QUOTE(bordo @ 2014 01 05, 19:35)
O Jums kas taip sakė, kad negerai? Mane irgi liečia šis klausimas, visada nurašydavau tą sumą, kurią nuskaito bankas, nes logiškai galvojant, tai aš patyriau būtent tokią sumą išlaidų, o ne paskaičiuotą pagal kažkokius kitus valiutų kursus.
Buvau konsultuotis VMI, ir man išdėstė, kad aš apskaitą turiu vykdyti kaupimo principu, t.y. į apskaitą įrašyti išlaidas tą dieną, kai padarau užsakymą, o ne kada realiai sumoku (t.y. ne tada, kai nuskaitomi pinigai nuo sąskaitos). Ir konvertuojant sumą į litus privalaunaudoti oficialų tos dienos kursą (taigi, įrašytas apskaitoje skaičius nesutaps su realiai nuskaityta sąskaitoje suma).
Aš iki tol maniau, kad skaičiai turi sutapti- t.y. banko išrašų ir įrašų apskaitos žurnale. Pasirodo, ne...
Papildyta:
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 05, 15:59)
o del pavedimu tai as nespausdinu po viena. gale metu atsispausdinu visa banko israsa. nezinau ar gerai, bet manau nieko blogo.
hmmmm... o aš išvis pavedimų nespausdinu... Juk kada reiks, tada bus galima banko išrašą atsispausdinti... Bet kokiam norimam laikotarpiui...
Gal kas išties žinot- galima taip daryti ar ne?
Papildyta:
http://www.lb.lt/exchange/default.asp

jei reikia vadovautis šiuo kursu, visuomet bus neigiamas rezultatas...
Patikrinau 20 nuskaitymų nuo spalio iki dabar- visur gaunasi mažesnė įrašo suma nei realiai bankas nuskaitė

Išsivedžiau vidurkį- skirtumas gaunasi 0,05, arba 5% . Bet tai žiauriai didelis minusas! Argi negalima jo kaip nors įtraukti į patirtas išlaidas???