Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 8 tema

QUOTE(*** @ 2013 05 21, 08:17)
Pas mane kokie 8.5 - 9 gavos. Dejau klasikine ruukki skarda.

Nu va smile.gif ir aš klasikinę iš „Rukines“ skardos tik pagaminta kitur, nes mano pageidavimu ilgis yra pas mane po 13metrų, nenorėjau sujungimų. Rukis tokio ilgio negamina.
va tokia ......
https://www.dropbox....1369.jpg?v=0rc-
Atsakyti
Labai panasi i manaja, rinkaus tamsiai pilka. Manajam stogui uzteko 10m, tokius lapus ir pirkau. Manau galetu jie ir ilgesnius lapus padaryt tik kazin ar turi jie kuom transportuot toki ilgi. Ir padengimas pas tave i pural mat nesa, maciau tapacia spalva be puralo tai prasciau atrodo.

QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 05 21, 15:15)
Nu va  smile.gif  ir aš klasikinę iš „Rukines“ skardos tik pagaminta kitur, nes mano pageidavimu ilgis yra pas mane po 13metrų, nenorėjau sujungimų. Rukis tokio ilgio negamina.
va tokia ......

Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 05 21, 15:15)
Nu va  smile.gif  ir aš klasikinę iš „Rukines“ skardos tik pagaminta kitur, nes mano pageidavimu ilgis yra pas mane po 13metrų, nenorėjau sujungimų. Rukis tokio ilgio negamina.
va tokia ......

galima gal konkrečiau - kas gamintojas? Savą planuojam tokia dengtis, tamsiai pilka. dėkui.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 05 21, 16:20)
Labai panasi i manaja, rinkaus tamsiai pilka. Manajam stogui uzteko 10m, tokius lapus ir pirkau. Manau galetu jie ir ilgesnius lapus padaryt tik kazin ar turi jie kuom transportuot toki ilgi. Ir padengimas pas tave i pural mat nesa, maciau tapacia spalva be puralo tai prasciau atrodo.

Seipman Ruukki minejo kad gali ir daugiau nei 10 metru pagaminti. O ir transporta turi nes man masiniukas kur veze,nebuvo per visa ilgi uzimtas.
O skardininkas pagyre kad matine skarda emiau,maziau visokie pasibangavimai matosi.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 05 21, 14:39)
norejau del medienos stogui ir perdangai pasitarti smile.gif
siulo po 520, impregnavimas ( purskiant ) dar 30 lt uz kuba.
ar verta imti ta impregnavima purskiant ar patiems su teptuku tepti geriau? kazkaip "purskiant" nepatikimai skamba... butu mirkymas - kitas reikalas.
ir jei patiems - koki impregnanta siulot? ten ju rusiu milijonas, sunku issirinkti

jeigu mediena nedžiovinta, tai mažai ką Jums padės tas mirkymas ar teptukas, apie purškimą jau nebešneku. klausimas ar verta terliotis aplamai.

jeigu mediena džiovinta - impregnavimas turi prasmę (nors laikui bėgant jis išnyksta, čia daugiau laikinas efektas). aš vietoje dariau "vonelę", išklojau ja plėvele, supyliau impregnantą ir visas gegnes paeiliui pamerkiau. efektyviau ir greičiau nei teptuku.

dėl pačios chemijos - Jūsų valia rinktis. ar nuo vabzdžių, ar nuo ugnies, ar nuo ligų, ar pagal spalvą mirksiukas.gif - pagal tai ir rinkitės. nors jei gerai nužievinta ir išdžiovinta - nei vabzdžiai nei ligos taip nebepuola, reikia jau specialiai stengtis biggrin.gif
vėlgi - visą tai yra laikinas efektas. O jeigu mediena dar ilgai ant lietaus pastovės neuždengta - tuomet iš viso neverta prasidėt su impregnavimu, viską išplaus.
Atsakyti
As esu uz tai,kad kuo maziau chemijos butu name,bet stogo mediena teko impregnuoti,nes gaisrininkai reikalauja sertifikato. Nezinau ar parduotuveje perkant isduoda sertifikata,jei taip tai liuks. As pirkau tipo impregnuota mediena. Nupurksta lotuliukas.gif SVARBU SERTIFIKATAS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 05 21, 20:25)
As esu uz tai,kad kuo maziau chemijos butu name,bet stogo mediena teko impregnuoti,nes gaisrininkai reikalauja sertifikato. Nezinau ar parduotuveje perkant isduoda sertifikata,jei taip tai liuks. As pirkau tipo impregnuota mediena. Nupurksta  lotuliukas.gif  SVARBU SERTIFIKATAS  thumbup.gif

na tai va nebent ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 05 21, 16:20)

