Įkraunama...
Įkraunama...

Stacionarūs kompiuteriai

QUOTE(Makalius @ 2007 04 08, 20:24)

Yra labai paprasta pasitikrinti kokios detalės sukomplektuotos nusipirktame kompe, ir labai abejoju kad save gerbianti firma tokiais bajeriais užsiimtų. Tokias nesąmones gali skiesti tik visiški beraščiai.
Atsakyti
QUOTE(Vytautas: ) @ 2007 04 08, 21:08)
Na, aš tau pasiūliau puikų kompiuterį, o tu išsirinkai visišką šūdą už tokią kainą. Kalbu kaip žmogus,  10-tį metų dirbantis IT srityje. Bet, tavo teisė rinktis.

Ok doh.gif nu pasilieku tada prie tavo varianto ax.gif bet kur man dabar kreiptis g.gif kur man tą kompą surinks unsure.gif aš kai nežinau tai nesigaudau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2007 04 08, 20:24)
Kažkas iš jūsų siūlėt pačiam susirinkt kompą......bet kiek internete neigiamų atsiliepimų apie tai išgirdau.....kad į kompą įdeda visaqi new tas detales kurias nusiperki ir t.t.t.........  schmoll.gif

Čia šiektiek su klaidom parašiau - turėjo būt visai ne tas detales

QUOTE(Palemonas @ 2007 04 08, 21:12)
Nu bet geras esi  lotuliukas.gif . Vytautas liux pasiūlymą atrinko, o tu kaip tas ... Savo varai  lotuliukas.gif . Ir dar tokį š... atsirinkai.

Bet ten (Vytauto pasiūlytam) dar reiks papildomai pirkt OS, ane g.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 08, 21:15)
Ok  doh.gif nu pasilieku tada prie tavo varianto  ax.gif bet kur man dabar kreiptis  g.gif kur man tą kompą surinks  unsure.gif aš kai nežinau tai nesigaudau  lotuliukas.gif
Papildyta:

Čia šiektiek su klaidom parašiau - turėjo būt visai ne tas detales

Atvirkščiai! Tavuoju atveju (perkant sukomplektuotą PC) gali netokių detalių pridėti (išvis neaišku kokie gamintojai ten)...

Bet ten (Vytauto pasiūlytam) dar reiks papildomai pirkt OS, ane  g.gif

Jei norėsi susigražinti iki 27proc. už mokesčius, pasakysi vadybininkui (ar pardavėjui), kad prirašytų pelę, klaviatūrą ir kokius Linuxus.
Atsakyti
Tai kur man kitur gaut legalią OS mastau.gif Juk šitiek mokėt pinigų perkant schmoll.gif gal ir su nelegalia viskas būtų gerai g.gif biggrin.gif
..................................................................
Be monitoriaus kompo kaina gaunas 1485 litukai bigsmile.gif o tas už 1399 tikrai prastesnis? biggrin.gif
......................................................................
o kaip šitas variantas mastau.gif Čia iš FIS
Kaina 1: 1,181.25Lt su PVM
CPU Pentium 4 531 EM64T LGA775 3.0 GHz/800FSB/1MB/65nm Box
RAM DDR 512 MB PC400
HDD 160 GB 7200 rpm 8 MB cache
VGA GeForce 7300GT / 256MB DDR2/PCI-E/128-bit/TV-Out,HDTV/DVI/DUAL VGA Engine 450MHz/Memory 800Mhz/RAMDAC 400Mhz
DVD +/- RW Dual layer 16x
Midi ATX 350W case
Atsakyti
Turiu dar klausimų pora 4u.gif
jau nusprendėm pirkti kompoiuterį kaip parekomendavo Vytautas... mano draugas turi OS Vista Ultimate.... sakė paskolins yess.gif
Tik vat klausimas - ar būtinai man tame fis reikia pirkti kompiuterį, ar galėčiau gauti pigiau?
Ir....ten parašyta, kad linux operacinė sistema kainuoja 31 lit1 ohmy.gif o kažkur (bms) mačiau už 4.99.......... ir dar....kiti man sakė kad 19" monitorius bus per didelis..... wordu nepatogu rašyt, internete landžiot g.gif mmmmm?
Šitiek daug klausimų iškilo blush2.gif

