QUOTE(asku @ 2015 01 20, 18:24)
buvau apžiūrėti. vėliau gal parašysiu įspūdžiusi
taigi,
patalpos naujai įrengtos, atribotos nuo gimnazijos (atskiras įėjimas);
2 grupės (po 20 vaikų), viena valgyklėlė/virtuvėlė, 2 san.mazgai , rūbinė.
Valgis bus iš gimnazijos valgyklos.
Vežami nauji baldeliai, inventorius. Vizualiai- kaip ir viskas neblogai.
Bus 2 auklėtojos (minėjo, kad viena pereis iš Šilo, kita iš Svajonėlės), 2 padėjėjos, 0.5 etato muzikos mokytojos ir 0.25 etato logopedo.
Vaikus planuoja pagrupuoti pagal amžių - jaunesnių grupė (3-4m) ir vyresnių (4-5m).
Man pasirodė didžiulis minusas - nebus kur vaikams sportuoti/muzikuoti, kadangi jokios tam skirtos patalpos nėra, o į bendras gimnazijos sales - nenumatyta mažiukų įsileisti. Taigi, realiai visas jų gyvenimas ir veiksmas suksis grupėse... O ten erdvės 20-šimčiai vaikų gal ir ne per daugiausiai (dabar kur lankom, tai 12-ai vaikų didesnė grupė, + atskira didelė salė).
Ateity numatyta steigti paruošiamukų klasę, su galimybe būti visą dieną, miegoti, pietauti (bet dar nėra) . Čia aišku būtų didelis pliusas tiems kas pateks.
Aplinka - kolkas jokios, pavasarį bus vykdomi lauko aikštelės darbai. Bus aptverta, supynės, smėlio dėžės ir pan.
Visos kitos sąlygos (darbo laikas; mokesčiai) - kaip ir kituose valstybiniuose darželiuose.
Dar mane asmeniškai nekaip nuteiki pirminis apsidairymas aplink - pataikiau per mokinių pertrauką, pilni pakampiai prilindę parūkyti susibūrusių gimnazistų... Kad ir aptverti, vaikučiai neišvengiamai bus to stebėtojai.
Reziumuojant - jei nėra kitos alternatyvos, jei nėra kur dėti vaiko, o reikia į darbą - tai tikrai neblogas variantas. Ir tikrai sveikintinas žingsnis mažinant laukiančių eiles (minėjo, kad Lentvaryje yra 300 vaikų laukiančių darželio!!!). Mes dar kolkas susilaikysim (iš dalies dėl asmeninių priežasčių - labai nepalankus laikas mūsų vaikui dabar keisti darželį), užleidžiam savo vietą kažkam kitam

Gal dar pavyks nuo rudens patekti į kitą darželį ...