QUOTE(Meinarda @ 2007 04 18, 10:35)
vakar nusipirkau kaip suprantu zemes tinkancios persodinimui lapuotom ir zydinciom gelem (compost) kazi ar tiks mano calamondinui tokia zeme? kad butu kazkokia ypatinga zeme citus gelems neradau
taip pat nusipirkau vazona 16 cm skersmens, bet be skylutes apacioje, tai dabar paskaicius jusu postus galvoju kaip cia geriau pasielgus

ar geriau vyro paprasyti, kad su drele pragreztu ar pripilti apacioj akmenuku??? patarpite prasau
niekur neradau info, kad reiketu purksti citrusus, o kaip matau jus purskiate vos ne kas dien, kazi ar tikrai tinka poelgis musu gelytem???
as tai sakyciau, 'compost' kiek per 'riebi' zheme citrusui,- ji daugiau vienmetems gausiai zydincioms gelems. Pamaishyk ja gerokai su smeliu,kad pralaidesne butu
Siaip mano visi trys citrusai auga skirtingose zemese ir nepasakyciau kad kuris nelaimingesnis atrodytu

Vienas, tiesa, praktishkai 'hidroponika" auginamas, nes pirktas durpese ir taip auga jau 3 metus, tik treshiu ji pora kartu i savaite,- niekaip neishtaikau momento persodint,- tai jis zydi, tai vaisius nokina
O del vazono,- sodink i maziuka plona plastmasini su skyle, o ji istatyk i ta be skyles
As savo citrusu beveik niekada nepurshkiu

bet pas mane bute labai dregna, o vasarom balkone tingiu

Siaip purshkimas tikrai nepakenks. Gal tik nereiktu purksht per pacia saulekaita