Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 12

kai tokio dydzio virtuve, as vietoj virtuves sandeliuko daryciau drabuzine is tamburo, ar kazkaip kitaip spresciau gana siaura pagal savo ilgi tambura
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 19, 00:58)
dar kartelį  4u.gif

user posted image


o jis pas jus bus vieno auksto? toks koki matom? jei taip, tai su tokiu isplanavimu save ipareigojate daugiau vaiku netureti smile.gif

tamburas man neatrodo per siauras. viskas su juo ok, tik durys ant duru atsidaro, o cia jau smulkme. del pasiulymo atsisakyti sandeliuko- as daryciau irgi drabuzine, bet ne is tamburo, kaip spinta, o atskira, nes visada jauciau ir dabar jauciu poreiki susideti sezoniniams drabuziams. ta prasme tamburo spintoje dabar sudeti pavasario/vasaros batai, plonos striukes ir pan. o ziemos striukes ir ziemine avalyne as jau nesciau I atskira drabuzine. sakysit kam? bet kai gyvena 4 asmenys, turi batu I kiema, I darba po kelis, slidininku ir pan., o striukiu irgi galybe, kelniu, tai visko visa kruva ir laikyti tamburo spintoje ne labai patogu, tiksliau netelpa ir ji visada progrusta. bet tikrai zinau zmoniu, kurie virtuveje sandeliuko ne uz ka neatsisakytu, todel sakau, kad sitas kampas kiekvienam pagal save.

ukine patalpa prie garazo labai geras dalykas, bet nepagailekite ten vietos placioms durims. turesite iseiti su dviraciais, zoliapjovem, batutais visokiausiais ir pan. zodziu placios durys labai vietoje. kitas klausimas ar nesinoretu duru is kart I kiema.

skalbykloje tau truks duru I kiema. pasidaryk arba duris I katiline arba dar gali is vis nedaryti sienos tarp katilines ir skalbyklos. jei skirstysi, gerai pagalvok del patalpu dydzio. jei nekurensite malkomis, katilines dideles nereikes, o skalbykloje stoves skalbimo masina, dziovykle, spinteles kelios, dziovinimo stovas, lyginimo lenta.

mazojo miegamojo langas gan didelis. kaip statysi baldus?

kodel vonios kambarys tik tevams? vaikas naudosis tik WC bendru? ar prasys leidimo uzeiti I jusu? durys turi buti is koridoriaus, bendros.


rubineje as nedariau lango ir nesigailiu. pas kaimynus jis visuomet uzdengtas, tai kokia is jo nauda? o dar pirmame aukste ir I terasa.

bendra virtuve su svetaine ne man, bet cia irgi ta vieta kur skirtingai visi megstam. dar pasideliok kaip statysit baldus svetaineje, man cia truktu langu.
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 18, 23:58)
dar kartelį  4u.gif

