Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(flight @ 2013 05 14, 09:29)
Apie Santariškes kiek pasiskaičiau, vargu ar ten tinkama aplinka ir personalas natūralistėms  g.gif 

Dėl Boženos - ar susitarus su ja, jau yra garantija, kad būtent ji atvyks į gimdymą? Tarkim, nesidubliuos su kuo nors kitu?  Pamenu, išgirdau apie ją dar prieš vienuolika metų, kaip apie šiltą, nuostabią akušerę..

Ir man atrodo, kad ten tik skambūs lozungai... Konvejeriui sumažėjus gal net AK realiau kaip nori pagimdyti pasidarė.

Božena pas mane naktį neatvyko... bet man ne taip jau ir reikėjo tuo momentu. Galvoju, ar būtų mano sutiktas personalas sutikęs priimti vaikelį ne gulomis... iš bendro įspūdžio negalėčiau sakyti kategoriško ne. Ir vis tiek tai ne tik nusiteikimo, bet ir sėkmės reikalas...
Atsakyti
Nu va, perziurejau visus More business of being born filmus, tai turbut tas apie vbac (Vaginal birth after cesarean) labiausiai sokiravo. Gydytojai pripazista kad naturalus gimdymas yra saugesnis negu antras cezaris, jeigu moteris neturi kitu rizikos faktoriu ir nera gimdymas skatinamas, o vistiek turi visom daryti cezarius, nes draudimas neapmoka vbac!!!! Ir apie gimdos plysimus informacija buvo super - tai, kad tokia komplikacija yra be galo reta, kad daugeliu atveju ji nesukelia jokiu problemu ir yra diagnozuojama tik operacijos metu (kartais net veliau gyvenime). Ir tik super super retais atvejais ji tampa gresminga gyvybei.

O situacija Brazilijoje tai man sukele siurpa, siaubo filmas kazkoks. As turbut vaziuociau i koki lusnyna gimdyt su kaimo pribuveja, nes panasu kad tai vienintelis naturalaus gimdymo sansas jei gyveni Brazilijoj... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 05 14, 09:44)
Ir man atrodo, kad ten tik skambūs lozungai... Konvejeriui sumažėjus gal net AK realiau kaip nori pagimdyti pasidarė.

Božena pas mane naktį neatvyko... bet man ne taip jau ir reikėjo tuo momentu. Galvoju, ar būtų mano sutiktas personalas sutikęs priimti vaikelį ne gulomis... iš bendro įspūdžio negalėčiau sakyti kategoriško ne. Ir vis tiek tai ne tik nusiteikimo, bet ir sėkmės reikalas...

Gimdymas-kaip loterija verysad.gif

http://www.lrytas.lt...rancuzijoje.htm
Nepastebėjau ar buvo:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 14 gegužės 2013 - 23:50
QUOTE(klaara @ 2013 05 15, 00:49)

"Jei Prancūzijos Senatas pritars, šioje šalyje greitai gali atsirasti pirmieji bandomieji natūralaus gimdymo namai, kuriuose gimdyvės galės jaustis kaip namie." - tai kad Odenas jau senų seniausiai tokius atidaręs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 05 15, 07:12)
"Jei Prancūzijos Senatas pritars, šioje šalyje greitai gali atsirasti pirmieji bandomieji natūralaus gimdymo namai, kuriuose gimdyvės galės jaustis kaip namie." - tai kad Odenas jau senų seniausiai tokius atidaręs biggrin.gif

Aha, man irgi labai keista, kaip galima rasyti apie naturalius gimdymus, juolabiau Prancuzijoje ir nepamineti M. Odeno! Cia tas pats kaip rasyti apie Lietuvos krepsini, bet nepamineti Sabonio. Odenas Pithiviers ligonineje dirbo nuo 1962 metu, tik neaisku kuriais metais gimdymo skyriu paverte naturalaus gimdymo centru, manyciau tikrai anksciau ar bent panasiu metu kaip straipsnyje minetas JAV gimdymo centras 1975m.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 15, 11:03)
Aha, man irgi labai keista, kaip galima rasyti apie naturalius gimdymus, juolabiau Prancuzijoje ir nepamineti M. Odeno! Cia tas pats kaip rasyti apie Lietuvos krepsini, bet nepamineti Sabonio. Odenas Pithiviers ligonineje dirbo nuo 1962 metu, tik neaisku kuriais metais gimdymo skyriu paverte naturalaus gimdymo centru, manyciau tikrai anksciau ar bent panasiu metu kaip straipsnyje minetas JAV gimdymo centras 1975m.

Gal blogai prisimenu, bet "Gimdymo atgimime" lyg buvo minėta, kad jie ir ekstra cp atlieka, tad nežinau, ar galima būtų pavadinti natūraliu gimdymo centru tą įstaigą g.gif Gal pasikeitė kažkas nuo to laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 15 gegužės 2013 - 12:59
QUOTE(šakute @ 2013 05 15, 13:59)
Gal blogai prisimenu, bet "Gimdymo atgimime" lyg buvo minėta, kad jie ir ekstra cp atlieka, tad nežinau, ar galima būtų pavadinti natūraliu gimdymo centru tą įstaigą g.gif  Gal pasikeitė kažkas nuo to laiko.