Ir dar norėjau paklaust ar linux geriau naudot ar vista? smile.gif

Beje draugas man pasiūlė šitą vairnatą fortake mastau.gif
user posted image
beje ten viršuj turėjo būt amd athlon 64 .......
o jie panašūs labai bigsmile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 04 11, 13:41)
Tai aisku hihihi.gif Vaikstau su barzdziuke ir kepuraite biggrin.gif nu jei rimtai tai ne topsecret.gif

bet charakterio bruožai tipiniai
Atsakyti
Norėčiau patarimo. Ruošiuosi pirkti naują kompą namams, t.y. filmų ir fotkių peržiūrai, muzikos klausymui, darbui su ofisu, žaidimams, naršymui internete. Kaip pavyzdį kas mane konkrečiai domina, pateikiu nuorodą: http://www.bms.lt/?preke=30308

P.S. Norėčiau geranoriško patarimo, o ne peštynių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2007 06 29, 18:26)
Norėčiau patarimo. Ruošiuosi pirkti naują kompą namams, t.y. filmų ir fotkių peržiūrai, muzikos klausymui, darbui su ofisu, žaidimams, naršymui internete. Kaip pavyzdį kas mane konkrečiai domina, pateikiu nuorodą: http://www.bms.lt/?preke=30308 

P.S. Norėčiau geranoriško patarimo, o ne peštynių mirksiukas.gif

Jokiu būdu, kosminė kaina, už kompiuterį su Celeron procesoriumi (pigiausios klasės procesorius), nors aišku ne vien procesoriaus kaina svarbu.
Jei nori tikrai gero ir už optimalią kainą, tai paprašyk, kad surinktų kompiuterį iš dalių pagal tavo pageidavimą (lentynoje stovintys, yra morališkai ir visaip kitaip pasenę, juk juos surenka, o kiek jis toje lentynoje stovi tai tu nežinai) ir su tuo pasiūlymu nueik į dar kelias parduotuves. Skirtingi pardavėjai, siūlys skirtingas sudedamasias dalis, paprašyk, kad pakomentuotų, kodėl siūlo kitokią, negu prieš tai buvęs. Beje, procesorių rinkis Pentium arba Athlon - tai brangesnės, aišku ir geresnės, klasės procesoriai. Gal dabar pasirodys, kad užtenka kompiuterio galimybių, bet reikėtų žvelgti bent porą metų į priekį. Atminties mažų mažiausiai 1GB, vaizdo plokštė, pagal poreikius (jei žaisite žaidimus, jai skirkite solidžią dalį pinigėlių). Nesigundykite visokiais kortelių skaitytuvais, tai tik priedai, kurie kainuoja nedaug, bet atrodo, kad va čia tai geras kompiuteris, jeigu ir kortelių skaitytuvas yra. Nesamonė! Jeigu reikia kortelių skaitytuvo, jį galima įsidėti ir vėliau, išsirinkus, pagal poreikius ir geresnės kokybės. Svarbu ir korpusas, prašykite kuo tylesnio (ventiliatoriai), normalaus dydžio (mažas gal ir simpatiškesnis, bet į jį sunkiai galėsite įdėti papildomų priedų, o toks poreikis gali ateityje atsirasti). Kietasis diskas, taip pat, kuo didesnis, tuo geriau, tik aišku reikia tą dydį rinktis proto ribose blush2.gif .
Sėkmės renkantis biggrin.gif

Atsakyti
Sveiki,labai norėčiau jūsų patarimo.Noriu šį mėnesį nusipirkt stacionarų kompiuterį.Bet visai nieko neišmanau apie vaizdo plokštes,diskus ,procesorius.Gal kas galėtų pasiūlyt komplektaciją už maždaug 3000 lt.Čia jau su monitorium,beje kažkodėk norėčiau Samsungo.Dar noriu,kad būtų DVD ir kad labai garsiai neūžtų ventiliatorius.Šiaip kompas reikalingas interneto naršymui,foto,filmai,Labbis programa.Dar aišku labai svarbu ir žaidimai,nes turiu 10-metį sūnų.

Gal žinot kiek reik mokėt už Windows programą,Linux girdėjau prastesnė?
Ir dar klausimas.Jei noriėsiu susigrąžint 27 proc.už kompą,tai būtina viską pirkt vienoj vietoj iš karto?Ar galiu pvz.monitorių atskirai pirkt?

