Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(sivita @ 2014 03 23, 23:25)
Reikia genėti. Nukirpti senas šakas žemai, tik palikti keletą pumpurų, iš kurių išauga papildomos šakos.
Kai sodinau, man liepė iš karto pasodinus nukirpti, paliekant ~8-10 cm. Vieną serbentą nukirpau, o kitą palikau, nes buvo gaila. Tai tas nenukirptas ir liko su 3-4 šakom, o kirptas labai gražiai išsišakojo...

o tai reikia daryti rudenį, ar pavasarį? dabar galima?
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 03 24, 08:40)
o kaip taisyklingai prilenkima juoduju serbentu sakeliu daryti? Ar reikia prilenkta ir i zeme itvirtinta sakele apkasti iki tvirtinimo? g.gif

čia aprašyta ir parodyta
http://lt.lt.allcons...imas-atlankomis
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 03 24, 08:20)
o tai reikia daryti rudenį, ar pavasarį? dabar galima?

Galima dabar. Aš visada pavasarį atjauninu krūmus, iškirpdama po kelias senas (arba pažeistas) šakas.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2014 03 24, 10:57)
Galima dabar. Aš visada pavasarį atjauninu krūmus, iškirpdama po kelias senas (arba pažeistas) šakas.

dėkui, apžiūrėsiu, ką galima išpjaut. serbentai skanūs, dideli, ale apimties krūmas neturi
Atsakyti
Sveikos,

Vakar priesh pietus visus medelius nupurskem Championu, o vakarop pradejo lynoti sad.gif ar suveiks purshkimas ar vertetu nustojus lyt (pranashauja kad nuodienio nebelis ) dar karta nupurksti? g.gif
Atsakyti
Aš tai baiminuosi ne laiku nupurkšt vyšnes nuo kokomikozės... tikrai žinau kad serga. Sodyba tolokai nuo gyvenamos vietos, kur gyvenu visad kažkiek anksčiau viskas vyksta (pumpurų brinkimas, sprogimas), bet kasmet kažkiek kitaip vėlinasi, o dar kai tik savaitgalį galime nuvykt unsure.gif . Kažin paskubėt geriau su purškimais, ar atvirkščiai - geriau kiek vėliau g.gif .

...rašo dvi valandos turi praeiti po purškimo iki lietaus...
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 03 24, 10:32)
dėkui, apžiūrėsiu, ką galima išpjaut. serbentai skanūs, dideli, ale apimties krūmas neturi

O tų išpjautų šakų neišmeskit. Galima sėkmingai padauginti, jei gera veislė ir, aišku, jei reikia mirksiukas.gif
Pernai netyčia nulaužiau didelę šaką, supjausčiau į dalis, sukišau į žemę. Ir rudenį jau buvo prigiję ir sustiprėję.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 03 24, 14:12)
O tų išpjautų šakų neišmeskit. Galima sėkmingai padauginti, jei gera veislė ir, aišku, jei reikia  mirksiukas.gif
Pernai netyčia nulaužiau didelę šaką, supjausčiau į dalis, sukišau į žemę. Ir rudenį jau buvo prigiję ir sustiprėję.

ketinau prilenkti kelias šakeles padauginimui, bet pabandysiu nupjautas sukišti. kai buvau vaikas taip nemėgau pas mamą skinti serbentus, nu tokia kančia buvo prie krūmo prasėdėt kelias valandas. Tai sau tik vieną sodinau, kad nesikankint su skynimu lotuliukas.gif Ale žiūriu, kad nuo vieno net ką skint nėra, per vasarą susideda į gaivius tortus, o taip skanu būdavo žiemą trinti su cukrum. O dar ir juodų serbentų vyno paragavau, tai gal kaip nors nusiskinsiu tas uogas, kad tik būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Va radau uzrasus, tai daiginamiems, pavargusiems, gaivinamiems augalams reiktu palaistyti Seasol tirpalu, jis ekologiskas, tik smirda unsure.gif aisku, seasol nepades, jei netinkamai pasodintas, ar netinkamos salygos augalui.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 24, 15:11)
Va radau uzrasus, tai daiginamiems, pavargusiems, gaivinamiems augalams reiktu palaistyti Seasol tirpalu, jis ekologiskas, tik smirda  unsure.gif aisku, seasol nepades, jei netinkamai pasodintas, ar netinkamos salygos augalui.

tai kad jo nebėra pirkti
Atsakyti
Dar pernai gavau doh.gif is kokiu nors lenku gal dar galima gauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 24, 14:56)
Dar pernai gavau doh.gif is kokiu nors lenku gal dar galima gauti unsure.gif

Geri daiktai turi savybe dingti is apyvartos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 03 24, 13:33)
... kai buvau vaikas taip nemėgau pas mamą skinti serbentus, nu tokia kančia buvo prie krūmo prasėdėt kelias valandas. ............

Kai uzaugam, uz savo kancias vaikams kersijam lotuliukas.gif
Yra sakoma: nebauskite vaiku, nes jie jusu anukams atkersys... lotuliukas.gif
Pries sodindami daug serbentu, gerai pagalvokite kas skins....
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 03 24, 18:42)
Kai uzaugam, uz savo kancias vaikams kersijam  lotuliukas.gif
Yra sakoma: nebauskite vaiku, nes jie jusu anukams atkersys...  lotuliukas.gif
Pries sodindami daug serbentu, gerai pagalvokite kas skins....

aš savo vaikams neliepiu serbentų skint biggrin.gif Bet šiais laikais uogos jų tokios, kad ir skint tokios kančios nebėr. Mielai nuskinu ir pati. O vynas juodų serbentų fantastiškas wub.gif Pernai jau net nebešaldžiau uogų, viską fermentuotis sudėjau smile.gif

O kad geri daiktai dingsta iš apyvartos - čia tai tikrai. Kartu su Seasol pradingo ir Powerfeed doh.gif Šito man labai gaila..
Atsakyti