Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Aš iš Sodaitytės medelyno pirkau dvi trešnes: Paula ir Venjaminovaja kompaktnaja. Norėjau neaugių ar kompaktiškų, saldžiom uogom. Rašo, kad Paula atspari šalčiui ir ligoms, o kompaktnaja vidutiniškai atspari. Paauginsim, pamatysime, kaip ten su tais atsparumais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 04 03, 10:04)
as cia nevisai i tema, bet artimesnes neradau...
gal netycia kas nors zinot, kur (Kaune) galima butu pukuota vysnia isigyti? save gerbiantys medelynai tokiom nesamonem neprekiauja...

ten tikrasis to augalo pavadinimas kazkaip protingiau skamba, bet as jo nepamenu...

ar bent zinot kur kauliuku galima pasirinkti - pasiseciau  ax.gif

Per sita Senuku muge siule pukuotasias vysnaites. As tai turiu nezinau kokio senumo tris krumelius, bet ar iš kauliuko dauginsis unsure.gif jos is atzalu man atrodo dauginasi
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 04 03, 12:13)
Per sita Senuku muge siule pukuotasias vysnaites. As tai turiu nezinau kokio senumo tris krumelius, bet ar iš kauliuko dauginsis unsure.gif jos is atzalu man atrodo dauginasi

senuku muge jau buvo? blink.gif as maniau, kad balandzio kazkeliolikta bus g.gif (as apie Megos senukus kalbu)

siaip manau, kad turetu ir is kauliuko augti - seneliu sode buvo uzsisejus, ten tikrai niekas jokiu atzalu nesodino, nebent pauksciai kauliuka galejo atnesti... tai todel taip ir isivaizduoju smile.gif

nors jei turit krumeliu ir esat Kaune/pakaunej, tai gal pavasariop ir atzalu pas jus butu? blush2.gif nors as dar pabandysiu mugese pasieiskot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaizduote: 03 balandžio 2014 - 10:38
Ne, as Vilniuje, ir muge Vilniuje jau buvo, kaune kita data, tai paziurekit, gal bus mugeje pukuotu vysnaiciu.
maniskes buvo visai jau nupiepusios, as jas dar is vaiksytes sode pamenu, tai joms jau kokie 30 metu kaip nieko doh.gif ale isgenejom tresne ir lazdynus, kurie tamsino, tai dabar atsigauna, turim tris krumelius, vat nepamenu ar jos savidulkes, ar reikia kaimyniu, bet tresniu ir vysniu yra, tai matyt aptarnauja, nes vaisiu buna ne super daug ale buna. tiesa, jos megejos apsalti, nors va dabar kai tvakiau krumus, senas saka isgenejau, tai vos pora sakeliu ju buvo pasale, matyt sios ziemos salciai baisus nebuvo.
vat kas man galit asakyti...zinau, kad aktinidija yra dviname. Mugeje pardave man margalape savidulke, bet paso ner doh.gif dabar mastau, ar apgavo, ar ne, nes nezinau, kaip atrodo vyriski ziedai, o kaip moterski doh.gif 30 metu trejome aktinidija margalape, bet vyriska ir moteriska, kai nama statem teko iskirsti, dabar noriu vel pasodinti ir mastau, jei kartais apgavo, tai kokia man pardave doh.gif vyriska ar moteriska doh.gif As taip tikiuosi, kad jei savidulke, tai gal ir ant vieno augalo skirtingi ziedai, t.y. vyriski ir moteriski, tai bent jau is ziedu formos suprasiu, ka turiu doh.gif
Atsakyti
Apie pukuotas vysnias galit paskaityti CIA, o sodinuku matau turi CIA (10a)
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2014 04 03, 18:28)

Aciu
Atsakyti
Siandien maciau prie zekes mugej pukuotukes pardavinejo.
Nusipirkau graikini Ideal uz 35 lt. Bet jau kainos uzkeltos blink.gif avietes po 10 lt ar net 20 lt. Pamirsau paziuret po kiek lazdynai Barselona ar dar kazkokie panasusdiieji,
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2014 04 03, 16:28)

Na, pūkuotąją vyšnią ir galima padauginti iš kauliukų, nežinau. Pūkuotukę, beje, galima buvo nusipirkt sodinukų mugėje prie Banginio. Manau, kad "Ką pasėsi?" irgi turėtų būti.

Bet pažiūrėjau čia kitų augalų, kurias sakosi turintys. Labiausiai žiūrinėjau vaismedžius: "Obelis žieminė – iš `Telisare` veislės sėklos, Obelis rudeninė – iš `Antaninio` veislės sėklos, Obelis žieminė – saldinukė iš `Kaštėlio` rūšies sėklų". Nu, ką aš žinau g.gif Ar nusipirkę ir pasisodinę medelius, tikrai turėsim medelį Telissare, Antaninį ar Kaštėlį? Nebus pusiau laukinės obelaitės? Ar nebūtų patikimiau primokėt kokius 5 Lt ir nusipirkt skiepytą? Būtų užtikrinta ir veislė, ir augumas, ir kitos savybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *TAU*: 03 balandžio 2014 - 18:36
Gal kas is zinovu patartu koki silkmedi isigyti - juodaji ir balta. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 03, 08:46)
o aš mugėj impulsyviai nusipirkau trešnę Kordia. Namie palandžiojau po internetą ir atradau, kad kryžmadulkė ji ir vėlyva. Kaži, ar kaimynai turės tokio vėlyvumo trešnių, teks ieškot, pirkt ir sodint dar vieną trešnę-dulkininkę.

Aš turiu Kordia. Šiaip žydi vienu metu kaip ir kitos trešnės, tai ir susikryžmina smile.gif Ji pas mane jau ištvėrė 2 žiemas, nors ir aš bijojau kad nenušaltų, bet turbūt jos žiemoja visai neblogai. Uogos didelės, raudonos ir skanios thumbup.gif
Atsakyti
Šilkmedis baltom uogom ne toks saldus. Jis diabetikams labai tinkamas.
Juodos uogos skanesnės, saldesnės.
Kas augina prie grindinio, sako su baltauogiu bėdų nėra, o juodauogis nudažo grindinį.
Aš auginu baltauogį. Šią žiemą žiemojo bute, dar ir dabar jis namie. Vasarai keliaus į sodą, gal bus sodinamas į pastovią vietą. Šiuo metu laukiu juodauogio augalo. Skaičiau, kalbėjau su auginančiais, sakė, kad jis pasiduoda genėjimams. Vadinasi yra galimybė jį auginti tiems, kurie turi mažus sklypus. Jei jis nepriekaištaus mano genėjimas, bus labai gerai, nes norėčiau auginti abu..Dar yra ir raudonom uogom, bet aš gal susilaikysiu nuo didesnių norų. Ir taip gali tekt daugiau m laukti iki pirmų vaisių. Kantrybės turiu, palauksiu.
Jei turit vietos, auginkit bent du skirtingus.
Atsakyti
Regila, aciu aciuks.gif
Tai pradziai uzteks ir juodo ax.gif norisi pasisaldinti gyvenima lotuliukas.gif
Atsakyti