user posted image


Mano akimis-pradedant nuo įėjimo:
Tambūras normalus, gan patogus praėjimas, yra pakankamai vietos sieninei spintai, ar tiesiog vieta susikabinti drabužiams ir pasidėti avalynei. Nebent žiemą ten bus vėsoka, galimai patirsite diskomfortą dėl vėsių drabužių ir avalynės.
Ūkinė patalpa-dirbtuvės, greta garažo tinka, jeigu tikrai ten kažkas kažką darbuosis, remontuos, nebent ten numatyta daiktų saugykla(ji gan nemaža), nes garaže vietos tik automobiliams užteks, jeigu tikrai juos ten pastoviai laikysite.
Katilinė irgi didelė, erdvi, ten daug visko galima sutalpinti. Jeigu tokią darotės, reiškias reikalinga, manau viską apskaičiavę tiksliai-ką ten statysite, kabinsite. Pvz. pas mus numatyta ir dujoms ir kietam kurui, bet nesiekia nei 6kv.m. tai laisvos vietos nelabai liks, bet kiekvienam savo.
Skalbykla gan didoka, ar tikrai jums reikia tokios erdvės vos dvejoms mašinoms, spintelei chemijai susidėti, ar ten lyginsite dar klausimas, retas kuris tokiose patalpose lygina, tam susirandama daug jaukesnė patalpa. Mes atsisakėm skalbyklos, numatėm didesnį vonios kmb. ten statysim skalbimo ir džiovinimo mašinas.
Pvz. aš kai lyginu, tai tuo pačiu ir tv pažiūriu ar paplepu su artimaisiais, kurie pas mane į skalbyklą kažin ar ateitų pasėdėti.
Salonas, virtuvė ir sandėliukas-sandėliukas greta virtuvės tikrai yra gėris, nes ten ir daržoves galima susidėti, ir didelius puodus, ir daug vakuotų gerybių(jeigu tikrai jas vakuojate ir mėgstate jas), netgi šluotas, kibirus ten susidėti galite. Nereikia ten ypatingų baldų, elementarias lentynas pasidaryti užtenka, nebrangu. Bet žiūriu, kad pas jus nemaža virtuvė, tai ir atitinkamai baldų daugiau reikės, o jei daugiau baldų-daugiau daiktų ten galite sutalpinti, tada kam tas sandėliukas, arba kam tokia nemaža virtuvė, nors ir su valgomuoju, bet kiek ten tam stalui ir kėdėms vietos tereikia. Nes jeigu svečius sodinsite, tai manau salone, ten vietos pakankamai ir pietų/švenčių stalui. Ir langas salone nedidelis, palyginus su patalpos didžiu. Net mažajame miegamajame langas didesnis, nei numatytas salone. Kalbant apie mažąjį miegamą, ten langas beveik 3 metrai, jeigu neklystu, mano akimis ten daugiau nei 2,5 m, ar ne per didelis tokiam kambariui, klausimas. Drabužinė viskas tvarkoje, jeigu tokios reikia tikrai, nes ji pusė kambario dydžio.
Didysis miegamasis-erdvės pakankamai, tik nesuprantu kur lovą statysite. Jeigu prie laukinės sienos, tai kojomis į duris gulėsite? Kažkaip man nelabai, o jeigu prie priešingos sienos, tai labai į šoną nusistums ir jeigu už galvūgalio sienos vonia, kažkaip irgi ir durys gi toje sienoje darinėsis, man kažkaip trūksta baldų išdėstymo, gal būtų viskas aiškiau. Drabužinė kas be ko-gerai, vietos pakankamai. WC mažasis irgi normaliai. Išties, vonia kaip ir nuasmeninta yra didžiojo miegamojo, o kur kiti maudysis? Nelandžios gi į kitą miegamą. Iš pabraižytų laiptų suprantu, kad jūsų namas 2-jų aukštų? Tai jeigu taip, tai nejaugi iš pirmo aukšto, kažkas lips į antrą, kad ten nusimaudyti? Kažkaip net ir suabejojau hmm, pirmas aukštas daigiau nei 200kv.m., gan nemažai, tai jeigu dar bus antras aukštas, tai kiek ten ploto bus? Kiek kambarių numatyta? Ar bus ten vonia, wc su dušu, ar kas? Keista, kad Jums braižo dalimis, nes kai viskas kartu per du aukštus planuojam, tai daug racionaliau mintys dėliojasi-matai kas po ko, ar kas virš ko rasis, net vamzdynus paplanuot, kad zigzagais nebūtų vedžiojami, o maždaug eitu greta, ar arti per du aukštus, manau supratote.
Pritariu jau komentavusiai, kad drabužinėje lango nereikėtų gal, nes jis tiesiai į terasą, tikrai bus uždengtas, o dėl vedinimo nereikia langų dėti, tam surasite ir kitų racionalesnių būdų.
Jeigu jūsų šeimai tikrai reikia tokių erdvių-pirmyn. Tik atminkite, kiekvienas papildomas kv.m. papildomos išlaidos, ypač pasijus, kai įsirenginėsite namą-apdaila, baldai. Pagalvokite labai gerai, geriau „10 kartų pamatuokite ir tik paskui kirpkite“. Bet jeigu leidžia galimybės, tai ir tai, reikia žvelgti ir tolyn į priekį. Kuo racionaliau-tuo efektyviau.
Mes orentavomės daugiau pagal esamą gyvenimo aplinką, ko mums trūksta tikrai, kas per mažai, o kas nereikalinga, Prisipažinsiu, projemtavimo pradžioje, o gal net iki projektavimo dar, akys buvo didelės, mintys ir svajonės labai "blizgios", bet, po truputi, laikui bėgant vis daugiau kažką atmesdavome, vizijos formos keitėsi biggrin.gif Perskaičiuodavome, apmąstymuose pastoviai, keitėm net statybų metu ir tuo labai džiaugiuosi, nes dar ir sutaupėm kaikur, bent kolkas.




Atsakyti
Ka manote apie toki isplanavima?
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2013 05 20, 15:08)
Ka manote apie toki isplanavima?


Išmesčiau sieną tarp kambario ir koridoriaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vasare* @ 2013 05 20, 17:04)
Išmesčiau sieną tarp kambario ir koridoriaus  mirksiukas.gif

labai aciu uz pastebejimus smile.gif kokiu dar trukumu kiti rastumete g.gif
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2013 05 20, 14:08)
Ka manote apie toki isplanavima?

Koridorius atlieka tambūro funkcija: stabdo šalto oro judėjimą žiemą atidarius lauko duris. Todėl manau durys būtinos arba reikalingas tambūras namo išorėje.
Bandyčiau kišti tualetą po laiptais, nes dabar kaip paskutinę minutę įlipdytas.
Tada darbo kambario sieną pastūmčiau, kad būtų lygi siena su dviem durim (į tambūrą-koridorių ir darbo kambarį).
Tambūro sieną pastūmčiau ir keisčiau įėjimo durų vietas, kad spinta galima būtų statyti prie kitos sienos per visą patalpos ilgį.
Antrame aukšte tėvų miegamajį daryčiau arčiausiai vonios.
Šiaip labai fainas projektas.
Atsakyti
sienos tarp kambario ir koridoriaus naikinti jokiu budu negali schmoll.gif visas saltis eis tiesiai i nama, tam tamburai ir daromi- sulaikyti vejus ir salti.

