Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Sparaxis @ 2013 07 16, 12:29)
Ne, nu aš apakus, mano vasarį sėti tokie kaip jūsų gegužę. Tai kas negerai. Tręšiat gal kažkuo labai? Aš visus į vieną tokį žemą platų vazoną susodinus, substratas pagal instrukcijas. Bet jie tokie max 5 cm. Ir dar lapai džiūna biggrin.gif Kas kiek laiko laistot? Nu aš visai pasimetus.

Sėjau tai tik kokoso plyta išmirkyta ir vermikulitas. Ir augo nuo pasėjimo iki liepos pradžios. Kadangi ten švarus be maisto substraktas, tai retkarčiais laistydama pagerinu tuo dilgėlių raugalu kur pomidorams pasidarau. Laistau nedažnai, pagal situaciją , bet 1 kartą į savaitę tai tikrai. Kur persodinti, tai rečiau. Man atrodo nujaučiu kodėl jie spėriai auga. Pasiskaičiau tuos straipsnius kur augina , tai radau info, kad vidurinis substrakto sluoksnis vazone su mėšlu daro. Aš turiu šiemet gerai supuvusio mėšlo. Jau kaip žemė. Tai va jį ir maišiau su smėliu ir kokoso pluoštu.
Jei gyveni netoli Vilniaus, atvažiuok į svečius. Duosiu kad ir porą kibirų to gėrio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 16 liepos 2013 - 12:59
Amba, koks grazus miskelis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 16, 12:55)
Sėjau tai tik kokoso plyta išmirkyta ir vermikulitas. Ir augo nuo pasėjimo iki liepos pradžios. Kadangi ten švarus be maisto substraktas, tai retkarčiais laistydama pagerinu tuo dilgėlių raugalu kur pomidorams pasidarau.  Laistau nedažnai, pagal situaciją , bet 1 kartą į savaitę tai tikrai.  Kur persodinti, tai rečiau. Man atrodo nujaučiu kodėl jie spėriai auga. Pasiskaičiau tuos straipsnius kur augina , tai radau info, kad vidurinis substrakto sluoksnis vazone su mėšlu daro. Aš turiu šiemet gerai supuvusio mėšlo. Jau kaip žemė. Tai va jį ir maišiau su smėliu ir kokoso pluoštu.
Jei gyveni netoli Vilniaus, atvažiuok į svečius. Duosiu kad ir porą kibirų to gėrio.

Ačiū labai. Bet tiek uošvių kaimynų paprašysiu. Nu bet vis tiek labai ačiū smile.gif
Šiaip net negalvojau, kad jiems mėšlas tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Enigm@ @ 2013 07 16, 13:22)
Amba, koks grazus miskelis wub.gif

Dėkui. Bet gražiausi yra iš sėklų gautų iš Enigm@. Su šiluma gera atėjo tur būt. T
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 16, 15:03)
Dėkui. Bet gražiausi yra iš sėklų gautų iš  Enigm@. Su šiluma gera atėjo tur būt. T

O gal tiesiog sviezios buvo. Kas ten zino, pas mane irgi gerai auga, sakojasi, tik kad lapeliu krastai kiek geltoni, o siaip viskas jiems gerai.
Atsakyti
Oj negalejau nepagirt to varliaus biggrin.gif isipatogino matai tarp tinutriuku, visi zali, visi savi biggrin.gif

O sakykit jei pas mane visi jie šakojasi iš pažastų lapų tai ar yra tikslas pjaut viršūnę? g.gif
Auga jie pas mane irgi kaip ant mielių kai kurie, atrodo ir žemė pati paprasčiausia-kaktusinė, ir netrešiu...bijau, kad nenužiūrėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Nu gerai tada, o kur jūs juos laikot? biggrin.gif
Ant palangės ar kur?
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2013 07 17, 07:53)
Oj negalejau nepagirt to varliaus biggrin.gif isipatogino matai tarp tinutriuku, visi zali, visi savi biggrin.gif

O sakykit jei pas mane visi jie šakojasi iš pažastų lapų tai ar yra tikslas pjaut viršūnę? g.gif
Auga jie pas mane irgi kaip ant mielių kai kurie, atrodo ir žemė pati paprasčiausia-kaktusinė, ir netrešiu...bijau, kad nenužiūrėčiau biggrin.gif

Ten rūpužė nedidelė. Ateina į garažą, o paskui per duris atdaras į namą ir matyt ieškojo savos aplinkos.
Šio siuntimo sėklos iš tikrūjų našios. Šakojasi ir pas mane kai paauga. Vienam, kuris per daug išsišoko, nugnybau augimo tašką, tai sustojo varyti viršun ir didina pažastines atžalas. Nenorėjau piauti ir trumpinti augalo, tai tik patį viršutinį lapuką nugnybau.

QUOTE(Sparaxis @ 2013 07 17, 09:00)
Ant palangės ar kur?

Aš laikau ant saulėtos palangės į pietus. Karšta ten, bet matyt patinka. Tik kai persodinau iš vaikų darželio į vazonėlius, savaitę laikiau ne ant saulės.
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2013 07 17, 08:53)

Pjovimo tikslas, kad šakotusi, o jei jau šakojasi, tai kam pjauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 17, 10:30)
Aš laikau ant saulėtos palangės į pietus. Karšta ten, bet matyt patinka.  Tik kai persodinau iš vaikų darželio į vazonėlius, savaitę laikiau ne ant saulės.

As irgi nuo pat pasejimo laikau ant pietines palanges, tikrai karsta ten, ir saule visa diena, bet auga laaabai gerai... Bijau neprisikalbet tik ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 07 17, 09:00)
Ant palangės ar kur?

dalį ant pietinės palangės, kitą - lauke.
Jei kuri norėtų pasidalinti sėklomis, mielai nupirkčiau smile.gif
Vienas iš "kieminukų" metinukas Adenium obesum Extra aroma iš sėklos augintas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 02 rugpjūčio 2013 - 12:43
Sweikos tinutru myletojos 4u.gif mano eksperimentas nepavyko, nesuaugo tinutrai verysad.gif gal per anksti juos atrisau unsure.gif tikriausei teks antra karta bandyti gal pavyks unsure.gif
Atsakyti