Žinomos bėdos, man gydytoja aiškino, kad vaikams ikimokyklinio amžiaus ir pradinukams labai dažnos to visos gerklė ausų ligos. Esame turėję ne kartą anginą ir ausų uždegimą. Tokiai atvejais tekdavo griebtis antibiotikų, o ir dabar juos geriam, nes ausytė, gerklytė. Gerklei purkšti tinka heksalyze, yra ir čiulpiamos tabletės, geriam daug skysčių, nuolat pučiam ir lašinam nosį, į ausis labai tinka otipax.

Sveiki.Mano mergytei ši problema,buvo kai buvom 5mėn.tai purškalo jokio irgi nerašė o liepė tiesiog paimti Hexalyze tabletę sutrinti pabarstyti ant čiulptuko ir duoti mažoji taip skaniai čiulpė tą čiulptuką,tas vaistas saldus skanus tik ta tabletė labai kieta tai aš ja pakaišdavau su peiliu, nes reikia labai smulkiai surinti,taip pat dėjom šiltą kompresiuką antibiotikų neskyrė nes buvo vos vos raudona o kitą kartą tai skyrė silpnų antibiotikų nes tą kartą buvo pakilusi temperatūra.
Kai mums parausta gerklyte ir pakyla temperatura, mes niekada negeriame antibiotiku, geriame daug skysciu, nors kartais taip nesinori ir taip pat uzsidedame ant kakliuko degtines kompresiuka, kuris mus ir isgelbsti, dar to senovisko c vitamino zirniukais, nuo gerklytes tokiomis priemonemis ir vaduojames, kolkas antibiotiku nenaudojom, isskyrus pati pirma karta, kai susirgom ir nebuvo jokios patirties. O po to sykio tai ir neprireike, nebent kai pakyla virs 38, tai tada eferalgano zvakute isidedame, o siaip tai l.greitai su tokiomis priemonemis pasveikstame, dar padukus degtine pasitepame pries einant miegoti ir kojinytes siltas apsiauname. O jei dar uzpuola sloga ir nuo jos kosulys, tai tada acc isgeriame, jis suskystina visa sekreta, kuris po to lengvai pasisalina. Taigi, linkiu sveikti be antibiotiku

mes jau antra karta turim sia beda,raudona gerklyte ir man labai patinka ciulpiamos tabletes HEXALYSE ,jos yra ir pries uzdegimines ir siaip visokias bacilas naikina.maniske irgi dar nemoka suciulpti tabletes tai as ja sutrinu i miltukus ir suberiu i burnyte tai vistiek tie miltukai pasiskirsto ir su seilem naikina bacilas.pabandykit mamos tikrai neblogas vaistukas.
Mūsų 39 temperatūros priežastis- taip pat stipriai paraudusi gerklytė. Gydytoja sakė, jei temperatūra aukšta laikosi tik 1d.,galima apsieit ir be antibiotikų. Mane labai nustebino, kad atsiklausė mano nuomonės prieš išrašant receptuką, mat esu homeopatijos šalininkė. Tai dabar geriam Umckalor,čiulpiam Hexalyze (skanios kaip saldainiai
) ir purškiam Hexaspray- prancūziškas, D3 vitamino arba anyžių skonio. Žodžiu viskas skanu, tai ir pasveikt greitai tikimės
O temperatūrą geriausiai muša žvakutės.

Na mums jau trečia diena kaip temperatūra šokinėja nuo 37,... iki 39,8
Gydytoja jau du kartus buvo. Pradžioj naudojom efferalgan žvakutes, ibufen sirupą, o nuo gerklės (kuri raudona kaip burokas) purškiamų Tantum verde ir umckalor. Kiek skaičiau nei viena nenaudojat purškiamo Tantum verde. Tai kažin ar tokiem leliam (mums greit 8mėn.) galima?Šiandien prirašė antibijotikų Cefadroxyl suspensiją. Gal kas esat naudoję?

QUOTE(Rencike @ 2006 01 11, 20:53)
Čia jau rašė kažkuri mamytė, kad purškiamų vaistų negalima vaikams iki 3 metų, nes gali sukelti bronchų spazmus, geriau jų nevartok.
Tikrai visur pabrėžiama, kad iki 3 metų purškiamų vaistų naudoti negalima

QUOTE(stazyte @ 2006 01 11, 14:34)
Na mums jau trečia diena kaip temperatūra šokinėja nuo 37,... iki 39,8
Gydytoja jau du kartus buvo. Pradžioj naudojom efferalgan žvakutes, ibufen sirupą, o nuo gerklės (kuri raudona kaip burokas) purškiamų Tantum verde ir umckalor. Kiek skaičiau nei viena nenaudojat purškiamo Tantum verde. Tai kažin ar tokiem leliam (mums greit 8mėn.) galima?Šiandien prirašė antibijotikų Cefadroxyl suspensiją. Gal kas esat naudoję?

O nuo gerklės dar labai tinka Tonsilgon, čia homeopatiniai lašiukai, tikrai nepakenks. Juos galima ilgai naudoti. Nuo peršalimo ir virusinių susirgimų simptomų mes vartojam Aflubin

O Hexaspray tinka purkšti nėštumo metu? Nes gerklė žiauriai skauda. Tonzilės padidėjusios
Šiaip sakė galima ir Bioparox dar purkšti.

Maniski tik Umckalor lasiukai nuo paeraudusio gerklytes gelbeja (augalinis preperatas, naturalus antibiotikas). Neseniai 3 dienas buvo 38,5 temperatura, o ketvirta diena jau nebuvo, pasveiko vaikas, mano daktare jokiu antibiotiku neliepe gert, nes tai gali but virusine infekcija, o virusas pats pasisalina, jei bakterine infekcija, tik tada galima duot antibiotiku (kokia ketvirta diena ligai pasireiskus), bet ne iskart

QUOTE(mazis @ 2005 04 29, 15:40)
sveikos mamos,
prasau pasidalinkit patirtim ka darot jei vaikuciui raudona gerklyte. mum 6 men. daktere sake pralaukt mamos pienas dezinfekuoja,bet taip norisi padet daugiau savo vaikuciui.
aciu
prasau pasidalinkit patirtim ka darot jei vaikuciui raudona gerklyte. mum 6 men. daktere sake pralaukt mamos pienas dezinfekuoja,bet taip norisi padet daugiau savo vaikuciui.
aciu
Ir mum 6 men., maitinu MP, sergom jau trecia savaite - raudona gerklyte ir temperatura 37 - 37.3 visa laika

mano dičkei ai turputį parausta gerklė, tai tempa nekylą, bet kai su tokiais baltais taškais, tai iki 39
Va ir dabar, šiandien jau bus trečia diena. Šaukia, kad gerklė labai skauda, o ji ne tik raudona, bet ir su tais minėtais baltumais. Aną kartą gydytoja sakė, kad tai faringitas. Gydomės umckalor, hexalyse, skalauja gerklę sūriu vandenuku, daug šiltų skysčių, paracetamolis temperatūrai mušti