė gamtos klaida tuomet turėtų būti... Na bet aš kažkaip domėjimąsi šituo reikalu nėštumo pabaigai palikau ir nespėjau iki galo nuspręsti, todėl leidau suleisti... O dar seselė pasakė, kad net tie, kurie skiepų atsisakė, vis tiek leidžia vit. K leisti, tai žodžiu "pasidaviau spaudimui" biggrin.gif
Šitos vietos ir ligoninių "filosofijos" aš niekaip nesuprantu... Mamai reikia gulėti ir žindyti kūdikėlį, o visiems kitiems reikalams yra slaugės, kurios, jei gali kūdikiu rūpintis naujagimių skyriuje, tai gali ir jam esant prie mamos. Ar naujagimių skyriuje visi yra prigirdomi mišinio, kad nerėkautų ir ramu? Norėtųsi tikėti, kad ne...Todėl man labai liūdna, kad net kai kuriose naujagimiui palankiose ligoninėse vis dar praktikuojamas naujagimių atskyrimas po cp... Aš manau, kad jei nebuvo daryta bendra nejautra, vaikelis su mama turėtų būti nuo pat gimimo akimirkos.

šiuo atveju minusas GN, nes yra per mažas personalas. Naujagimių gali būti ne vienas ir ne du, o slaugė to kambario - viena. Nebijau kai kurių iš jūsų likti nrsuprasta, bet asmeniškai man visiškai nebuvo baisu, kad per naktį vaiko su manimi nebuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 04 06, 22:01)
o pribuvėją bet kada galite pasikeisti? Net ir gimdymui prasidėjus?

Pribuvėja viena, tad teko ilgai svarstyti, ar man jos kandidatūra priimtina, ar geriau pas hipotetinę akušerę ir gydytoją, kuriuos galėsiu pagal įstatymą pakeisti kada panorėjusi. O gimdymui prasidėjus galėjau spręsti, kada pribuvėja pas mane atvažiuos. Be to, kai jau nusprendžiau, kad jos kandidatūra man priimtina, nebuvo reikalo blaškytis - žinojau ko iš jos tikėtis. O ligoninėje neturiu galimybės per nėštumą taip susipažinti su visais gydytojais ir akušerėmis, kad galėčiau pasirinkti ir laikytis savo pasirinkimo. O pakeitimo galimybę tik teorinė.
Atsakyti