Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Selva @ 2013 04 13, 01:20)
O 'natūr-paketo' reklama uzsrigo, kad nuskausnimas iskaiciuotas i kaina  biggrin.gif

Matyt, natūralų gimdymą jie suvokia kap vaginalinį gimdymą. O akcija gerai, toms, kurios šiaip ar taip planavo ten gimdyti.

Savo vaikus pagimdžiau namuose. Dabar laukiuosi trečio ir ieškau alternatyvos namams. Terminas dar toli ir nėštumo eigoje visko gali būti, bet jausčiausi saugiau ir ramiau žinodama, kad yra vieta, kurioje galėčiau pagimdyti maždaug taip, kaip abu ankstesnius kartus. Viena forumietė, gimdžiusi ir namie, ir ligoninėje, rekomendavo Kauno krikščioniškus GN, , o ir keletas draugių ten gimdė - specialiai tam reikalui važiavo iš Vilniaus (gimdė pas BK). Atsiliepimai kuo geriausi. Tai nusiteikiu pasivažinėjimui smile.gif

Kadangi neturiu jokios patirties su ligoninės gtimdymais, jaučiuosi tarsi pirmakartė - daug klausimų ir neaiškumų. Pavyzdžiui, teko skaityt, kad atvykus gimdyti su sąrėmiais ar net su stangom, reikalauja pildyti kažkokius dokumentus? Įdomu, gal juos įmanoma užsipildyti iš anksto, namuose, atsispausdinus kokią ligoninei priimtiną formą? Juk galima neduoti vaiko personalui ir viskas, jei nori po gimdymo būti su vaiku? Neatims jėga? Kokios procedūros yra įprastos, rutininės naujagimiui? Kiek laiko leidžia po gimimo pabūti ramiai, nesveria, nematuoja, nelašina? Su kuo geriau tartis - su akušere ar gydytoja, ar su abiem? Kaip gražiai ir nesuvulgarintai atiduoti padėkas, kokie įkainiai? Ir taip toliau ir panašiai. Neramu, nes nežinau, ko tikėtis, kam pasiruošti. Gimdyti norėčiau su minimaliu kiekiu žmonių (geriausia - tik su akušere, jei eiga nekomplikuota, o sąrėmių metu - visiškai viena), "savo" poza, savo tempu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltaragė: 13 balandžio 2013 - 09:12
Baltarage, as gimdziau KKGN pas BK, nereikejo atvaziavus pildyt jokiu popieriu man, nors buciau gabi , bet nieks neprase kiek pamenu bent jau, vyras man sake poto kad kazka pilde lotuliukas.gif Pagimdzius,dukryte iskart buvo paguldyta man ant krutines, vaika leidau vyrui nunesti pasvesri ir pamatuoti tik po kokios valandos. Zodziu ten ji paims tik tada kada pati leisi smile.gif Tuo tarpu pas mane atejo kad pasirasyciau jog neleisim vitK ir skiepu smile.gif Butent del to ir vaziavau pas Banga, nes jai nereikejo nieko aiskint gimdymo metu, ji mane puikiai suprato, nereikejo nieko reikalaut ar prasyt, viskas jai buvo aisku elementariai smile.gif Gimdykloj praleidau tik paskutines 45 min-stangas, ir dalyvavo gyd bei akusere, na dar paklause ar nepriestarausiu jei studentas padalyvaus, tai man jau kazkaip vienodai buvo tai leidau, jis ten stovejo nepastebimas kamputyje ishsigandes toks varksas nes lb garsiai shaukiau lotuliukas.gif Saremius visus per nakti praleidau privacioj palatoj tik su vyru, buvo uzejus gyd viena karta pamatuot kaklelio ir tonu kai buvo 7cm atsidarymas smile.gif Viskas, visa kita laika karaliavau didelej vonioj daugiausiai, pradzioj dar bandem miegot saremiu metu kambary, bet nepavyko, per dazni saremiai buvo biggrin.gif Vilniuj, kiek baigiu isitikint nera tokios ligonines, kur tokiom palankiom salygom galima butu pagimdyt, todel matomai vel vaziuosiu i KKGN jei Banga dirbs, duok D jai sveikatos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 04 13, 11:15)
jei Banga dirbs, duok D jai sveikatos  wub.gif

drinks_cheers.gif

Dėkui už pasidalinimą 4u.gif
Atsakyti
Rasma, Baltarge, linkiu jums gražių susitikimų wub.gif

Tik va iš viso to ką girdėjau ir skaičiau, susidarė vaizdas, kad KMUK daugiau šansų pagimdyti taip, kaip norisi, nei KKGN, nes ten bendras palankus požiūris toks, o KKGN tik kai kurių medikų... Gal akušerės ten labiau supratingos, bet gydytojai tikrai ne visi.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 13, 14:53)
Rasma, Baltarge, linkiu jums gražių susitikimų wub.gif

