Įkraunama...
Įkraunama...

Prevenar 13 vakcina

Vakar skiepijom mazi smile.gif tempa pakilo iki 37, jautesi puikiai, tik nakti ir siandien koja skauda.
Siaip skiepa lengvai pernese wink.gif
Atsakyti
Mano abu vaikai skiepyti. Su pirmu labai pasiteisino, sirgo žymiai mažiau ir pernešdavo lengviau. Mažesnįjį paskiepijom tik šią vasarą, bet rezultatą matau - anksčiau tokiu metu jau būdavo su slogom, o dabar nieko (tfu tfu tfu per kairį petį).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isila: 05 lapkričio 2013 - 10:34
QUOTE(Isila @ 2013 11 05, 11:34)
Mano abu vaikai skiepyti. Su pirmu labai pasiteisino, sirgo žymiai mažiau ir pernešdavo lengviau. Mažesnįjį paskiepijom tik šią vasarą, bet rezultatą matau - anksčiau tokiu metu jau būdavo su slogom, o dabar nieko (tfu tfu tfu per kairį petį).

thumbup.gif tikiuosi ir mums pasiteisins wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 11 05, 10:50)
gal reikėjo atvirkščiai skiepinti. Šiaip negalima taip lyginti, nebent būtų identiški dvyniai auginti identiškomis salygomis.

Na taip gavosi, kad vėlavom su skiepais dar privalomais žiauriai, o kartu skiepyti mums neleido, nes ir taip sunkiai juos perneša, na bet yra kaip yra, paskiepysiu dukryte irgi, bet turbūt jau vėliau smile.gif
Atsakyti
Skiepo Prevenar 13 "idomesni" salutiniai poveikiai:
http://www.vaistai.l...1.html?recept=1

* traukuliai (ar priepuoliai)...
....
* anafilaksinė/anafilaktoidinė reakcija, įskaitant šoką (širdies ir kraujagyslių nepakankamumą)
Cituoju ( http://lt.wikipedia.... )
Anafilaksinis šokas (gr. ana – prieš, phylaxis – apsauga) – tai ūmi, gyvybei pavojinga sisteminė organizmo reakcija į pakartotinai patekusį alergeną

http://ddata.over-bl...Prevenar-13.pdf

Cituoju:
angl.: Of the 934 children who had only received the Prevenar 13 and experienced adverse effects, 87 displayed neurologic events (87/934 = 9%).

google vert.: Iš 934 vaikų, kurie tik gavo Prevenar 13 ir patyrusių nepageidaujamą poveikį, 87 rodomas neurologinių reiškinių (87/934 = 9%).

Tai yra 9 proc. vaiku turi neurologiniu susirgimu, pavartojus tik viena Prevenar 13 vakcina. O vartojus Prevenar 13 kartu su kitom vakcinom, neurologiniai salutiniai poveikiai isauga iki 34 proc.
Atsakyti
Sviesioji,

prastas vertimas, 9% pašalinių poveikių - tai proporcija nuo visų šalutinių poveikių. taigi, iš X vaikų, patyrusių šalutinius poveikius, 9% procentams buvo neurologiniai. tai nieko nesako apie bendrą skaičių vaikų patyrusių šalutinį poveikį. kalba eina apie neurologinių simptomų pagausėjimą lyginant naująją ir senąją vakcinas. ir tai ir "nutekintas dokumentas" (tai nežinia ar tiesa, ar VBS).
Papildyta:
sudomino, toliau paskaičiau, tai nors nesu didelė skiepų šalininkė, bet tokie spekuliatyvūs dokumentai ir žlugdo antivakcininius judėjimus - jame skaičiais operuojama kaip patogiau, ir gale gaunasi, kad jau 3% skiepytųjų patiria rimtas komplikacijas, tai pateikiama su šauktuku. nors tai procentas iš nuo bendro komplikacijų skaičiaus, o ne nuo skiepytųjų. pagrindinio dalyko - tai iš kokios populiacijos skiepytųjų buvo gauti tie tūkstantis su viršum vaikų patyrusių šalutinius poveikius, deja, nėra.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2013 12 02, 00:53)
prastas vertimas, 9% pašalinių poveikių



As ir nerasiau kad tai vertimas... Norint kokybisko vertimo - prasom naudotis vertimo biuro paslaugomis

Beje, jusu vertimo interpetacija yra gerokai netiksli...