1a wc ziauriai ziauriai mazas. vietos kaip ir yra, pasididinkit truputi.

is katilines gali reiketi duru I kiema.

virtuves langa gali platesni pasidaryti, o gal ir iki zemes, kad sedint prie baro butu matyt- jei gamtos turit ir nebus I gatve, tai gali buti visai faina sedint ziureti.

vaiku kambariai labai mazi verysad.gif mes bute turejom viena kambari 10kv, tai realiai jis tinkamas tik darbo kambariui. vaikui tilpo tik lova ir lentyna. nei spinta, nei rasomasis butu nebeparejes. o dar langu kiek ir kokiu. labai gerai pamastyk kur koks baldas stoves, kad langai tau nemaisytu.
Papildyta:
dar mintis del 1a wc. gali kiek kitaip susideti patalpas- iejus is tamburo ir uzsisukus I kaire is kart durys I wc. sekancios durys toje pacioje sienoje- darbo kambario. o kadangi jis bus iki galo sienos, o wc ne, tai uz wc likusia vieta gali isnaudoti tamburo spintai. t.y. ji pati pasiaurini kiek galima ir panaikini spinta, o is jo stumdomos durys I drabuzine/spinta (kur dabar yra darbo kambarys).

o po laiptais visada erdve galesi panaudoti spintai. jau geriau taip nei WC.
Atsakyti
Man bendros virtuvės ir ne prieširdies, beje po laiptais visai neblogas sandėliukas virtuvinis gali gautis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 05 20, 08:53)



QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 05 20, 10:48)


Labai, labai ačiū už komentarus 4u.gif Vaikų tikrai nebesiruošiam turėti, nes turim net 4 smile.gif bet visi jau suaugo ir su mumis gyventi nesiruošia... (bent jau kol kas). antro aukšto nebus, bus mansarda, kurioje 2 nedideli kambariukai (anūkams) ir vonia. Katilinę nutarėm mažinti, skalbykloje mes žadame statyti dušą-vonią (ar kaip jis ten vadinasi, nes čia bus maudomi šunys smile.gif kurių turim net kelis. Virtuvė tikrai ne maža (žadam šiek tiek mažinti) Visą gyvenimą svajojau apie sandėliuką šalia virtuvės, tai jo tikrai neatsisakysiu thumbup.gif

Projektas bus šiek tiek keičiamas... padėjo ir Jūsų pastabos , todėl dėkoju dar kartelį 4u.gif sekantį kartą žadėjo atsiųsti jau su 2 aukštu ir namo vizualizacija.....
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 21, 22:15)
Labai, labai ačiū už komentarus  4u.gif  Vaikų tikrai nebesiruošiam turėti, nes turim net 4 smile.gif bet visi jau suaugo ir su mumis gyventi nesiruošia... (bent jau kol kas). antro aukšto nebus, bus mansarda, kurioje 2 nedideli kambariukai (anūkams) ir vonia. Katilinę nutarėm mažinti, skalbykloje mes žadame statyti dušą-vonią (ar kaip jis ten vadinasi, nes čia bus maudomi šunys smile.gif kurių turim net kelis. Virtuvė tikrai ne maža (žadam šiek tiek mažinti)  Visą gyvenimą svajojau apie sandėliuką šalia virtuvės, tai jo tikrai neatsisakysiu  thumbup.gif

Projektas bus šiek tiek keičiamas... padėjo ir Jūsų pastabos , todėl dėkoju dar kartelį 4u.gif  sekantį kartą žadėjo atsiųsti jau su 2 aukštu ir namo vizualizacija.....


daug ka paaiskina tada, bet man kilo klausimas.. jei vaikai jau issilakste, kam 1a dar vienas miegamasis su drabuzine? suprantu grizusiems, sveciams, bet drabuzine...
katilineje vanduo yra geris ir ne paprasta kriaukle, o kazkas didesnio, nes ten leidziu ir vandeni lauko gelems I laistytuva, ir vandeni I kibira grindims valyti, ir geles persodinejau, ir batus plaunu is kiemo parejus, ir darzoves vakavimams ten planuoju, ir suni ikelti galeciau biggrin.gif as pasirinkau pramonine kriaukle ir pasodinau" ja ant karkaso is plyteliu, kiek auksciau nei keliai. dydi galima siek tiek pasirinkti, yra pakankamai gyli.

o virtuve man neatrodo per didele wink.gif
Papildyta:
tiesa dar... ukineje patalpoje prie garazo ant pagrindines sienos daraisi langa. as ji kelciau ant trumposios sienos ir gerai I virsu, nes langai sumazina pasidejimo galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 21, 22:15)
Katilinę nutarėm mažinti, skalbykloje mes žadame statyti dušą-vonią (ar kaip jis ten vadinasi, nes čia bus maudomi šunys smile.gif kurių turim net kelis.


Jeigu planuojat šuniukus prausti skalbykloje,tai, ypač rudenį, jums praves durys tiesiai į lauką ar bent jau pro katilinę, kad nuplauti purvinas kojas ar papilvę grįžus iš lauko. mirksiukas.gif
Atsakyti