QUOTE(Chenelle @ 2007 09 01, 09:59)
Mano citrinmedis ( kalamandinas) mirsta

Nezinau kaip man ji gelbeti. Vaisiai jau tokie minksti kabo

lapai ruduoja ir krenta, kiti raitosi

nezinau net ka ir daryt. Turiu ji labai neseniai gal koks 1,5 menesio. Laikau sauletoj vietoj, purskiu, laistau su trasom specialiom. Kas jam gali nepatikti ? O gal jau laikas tuos vaisius nuimti? Juk jie amzinai ir nekabos, o ir medeliui gal lengviau bus. Tu vaisiu net 11 ant nedidelio meduoko. Nezinau kaip jau ji globot, net biskuti ir nervas ima
Sveikos

,
jungiuosi ir aš į jūsų būrį
Chanelle, mano meduką irgi tokios pat bėdos kankina ir ne tik. Vaisiaus jau nė vieno, nors pastebėjau, kai reguliariai buvo lasitomas - jie "sutvirtėdavo", nebebuvo tokie minkšti. Praėjau tą etapą, kai lapukai irgi buvo susisukę, rudavo, krito labai.
Taigi, savo meduką gavau dovanų vasario mėnesį. Gražiai auga prie virtrininių langų, tad nei šilumos, nei saulutės jam netrūksta. Bet mano medį puola kažkokie gyviai. Bandžiau ieškoti info, deja. Sakau, gal kuri jūsų susidūrėte ir pavyks pagelebėti? Puola kažkokie balti padarai " a la amarai". Protingoj gėlių knygoj skaičiau, jog taip nuo kalkingo H2O būna, bet pas mus stovi vandens minkštinimo filtras, taigi versija netinkama. Pirmą sykį puolė gegužės mėnesį, kai gražiai žydėti medukas pradėjo, aš jį tuomet Daciu nupurškiau (kaimynė kaip sykis turėjo "atravos pasigaminus savo gėlėm

), tai rezultate dingo ir vabalai ir žiedai

Vabalai, deja dingo trumpam

. Tuomet išskaičiau, jog reikia medį prausti: purkškiau "iš šlangos", laikiau lauke - vėl vabalai dingo. Tada medis atsigavo, daug naujų lapelių išleido

Ir ką gi, šiandien žiūriu, jog ant naujųjų lapelių
VĖL tos baltos ūsuotos zarazos laipioja
Gelbėkit, ką daryti? Ar ūkinio muilo tirpalu kas bandėte pukšti/plauti?