Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai 3

QUOTE(Milao @ 2015 04 01, 20:31)
Persistūmus blokeliams, persistums ir skylės, ir pro jas armatūros neprakiši.


Na nesusišnekam - http://www.vbg.lt/st.../muro-blokeliai maždaug ties viduriu kampo piešinys.
Atsakyti
QUOTE(Liepsnele111 @ 2015 04 01, 18:48)
O tai kokia čia spyna? Kiek supratau tai nėra įėjimo susijungiančio su įdubimu? Tipo sujungus blokelius gaunasi du įdubimai ir taip suformuojamas tas 3x15 tarpas? Sudominote, reikės pažiūrėti šituos blokelius. O kodėl statybininkai jų nenori mūryti?

Sunkiau nešti nei akytą betoną, sunkiau pjauti - reikia deimantinio disko. Haus gana trapūs, mažokai cemento juose, bet ne tokie trapūs kaip keraminiai. Gana siauromis briaunomis atsigula ant skiedinio ir "netraukia" skiedinio, todėl uždėjus tris eiles reikia palaukti, ne taip kaip su akytbetoniu ar silikatu. Dažniausia neišeina klijuoti klijais taip kaip silikato ar akytbetonio. Pats blokelis sandarus kaip ir kiti (išskyrus keramzitbetonį), o bendras sandarumas priklauso nuo papildomo siūlių užtepimo skiediniu. Sunkiai pasiduoda štrobavimui.
Norint įkomponuoti vertikalią armatūrą prie angokraščio kas antras blokelis su apvalia skyle pjaunamas pusiau ir taip gaunamas vetrikalus šulinys per visą aukštį. Dėl garso izoliacijos sunku kažką pasakyti, bet tikriausiai nusileidžia silikatui, nors deklaruojamos db vertės gana aukštos.
Atsakyti
Jo, nesusišnekam. Galvojau kalba eina apie tas mažutes apvalias skylutes, skirtas pirštui prakišti blokeliui pakelti. Tos didžiosios tai taip, tinkamos armatūrai sukišti po visos sienos sumūrijimo ir betonu užlieti. Jei komplekte tų su apvalia kiaura skyle pakanka pagal planą. Brolio blokeliai visi kiauri, tai ten galima nors ir visą sieną vertikaliai priarmuoti ir betono pripilti, jei tik yra noro.
QUOTE(Verteris @ 2015 04 01, 22:25)
Na nesusišnekam  - http://www.vbg.lt/st.../muro-blokeliai maždaug ties viduriu kampo piešinys. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Is Hauso staciau ukini pastata,Kadangi pagal projekta ukinis ilenda viena siena i slaita apie 2 metrus,tai ta siena staciau is pamatiniu blokeliu su armavimu,o kas virs zemes,tai is paprastu blokeliu.Privalumas,kad pigu.Dirbt su pamatiniais visai patiko,su sieniniais nelabai,bet pakenciama.Vienintelis trukumas,labai didelis dregmes kapiliarinis pralaidumas.Kur murijom is pamatiniu ir uzpylem zemem,dejom hidroizoliacija,o kita siena stovi plika ir lyjant lietui labai greit perslampa siena kiaurai.Aisku,tai laikina.Bus uzgruntuota ir nutinkuota,dregmes patekimas bus sustabdytas.Dar trukumas,kad trapus,mazoka cemento.Dejom garazo duris,tai tvirtinant ir greziant arciau krasto,kartais istrupedavo.Bet viska atperka pigumas smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
apsistojom ties akyto betono blokeliais. Bet kokios firmos pirkti? kuo jie skiriasi? kuris gamintojas patikimiausias? Gal rekomenduosit pardavejus kurie megsta geras kainas? biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas ką patars dėl silikatinių blokelių Arko vs. Siliblokas. Kaina jų daugiau ar mažiau vienoda, esminiai konstrukciniai parametrai irgi daugmaž vienodi, skiriasi tik išmatavimai. Storis vienodas, Arko žemesni ir platesni, Silibloko aukštesni ir siauresni. Ar yra kažkokių papildomų patogumų/nepatogumų renkantis vienus ar kitus (na ten kažkokie statybiniai niuansai, įtakojantys darbo už kb.m. kainą, klijų suvartojimą ir t.t.) ar 'same shit, different colour'?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 07 balandžio 2015 - 17:10
Sveiki,
planavome deti 200 aeroc duju silikata + 15vatos ir apdailine plyta, meistras pasake kad 200 per mazai, reiktu 250 , kad kambario sienos bus kaip poperines, viskas girdesis.
Projektuototas isvis labaiau butu uz 375 , bet kaip ir tada butu mazesne silumine varza. doh.gif
Kiti vel deti pigiausia blokeli ir svarbiausiai apsiltinimas..... doh.gif


