QUOTE(Ajste @ 2006 05 28, 21:37)
Na, užsukau į BMS puslapį pažiūrėt kas gero... Pasijutau visiškai žalia ir dabar begalė klausimų kilo
Klausinėsiu papunkčiui
RAM tai lietuviškai vadinama operatyvioji atmintis arne? Kiek ten jų reikia mano poreikiam? 512? Kaip suprantu kuo jų priklauso kompo "galvojimo" greitumas? Bet skirtumas jaučiasi tik kai dirbi su dideliais informacijos kiekiais?
Toliau...
Kas yra lustai? Koks skirtumas ar grafinė plokštė turi savo atmintinę ar naudoja bendrą atmintį? Man taj atrodo, kad kai savo turi-geriau
Tinklo adapteris... Čia jau dėl jungimosi prie interneto turbūt. Ką reiškia kai rašo 10/100Mbit? Čia kokie greičiai pasroviui ir prieš srovę ar kaip ten
Kas jungiama Firewire jungtimi?
TV-out jungtis leidžia tv žiūrėt? O geriau kai ji "dėžėj" ar monitorius su Tv tiuneriu? Ar čia nevisaj tas pats?
Monitoriai... Žiūrėjimo kampas tai parodo kokiu kampu žiūrėdamas normalų vaizdą matysi? Kuo didesnis - tuo geriau? Ir su kontrastu tas pats? O šviesumas? Kam reikalinga DVI jungtis?
Niu ir priklausiau aš čia

Gal nepyksit

Rašykit kas ką žinot, bus ir man ir ateities kartoms
RAM yra operatyvinė atmintis - taip. Šiuo metu , jei perki naują kompą reiktų bent 1Gb, tikrai nepamaišys.
Lustas - paprasčiausiai taip vadinamas mikroschemų rinkinys (kodinuoją duomenų srautus tarp įvarių kompo dalių proco, ramo, hardo, pci įrenginių)
grafinė plokštė gali būti atskira arba integruota į motininę. Jei atskira, tai ji turi savo atmintinę, o jei integruotą, naudoją kompo RAM (jei dirbi paprastas užduotis su kompu, word exel, internet, filmai, muzika , pilnai užtenka integruotos, bet tada nepažaisi jokių naujausių žaidimų , arba jie labai strigs).
Tinklo adapteris- t.y. tinklo ploštė. 10/100Mb reiškia ,kad tokia tinklo plokštė gali dirbti su 4 (10mb) ir su 5(100mb) kategorijos tinklais. Šiuo m etu jau paplinta ir 6 (1000mb) kartos plokštės ir tinklai.
Firewire - kompiuterinė jungtis, skirta pajungti išorinius įrenginius, tokius kaip skaitmenines video/foto kameras, duomenų perdavimui iš jų į kompą.
Tv out - vaizdo išvestis į televizorių - gali pasijungt teliką ir žiurėt pvz filmą dideliam ekrane, tam reikia, kad telike būtų koks video įėjimas, (linijinis, s-video, ar Scart), nors vienąiš jų turi visi naujesni telikai.
Tv tiuneris - tv plokštė, prijungi anteną, ir žiūri tv programas kompe, jas gali net įsirašyt.
Monitoriai - kampas kaip tau ir parašei, kontrastas taip pat vaizdo kokybei reikalingas. DVi jungtis - skaitmeninė jungtis prijungti LCD monitorių