Ne neša, bet čia pural matas gal nuotraukose netaip matosi biggrin.gif Dėl transportavimo ne pagrindinė bėda, paėmiau fūra 13 metrų ir atvežė. Didesnė problema ant stogo užkelti, gamintojas mano prašymu pagamino ir iškarto konteineri sukrove skarda, ir su kranu į antrą aukštą užkėlėme visus kartu susiderinę. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 05 21, 19:56)
Seipman Ruukki minejo kad gali ir daugiau nei 10 metru pagaminti. O ir transporta turi nes man masiniukas kur veze,nebuvo per visa ilgi uzimtas.
O skardininkas pagyre kad matine skarda emiau,maziau visokie pasibangavimai matosi.

ant klasikinės dangos, pastebėjote kaip idealiai grebėstai turi buti išlyginti, nes mažiausios bangelės matosi.
Papildyta:
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 05 21, 19:35)
galima gal konkrečiau - kas gamintojas? Savą planuojam tokia dengtis, tamsiai pilka. dėkui.

Ateities plente mano mieste randasi, nenoriu reklamuosi, nors man tikrai vadovai, bei darbuotojai, labai teigiamą požiūri, be dėmesy tinkamą rodė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 05 21, 22:47)
Ne neša, bet čia  pural matas gal nuotraukose netaip matosi  biggrin.gif  Dėl transportavimo ne pagrindinė bėda, paėmiau fūra 13 metrų ir atvežė. Didesnė problema ant stogo užkelti, gamintojas mano prašymu pagamino ir  iškarto konteineri sukrove skarda, ir su kranu į antrą aukštą užkėlėme visus kartu susiderinę. smile.gif
Papildyta:

ant klasikinės dangos, pastebėjote kaip idealiai grebėstai turi buti išlyginti, nes mažiausios bangelės matosi.
Papildyta:

Ateities plente mano mieste randasi, nenoriu reklamuosi, nors man tikrai vadovai, bei darbuotojai, labai teigiamą požiūri, be dėmesy tinkamą rodė.  smile.gif

as su bratkiu ,dviese be problemu susikelem su virvem 10 metru ilgio lapus. Kelem po du lapus,kad maziau makaluotus. tempem per tris,atremtas gegnes,nuo zemes iki stogo. Pas mane slapia buvo tai praktiskai nebuvo sansu kranui privaziuoti,nors mintis irgi buvo,.

O stoga tai tikrai idealiai reikia islyginti jei nori kad nebutu bangu...... Cia sakyciau skardos minusas,.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 05 21, 22:55)
as su bratkiu ,dviese be problemu susikelem su virvem 10 metru ilgio lapus. Kelem po du lapus,kad maziau makaluotus. tempem per tris,atremtas  gegnes,nuo zemes iki stogo. Pas mane slapia buvo tai praktiskai nebuvo sansu kranui privaziuoti,nors mintis irgi buvo,.

O stoga tai tikrai idealiai reikia islyginti jei nori kad nebutu bangu......  Cia sakyciau skardos minusas,.

Nu taip įmanomą, bet mes tokio ilgio nenorėjome nerizikavome plius aukstai kelti buvo.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 05 21, 23:05)
Nu taip įmanomą, bet mes tokio ilgio nenorėjome nerizikavome plius aukstai kelti buvo.

Jei tik butu buvus galimybe tai buciau leides kranui pasidarbuoti. Tiersa skardininkas sake kad gerai padariau jog istisiniai gabalai,nes sake sudinai gaunasi sujungimai..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 05 21, 23:22)
Jei tik butu buvus galimybe tai buciau leides kranui pasidarbuoti. Tiersa skardininkas sake kad gerai padariau jog istisiniai gabalai,nes sake sudinai gaunasi sujungimai..

Nu tikrai prie tokių mažų nuolydžių, kiekvienas sujungimas, ar kokia "skylė" labai padidina rizika stogo nesandarumui.
Atsakyti