Prirašiau daug,bet labai tikiuosi ,kad patarsit.Iš anksto labai AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif
norim dukterieciai padovanoti kompiuteri. Ir nezinom, kur geriausiai pirkti, norim pigaus ir kokibisko varianto, kad kaina b utu adekvati, kad garantinis servisas butu geras ir pan. Gal galesite patarti?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
visu pirma pagalvokit kokia suma zadat skirti, kokio amziaus ta dukterecia, ka veiks su kompiuteriu.. kokybiskas PC + monitorius (normalus, o ne akiu gadinimui), pele, klaviatura prasideda nuo 2500Lt ax.gif na, yra ir pigiaiku parduotuvese, bet nerekomenduoju eiti i Topo centra, Senukus ar Maxima.. rolleyes.gif Dazniausiai zmogus nieko nesupranta ir ziuri tik i skaiciukus, t.y. kuo didesni, tuo geresnis bus.. Cia panasiai kaip su butine technika, pavyzdziui uzdenkim pavadinimus Beko ir AEG, paliekam kainas, funkcijos uzrasytos tos pacios ant abeju prekiu. Kuria imtumet? Speju ziuretumet i kaina, juk ta pati atlieka.. Su kompiuteriu detalemis tas pats 4u.gif Kadangi parduotuves orientuojasi i pirkejus ir pastebejo, jog pirmiausia ziuri i kaina ir skaicius tai "paleidzia i pasauli" didelius kiekius kompiuteriu, kurie surinkti is treciosioms salims skirtu detaliu, kurios neaisku ar garantini laikotarpi isgyvens.. ax.gif Pries keleta metu dar buvo geresne padetis su kokybe (del to senukai kompai ir veikia dazniausiai dar ir dabar, kad ir prastu detaliu), bet dabar.. doh.gif net kondensatoriai savo kokybe skiriasi ant ploksciu. Nemanau, kad bus malonu padovanoti, o paskui suzinoti, jog tas kompas pastoviai "vezinasi" garantiniuose.. blush2.gif Kokybiskos detales retai kada sugenda, na pasitaiko visko, bet per 6metus jau sociai atsiziurejau i kompus, ju veikimo bei kokybes skirtumus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabe @ 2007 10 22, 14:53)
visu pirma pagalvokit kokia suma zadat skirti, kokio amziaus ta dukterecia, ka veiks su kompiuteriu..  kokybiskas PC + monitorius (normalus, o ne akiu gadinimui), pele, klaviatura prasideda nuo 2500Lt  ax.gif  na, yra ir pigiaiku parduotuvese, bet nerekomenduoju eiti i Topo centra, Senukus ar Maxima..  rolleyes.gif  Dazniausiai zmogus nieko nesupranta ir ziuri tik i skaiciukus, t.y. kuo didesni, tuo geresnis bus.. Cia panasiai kaip su butine technika, pavyzdziui uzdenkim pavadinimus Beko ir AEG, paliekam kainas, funkcijos uzrasytos tos pacios ant abeju prekiu. Kuria imtumet? Speju ziuretumet i kaina, juk ta pati atlieka.. Su kompiuteriu detalemis tas pats  4u.gif Kadangi parduotuves orientuojasi i pirkejus ir pastebejo, jog pirmiausia ziuri i kaina ir skaicius tai "paleidzia i pasauli" didelius kiekius kompiuteriu, kurie surinkti is treciosioms salims skirtu detaliu, kurios neaisku ar garantini laikotarpi isgyvens..  ax.gif  Pries keleta metu dar buvo geresne padetis su kokybe (del to senukai kompai ir veikia dazniausiai dar ir dabar, kad ir prastu detaliu), bet dabar..  doh.gif  net kondensatoriai savo kokybe skiriasi ant ploksciu. Nemanau, kad bus malonu padovanoti, o paskui suzinoti, jog tas kompas pastoviai "vezinasi" garantiniuose..  blush2.gif Kokybiskos detales retai kada sugenda, na pasitaiko visko, bet per 6metus jau sociai atsiziurejau i kompus, ju veikimo bei kokybes skirtumus  4u.gif

Aciu uz toki issamu atsakyma 4u.gif
mes ziurejom kompiuterius cia, paziurejom, kad koki nors FIS su monitoriumi galima nusipirkti uz 1500 litu. jai to kompiuterio reikes pagrinde mokslams, na gal filmus kartais paziures, gal pazais ja nors, bet ne manom, kad jai reikia kazko ypatingo. g.gif
Atsakyti