Issakykite savo nuomone 4u.gif
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Lūga @ 2015 05 27, 11:40)
Issakykite savo nuomone  4u.gif
Aciu.


Jau 149 puslapiai apie blokelius prirašyti visokių nuomonių ir konkrečiai jūsų situacija išnagrinėta bent kelis kartus. Perskaitėtė?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 05 27, 11:51)
Jau 149 puslapiai apie blokelius prirašyti visokių nuomonių ir konkrečiai jūsų situacija išnagrinėta bent kelis kartus. Perskaitėtė?

Visu temu tikrai neskaiciau, nes maniau, kad skiriasi statymo principai- yra pilna naujoviu! Perskaitysiu 4u.gif
Atsakyti
Anekdotą ta proga papasakosiu. Kaimynai statosi namuką iš 50cm storio Aeroc blokelių. doh.gif Kažkas pribūrė, kad bus labai šiltas namas, tai patikėjo. Kas įdomiausia, tai namukas 80m2 per abu aukštus. Tai sienos ketvirtį ploto užima.
QUOTE(BangaS @ 2015 05 27, 12:51)
Jau 149 puslapiai apie blokelius prirašyti visokių nuomonių ir konkrečiai jūsų situacija išnagrinėta bent kelis kartus. Perskaitėtė?<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 05 27, 15:09)
Anekdotą ta proga papasakosiu. Kaimynai statosi namuką iš 50cm storio Aeroc blokelių. doh.gif Kažkas pribūrė, kad bus labai šiltas namas, tai patikėjo. Kas įdomiausia, tai namukas 80m2 per abu aukštus. Tai sienos ketvirtį ploto užima.


Čia panašus variantas http://a-namas.blogspot.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 27 gegužės 2015 - 23:18
a-namas skelbiasi kad 136m2 - beveik dvigubas, tai ir sienos mažesnę ploto dalį procentaliai užims. Bet vis tiek nesuprantu tokio pasirinkimo. Net jei įrengus visas garo izoliacijas iš vidaus ir sienų varžą pasiekus tokią, kokia deklaruojama, vis tiek nei iš varžos, nei iš termomasės, nei iš kainos pusės žiūrint neatrodo pagrįsta. Ko gero lieka tik subjektyvus kriterijus - tai kad nusprendus statyti pačiam pasirodė, kad iš akytbetonio statyti lengviau. Nors man, su mūrijimu nesusidūrusiam, neatrodo kad kitokius blokelius mūryti būtų sunkiau.
PN temų pradininkas Evoy apie akytbetonį pasisakė teigiamai, bet su keletu sąlygų:
1. Blokelių storis toks, koks būtinas minimalus atsižvelgiant į sienų liaunumą. Tvirtumo pakaks standartiniam 1-2a namui, šiek tiek šiltesni nei kitokie, o pageidaujamo šiltumo siekti racionaliausia aplipdant šiltinimo medžiagomis, o ne konstrukcinėmis
2. Būtina gera garo izoliacija iš vidaus. Čia didžiausia problema. Net BangaS, kuris statybinėje (ir ne tik) chemijoje gerai pasikaustęs, neprisimenu kad butų radęs kokį nors Lietuvoje prieinamą patikimą tepamos garo izoliacijos variantą.
QUOTE(gediminas_ @ 2015 05 28, 00:18)
Atsakyti