Kalba eina apie tai, kad buvo vakcinuota 934 vaiku TIK viena Prevenar 13 vakcina. Is ju 87 vaikai (9 proc) turi neurologiniu salutiniu poveikiu.

287 vaikai kartu su Prevenar 13 vakcina gavo ir kitu vakcinu. Tad pasaliniu poveikiu skaicius yra padidejas iki 21 proc.

Bet kadangi sioje temoje is esmes yra kalbama tik apie Prevenar 13 vakcina, tai paskutini atveji mes galim ir neanalizuoti.
_____________
Del vakcinos 'senumo"...
This is an injection targetting13 different strainsof the bacterium and reputed to be an improved version of the old Prevenar (targeting only 7 strains). It was in fact rushed to market in 2010 to replace the older vaccine, presumably an attempt to cover up the fiasco of its predecessor: the original Prevenar had disappointingly resulted in an increasein serious infections making it totally counterproductive

Kalba eina apie pasalinius poveikius BUTENT naujos vakcinos. Nes BUTENt naujoje vakcinoje yra 13 skirtingu bakteriju. Galime isitikinti pasiziurejus vakcinos sudeti: http://ec.europa.eu/...nx_68908_lt.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 02 gruodžio 2013 - 00:51
QUOTE(Sviesioji @ 2013 12 02, 00:22)
As ir nerasiau kad tai vertimas...  Norint kokybisko vertimo - prasom naudotis vertimo biuro paslaugomis

Beje, jusu vertimo interpetacija yra gerokai netiksli...

Kalba eina apie tai, kad buvo vakcinuota 934 vaiku TIK viena Prevenar 13 vakcina. Is ju 87 vaikai (9 proc) turi neurologiniu salutiniu poveikiu.

287 vaikai kartu su Prevenar 13 vakcina gavo ir kitu vakcinu. Tad pasaliniu poveikiu skaicius yra padidejas iki 21 proc. 




su visa pagarba, mano anglų kalbos žinios yra pakankamai geros ir šį tekstą išvertėte neteisingai ir googlu, ir be googlo. nenoriu ginčytis... Pati neskiepijau nė viena iš mūsų diskutuotų vakcinų. ir apskritai mažai kuo skiepyti mano vaikai. todėl kaip ir esu bent dalinai/neakivaizdžiai antivakcininio judėjimo dalis. todėl mano noras yra, kad šis judėjimas, o kartu ir aš kaip jo dalis nebūčiau kaltinama profaniškumu ir neatsakingomis interpretacijomis.
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2013 09 08, 22:32)
ketvirtadieni paskiepijom dukra prevenar 13.kaina 213.33.jau 3 paros kaip karsciuoja.temp ivairi,dydziausia 38.8.kazkaip neramu,niekada nebuvo tokios reakcijos i skiepus.daktare patare skiepyti prevenar,nes ji tipo daugiau valyta,isgryninta negu pneumo,nu ji naujesne ir t,t.bet ji ir brangesne.vienu zodziu ji geresne,o kiek tos teisybes tai niekas ir nepasakys. smile.gif

Mums ta pati sake. Mes irgi savo vaika paskiepyjom, nes gydytoja isiule.Sake, kad tie kurie pasiskiepija maziau arba visai neserga. Mums iskart po keliu dienu jau sukilo didziule temperatura, sirgo 2 sav. Cia tai nieko, bet uztat regejima tai gerokai pagadino. Dabar belieka laukti kol jis organizmui daugiau ko nepridarytu. Pati didziausia klaida,kad sykart paklausiau gydytojos.

Atsakyti
o as manau kad cia paprasciausiai priklauso nuo vaiko organizmo kaip sureguos, pazystu kelias mamas kurios skiepijo ir nebuvo nei jokios reakcijos nei temperaturos, vienai mamai saker vaikas metus laiko po skiepo neserga, sako viena klarta tik sloga nedidele buvo ir viskas, tai nemanau kad cia skiepas kaltas...nors aisku kiekvienai mamai spresti skiepyti ar ne smile.gif
Atsakyti
mum auksta temp buvo ne nuo skiepo,o nuo anginos.
Atsakyti
Ir jis neapsaugo nuo visu virusu ir pan. kiek pazystami, draugai skiepijo, vis tiek serga taip pat.
Atsakyti