QUOTE(Oksana79 @ 2013 04 29, 21:58)
O tai kokia "reali paklaida" yra skaitoma - kaip leidžiama? (procentais)
Ir gal gali kas paaiškinti,kai žinoti tinkamiausią lubų aukštį - pagal kvadratūrą?
Gal kas pasidalins info-kiek kv/m patalpa ir koks jos (ar bent planuojamas/būsimas) aukštis numatomas pas jus?
Vakar su statybu inspekcijos direktorium kai snekejau,kalbos apie jokius procentus nebuvo. Aiskiai pasake. 20 cm paklaida gali buti. Poto pasitaise kad gyvenamam namui gali buti iki 30 cm,bet yra svarbu islaikyti nuo kaimyno 3 metrus.. AS buvau rajono statybu inspekcijoje. I miesto nuejus galimas daigtas ciulbetu kitaip,o as vadovaujuosi sito zmogaus pasakymu,nes man reikes su juo derinti reikalus. Ne Vilniui,ne Kaune,ne Pabradej,o Siauliuose ir su situo zmogum. O kiti tegul interpretuoja pagal save.
Ieskote tinkamiausio aukscio pagal kvadratura? Idomi mintis,tik ar ji teisinga? Juk nedarysi skirtingu auksciu skirtinguose kambariuose. Pas mane dabar lubos 275,bet kaikur dar pasileis kokius max 10 cm. Ten kur noresis kokiutai navarotu. O antram aukste pas mane viena siena 210 o kita kyla iki beprotystes.. Tai yra 5 m.. Aisku as tokio aukscio patalpu nedarysiu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 04 29, 21:12)
Nelabai supratau prie ko cia pastato matmenys ir atitvaru blokeliu rusis.
Ir kam daryt pamtu ispildomaja? Kaip viskas bus pastatyta, padarysit viso namo ispildomaja pridavimui.
Bet esme - kad visi turbut bijo nukrypimu priduodant. Procentai atstumams tikrai galioja, o ju dydis- cia jau kiekvieno biurokrato reikalas. Vienas apsiltines sienas 10cm putplasciu nepriduoda, nes namas pailgeja/paplateja 20cm
Kitas pailgina / pplatina 1-2-3m ir prisiduoda
Kiekvienas atvejis individualus
O kas sake kad sienu ismatavimai ir blokeliu rusis susije? Netaip supratote.
Jus kai nama statote vadovaujates projektu kuriame matmenys suyrasyti ar logika-pasistatysiu metru platesni nama,o poto prakisiu...Juk cia Lietuva.
Del nuotrauku pasakyti nieko negaliu.Pasake kad reikia ir dariau. Visu biurokratijos niuansu nesuprasi..
Tiesa Su kadastrine namo byla tai bajeris. Vieni pasisiule padaryti uz 800 ,o matininkas padarytu uz 450. Tas kuris siulesi uz 800 sake kiti ima ir 1500. Vienu zodziu reikia ziureti.