Tik va iš viso to ką girdėjau ir skaičiau, susidarė vaizdas, kad KMUK daugiau šansų pagimdyti taip, kaip norisi, nei KKGN, nes ten bendras palankus požiūris toks, o KKGN tik kai kurių medikų... Gal akušerės ten labiau supratingos, bet gydytojai tikrai ne visi.

na, bet kuriuo atveju, jei namie neiseina, i Kauna reikia vaziuoti. As vaziavau i KKGN, nors puikiai zinojau, kad Banga serga - man vien jau pakako to, kad galesiu jaustis rami del to, kad su manimi bu elgiamasi ne kaip su nesamoninga ligone, o kaip su sveiko proto gimdancia moterimi. smile.gif
man tik idomu, panos, kodel Vilnius toks "nedraugiskas" gimdyvems??? Uztat turi graziausiai ir moderniausiai irengtas gimdyklas g.gif

Del BK, maciau temoje, kad ji pradeda po truputeli dirbti, gal kol jums reikes - jau bus sveikutele.. Gal ir istatymai "sujudes"... Tada galima bus kurti privacia praktika bigsmile.gif Gal net investuociau... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 04 13, 15:36)
man tik idomu, panos, kodel Vilnius toks "nedraugiskas" gimdyvems??? Uztat turi graziausiai ir moderniausiai irengtas gimdyklas g.gif

Iš tiesų. Pvz., AK man ranka pasiekiamos, bet nežinau, kokios ekstra situacijos reikėtų, kad ryžčiausi ten gimdyti. Tada jau geriau - namie, solo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltaragė: 13 balandžio 2013 - 16:40
QUOTE(RitaRazi @ 2013 04 13, 16:36)
kodel Vilnius toks "nedraugiskas" gimdyvems???

o tai VGN'as irgi - (nebe)draugiškas?
Aš stebiuosi, kad žmonės stebisi naujo Santarų skyriaus nedraugiškumu. Gi visos AK ten perėjo. Kas o kas galėjo taip stebuklingai imti ir pasikeisti?
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 04 13, 18:03)
Aš stebiuosi, kad žmonės stebisi naujo Santarų skyriaus nedraugiškumu. Gi visos AK ten perėjo. Kas o kas galėjo taip stebuklingai imti ir pasikeisti?

VGN'as naujagimiams draugiškas (bet ne iki galo), o draugiškumas gimdyvėms - sėkmės reikalas.

Dėl Santarų, tai buvo galima to tikėtis, bet man kliūna, kai jie skelbiasi, kad pasiekė dabar Europos lygį... va toks ir suvokimas... naujausia aparatūra - lygis pasiektas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 13, 18:11)
man kliūna, kai jie skelbiasi, kad pasiekė dabar Europos lygį... va toks ir suvokimas... naujausia aparatūra - lygis pasiektas bigsmile.gif

Tai gal jie to ir siekė - Europos lygio aparatūros? Tuomet ko siekė, tą ir turi.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 04 13, 18:03)

As pries gimdyma vaziavau i visas Vilniaus ligonines pries vaziuodama i Kauna, tai is visu VGN man sukele blogiausia ispudi, todel sau pasakiau kad ten ne uz ka nevaziuosiu gimdyt. Aisku si kart vel prasileksiu per visas paziuret. Bet tada kai buvo nuvaziave i VGN paziuret, pirmiausia liepe visiem bahilas pirkt rengtis, o poto i gimdyklas isvis nelaido paziuret nei i palatas, pareiske ka jums ten ziuret-atvaziuosit gimdyt tada ir ziuresit, taip naglai kaip sovietine kokia boba atsiprasant pareiske. doh.gif
Atsakyti
Sudėtų nuotraukas į puslapį - nebūtų problemų. smile.gif Arba FB pasidarytų... bet blogai baigtūsi, kai visi pradėtų pasakotis ir klausinėt apie kainytes ir susitarimus lotuliukas.gif

Aš ten jokiam kitam personalui apart gydytojos su akušere priekaištų neturiu. Visi abu syk buvo malonūs, mandagūs, skausmus užjautė nuo pat durų pirmą syk (nors dar netaip jau ir skaudėjo).

Ai nors buvo viena kvailoka sesutė, kuri mane su antru leliuku labai norėjo mokint, skaityt moralus kad sūrelį valgau, tikrint ar pieno turiu tai apsitaškė thumbup.gif Kadangi dabar esam atsilyginusios, tai ir jai jau priekaištų neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 13 balandžio 2013 - 20:55
oj na man vgn geriausias bajeris buvo kai po gimdymo pasidare bloga (is tikruju poto vos ne nukraujavau,o tada aimanavau garsiai), sanitare pareiske - zhenshina, liudi i serjoznije veshi terpiat a ty tut rodila i raskisla blink.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti