Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Rudenį (spalio pradžioje) iš vieno medelyno pirkome 2 vyšnaites -Studenčeskaja ir Igruška. Pasodinom iš karto kaip priklauso. Šiemet nei viena, nei kita neišleido jokių lapelių, stovėjo taip kaip pasodintos. Vakar abi išrovėme. Palaužėm vienos šakeles - ji visiškai sausa. Palaužėm kitos - viduj kaip ir gyva (ne sausa). Noriu paklausti, ar suklydom išraudami tą antrają, ar dar buvo vilčių kad ji galėjo atsigauti ?
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 06 02, 18:11)
Rudenį (spalio pradžioje) iš vieno medelyno pirkome 2 vyšnaites -Studenčeskaja ir Igruška. Pasodinom iš karto kaip priklauso. Šiemet nei viena, nei kita neišleido jokių lapelių, stovėjo taip kaip pasodintos. Vakar abi išrovėme.  Palaužėm vienos šakeles - ji visiškai sausa. Palaužėm kitos - viduj kaip ir gyva (ne sausa). Noriu paklausti, ar suklydom išraudami tą antrają, ar dar buvo vilčių kad ji galėjo atsigauti ?

Pirmiausia suklydote sodindami rudeni vysnias. Nusalo jos. Viska pirkite rudeni (arba pavasari), o sodinkite anksti pavasari tai nebus tokiu nuostoliu.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 06 03, 07:36)
Pirmiausia suklydote sodindami rudeni vysnias. Nusalo jos. Viska pirkite rudeni (arba pavasari), o sodinkite anksti pavasari tai nebus tokiu nuostoliu.

Pritariu kiekvienam zodziui. Patys tokia klaida buvo padare, tai 80 procentu kaulavaisiu nusalo pasodintu, aciu D,kad didzioji dalis ju virs skiepo isleido naujus uglius. Daugiau tokios klaidos nebedareme. Siemet pavasari dvi vysnias ramiai pasodinau ir tikius,kad kita sezona man jos suzaliuos graziausiai smile.gif
Atsakyti
Labas, mergaites. Esu nedidelis zinovas . Del to kreipiuosi pagalbos

Pernai pasodinom avietes, siemet krumas grazus, bet ant keliu saku susisuke lapai ir palei saka arciau virsunes labai daug baltu kiausineliu.

Tas pats ir su juodaisiais serbentais

Krumu nepurskiau, nes sodas toloka ir vis nebuvo galimybes nuvaziuot

Ar dabar galima ka nors padaryt? Nupurkst?

Aciu labai uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2013 06 03, 08:05)

Pernai pasodinom avietes, siemet krumas grazus, bet ant keliu saku susisuke lapai ir palei saka arciau virsunes labai daug baltu kiausineliu.

Aciu labai uz atsakyma

Purksti insekticidais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2013 06 03, 07:05)

purkškit kai tik nuvažiuosit. Tik prieš pirkdama insekticidą pažiūrėkit karencijos laikotarpį. Juodųjų serbentų jau nemažos uogytės turėtų būti, tai reiktų, kad tas nurodomas laikas nuo purškimo iki vartojimo trumpesnis būtų.
Aš uogakrūmiams NeemAzalį perku..
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2013 06 03, 07:36)

QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 03, 07:39)
Pritariu kiekvienam zodziui. Patys tokia klaida buvo padare, tai 80 procentu kaulavaisiu nusalo pasodintu, aciu D,kad didzioji dalis ju virs skiepo isleido naujus uglius. Daugiau tokios klaidos nebedareme. Siemet pavasari dvi vysnias ramiai pasodinau ir tikius,kad kita sezona man jos suzaliuos graziausiai  smile.gif

MRD ir Aukse, labai dėkoju jums abiems už pamokymą. 4u.gif Buvau skaičiusi apie tai, bet kol nepadarai skaudžių klaidų, tol pamokos neišmoksti... Čia vis per kantrybės trūkumą...
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2013 06 03, 07:05)

Aciu labai uz atsakyma

Purkšti insekticidais kai avietės nežydi. Jei tai vasarinės avietės, tai dabar pats žydėjimas.
Atsakyti
Labas, noreciau paklausti, kodel serbento lapai geltonuoja,is apscios,atrodo kad jau ruduo butu, gal kas patarima duos. Serbentas jaunas pernai rudeni sodintas.
Atsakyti
*Aukse*, pilo, saintlina, mergaites, aciu
Avietes rudenines.
Nuejau vakar i parduotuve, tai pasake, reikia purksti aktaru, o serbentus, kadangi jau turi uogyciu , reikia purkst deciu. Bet ar tikrai jie tinka. Na dar decis bala nemate, jis kontaktinis ir pasisalina is augalo per 2 savaites, bet aktaras... Paskaiciau, tai ten is vis nieko neparasyta apie vaiskrumius, tik bulves, obelaites ir kriauses, bei dekoratyviniai augalai.

Ka man geriau nupirkt, savaitgali vaziuoju i soda, gaila augalu, bet ir sugadint nuodais bijau.

Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 04 birželio 2013 - 06:26
QUOTE(Asseni @ 2013 06 04, 06:25)
Avietes rudenines.
Nuejau vakar i parduotuve, tai pasake, reikia purksti aktaru, o serbentus, kadangi jau turi uogyciu , reikia purkst deciu. Bet ar tikrai jie tinka. Na dar decis bala nemate, jis kontaktinis ir pasisalina is augalo per 2 savaites, bet aktaras... Paskaiciau, tai ten is vis nieko neparasyta apie vaiskrumius, tik bulves, obelaites ir kriauses, bei dekoratyviniai augalai.

Ka man geriau nupirkt, savaitgali vaziuoju i soda, gaila augalu, bet ir sugadint nuodais bijau.

Aciu

avietės rudeninės - o jas nukirpot rudenį ar anksti pavasarį? Jei kirpot ir juos šiuo metu žydėt nei nesiruošia, galima purkšt ir Actara. Derlius gi bus dar labai toli.
Šiaip Decis ir avietėms tiktų.
Nors - kartojuosi - aš pirkčiau NeemAzal.
http://www.mkds.lt/a...zal-5ml_84.html
Atsakyti
Avietes nukirpau rudeni.
Aciu, saintlina, pirksiu NeemAzal.
Atsakyti