Atlieka, bet ten tikrai jau visiškai "kaip namie" jautiesi. Kas knygą skaitė, matė gimdyklos nuotrauką - tokia plati plati lova bigsmile.gif Nors gal jie cp daryti į šalia esančią kliniką veža? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 05 15, 12:09)
Atlieka, bet ten tikrai jau visiškai "kaip namie" jautiesi. Kas knygą skaitė, matė gimdyklos nuotrauką - tokia plati plati lova bigsmile.gif Nors gal jie cp daryti į šalia esančią kliniką veža? g.gif

Ten Pitiverio klinika (Pithiviers state hospital), akušerijos skyrius, dirbo ten 1962–1985. smile.gif

(Galėtų būti geras pavyzdys Santariškėms hihihi.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 15 gegužės 2013 - 13:21
QUOTE(Justesea @ 2013 05 15, 12:09)

Tai va, kad ten naturalaus gimdymo centras, tik tiek, kad jis irengtas pacioje ligonineje, kur uz sienos yra ir keletas "normaliu" palatu bei operacine. As pvz irgi gimdziau naturalaus gimdymo skyriuje ligonineje, viskas buvo 100% pritaikyta kuo naturalesniam gimdymui - jokiu lovu, vertaliotu, intervenciju, tik tiek kad ekstra atveju salia kitas skyrius - komplikacijoms. Bet siaip tai nematau didelio skirtumo tarp gimdymo centro ligonineje ar atskirai. Vistiek jame gimdyti gali tik mazos rizikos gimdyves, o More Business of Being Born labai graziai paaiskino kaip mazos rizikos gimdymo metu bet kokios komplikacijos pastebimos anksti, jos neatsiranda staiga, "is niekur". Tik tiek, kad gal ligonines gimdymo centre vistiek turetu laikytis tam tikro protokolo, o atskirame - daugiau lankstumo del kai kuriu gimdymo aspektu.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 15, 15:02)
Tai va, kad ten naturalaus gimdymo centras, tik tiek, kad jis irengtas pacioje ligonineje, kur uz sienos yra ir keletas "normaliu" palatu bei operacine. As pvz irgi gimdziau naturalaus gimdymo skyriuje ligonineje, viskas buvo 100% pritaikyta kuo naturalesniam gimdymui - jokiu lovu, vertaliotu, intervenciju, tik tiek kad ekstra atveju salia kitas skyrius - komplikacijoms.  Bet siaip tai nematau didelio skirtumo tarp gimdymo centro ligonineje ar atskirai. Vistiek jame gimdyti gali tik mazos rizikos gimdyves, o More Business of Being Born labai graziai paaiskino kaip mazos rizikos gimdymo metu bet kokios komplikacijos pastebimos anksti, jos neatsiranda staiga, "is niekur". Tik tiek, kad gal ligonines gimdymo centre vistiek turetu laikytis tam tikro protokolo, o atskirame - daugiau lankstumo del kai kuriu gimdymo aspektu.

Tai kad ne, ten kaip tik padidintos rizikos moteris net iš nuošalesnių vietovių siųsdavo, jis juk chirurgas, ką darytų nat. gimdymo centre?.. smile.gif Tiesiog sukūrė artimą namams aplinką ir sumažino intervencijų skaičių iki minimumo, tuo ir panašu į žemos rizikos gimdymo centrus. Todėl ir ypatingas jo darbas, kad net su aukštos rizikos gimdyvėmis, mirtingumo ir kt. statistika buvo tokia gera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 15 gegužės 2013 - 16:58
QUOTE(šakute @ 2013 05 15, 15:56)
Tai kad ne, ten kaip tik padidintos rizikos moteris net iš nuošalesnių vietovių siųsdavo, jis juk chirurgas, ką darytų nat. gimdymo centre?.. smile.gif Tiesiog sukūrė artimą namams aplinką ir sumažino intervencijų skaičių iki minimumo, tuo ir panašu į žemos rizikos gimdymo centrus. Todėl ir ypatingas jo darbas, kad net su aukštos rizikos gimdyvėmis, mirtingumo ir kt. statistika buvo tokia gera smile.gif

doh.gif ups pamirsau kad Pithiviers ir rizikingus priimdavo.

Na, o siaip tai visur kitur gimdymo centrai tikrai tik mazos rizikos gimdymuose specializuojasi.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 15, 19:12)
doh.gif  ups pamirsau kad Pithiviers ir rizikingus priimdavo.

Na, o siaip tai visur kitur gimdymo centrai tikrai tik mazos rizikos gimdymuose specializuojasi.

Aha smile.gif
Atsakyti