uups, labai grazus tavo medeliai. O kaip ilgai lauke citrinas laikai
O kaip jos veliau reaguoja parnestos i vidu? Ar jas kur nors vesiai augini? Ir dar ar purski kuo nors nuo visokiu bjaurybi, cia kai lauke gyvena?

QUOTE(Jolli @ 2007 10 20, 11:06)
uups, labai grazus tavo medeliai. O kaip ilgai lauke citrinas laikai
O kaip jos veliau reaguoja parnestos i vidu? Ar jas kur nors vesiai augini? Ir dar ar purski kuo nors nuo visokiu bjaurybi, cia kai lauke gyvena?

Aciu. As truputeli shiltesniam klimate gyvenu

o nuo bjaurybiu purshkiu tik kai jos atsiranda, profilaktishkai ne... siemet laukine citrina patingejau nupurksht, bet, orams atshalus vabalai patys dingo

Labas..
gal galie patarti i kokia zeme sodinti citrinukus, sudaigintus is seklu? Kazkodel atrodo, kad toje zemeje, kurioje augo, jiems kazkas nepatiko.. Is 11 daigu liko tik 4 su puse..
Dabar ruosiuosi juos persodinti i didesni vazona, tai ir galvoju kokiu zemiu reiktu..

Dabar ruosiuosi juos persodinti i didesni vazona, tai ir galvoju kokiu zemiu reiktu..

QUOTE(Monikju @ 2007 10 29, 20:09)
Labas..
gal galie patarti i kokia zeme sodinti citrinukus, sudaigintus is seklu? Kazkodel atrodo, kad toje zemeje, kurioje augo, jiems kazkas nepatiko.. Is 11 daigu liko tik 4 su puse..

o tu imk, ir perskaityk visa tema,- suzinosi ne tik tai, bet ir dar daugiau

siaip jau,- ne laikas butu priesh zhiema persodinet augala...nebent zhemiu nenukratytum (kaas, kik suprantu ir yra pagrindinis tikslas), o tik perkeltum i didesni vazona

QUOTE(cdmusmire @ 2007 11 02, 16:46)

Nukopijavau istrauka is int. puslapio, kuriame raso apie citrusinius medelius.

"Medeliams, gausiai žydint ir mezgant, reikia dirbtiniai reguliuoti vaisių skaičių. To nepadarius, augalas numeta visus vaisius, lapus, o kartais net nudžiūsta. Vienai, apytiksliai 200 g. sveriančiai citrinai, reikia ne mažiau kaip 12 lapų. Mandarinui - sveriančiam apie 80 g. reikia 8-10 subrendusių lapų. Likusias vaisių užuomazgas reikia pašalinti."
Anksčiau jau minėjau kad turiu iš sėklų pasodintas citrinas
joms jau 3mėnesiai. Auga tpfu tpfu tpfu gerai. Žinau kad reikia išpikuoti pavasarį, bet man labai norisi dabar. Ar būtų labai negerai? ir beje iš kokių 6 žadu susukti kamienus..
ar jau tai galima daryti?

QUOTE(Živilytė @ 2007 11 02, 17:42)
Nukopijavau istrauka is int. puslapio, kuriame raso apie citrusinius medelius.
"Medeliams, gausiai žydint ir mezgant, reikia dirbtiniai reguliuoti vaisių skaičių. To nepadarius, augalas numeta visus vaisius, lapus, o kartais net nudžiūsta. Vienai, apytiksliai 200 g. sveriančiai citrinai, reikia ne mažiau kaip 12 lapų. Mandarinui - sveriančiam apie 80 g. reikia 8-10 subrendusių lapų. Likusias vaisių užuomazgas reikia pašalinti."

aga buvau tam saite bet nelb supratau kaip su tais lapais ... vaisius skinti ar lapus ? va pridedu nuotraukyte kai zydejo

My Webpage
[quote=cdmusmire,2007 11 02, 18:06]
aga buvau tam saite bet nelb supratau kaip su tais lapais ... vaisius skinti ar lapus ? va pridedu nuotraukyte kai zydejo
db ziedu jau maziau visi patapo vaisiais 
labai gražus medelis
kaip reikia prižiūrėti, kad toks gražus užaugtų? maniškis apsigyveno pas mane nuo kovo mėn., o lapus vos kelis naujus išleido... o apie žiedus tai tik pasvajoti lieka
o del to ką reikia nuskabyti, tai parašyta, kad vaisių užuomazgas

labai gražus medelis

kaip reikia prižiūrėti, kad toks gražus užaugtų? maniškis apsigyveno pas mane nuo kovo mėn., o lapus vos kelis naujus išleido... o apie žiedus tai tik pasvajoti lieka

QUOTE(JuzTea @ 2007 11 02, 13:50)
Anksčiau jau minėjau kad turiu iš sėklų pasodintas citrinas
joms jau 3mėnesiai. Auga tpfu tpfu tpfu gerai. Žinau kad reikia išpikuoti pavasarį, bet man labai norisi dabar. Ar būtų labai negerai? ir beje iš kokių 6 žadu susukti kamienus..
ar jau tai galima daryti? 

nu jei taip mirtinai norisi,- pikiuok... tik neverk paskui kai ishmirs jie, arba uzhskurs....
as tai butinai laukciau bent vasario pabaigos...
sukti, jauciu, dar ankstoka... paprastai 3 men seklinukai buna dar labai mazi...nu, jei yra bent 20 cm,- suk... tik, jauciu, tam velgi viena arciau kito reik pasodint

QUOTE(cdmusmire @ 2007 11 02, 14:06)
My Webpage

My Webpage
neatrodo, kad vaisiu per daug butu pagal laja

QUOTE(Živilytė @ 2007 11 02, 14:26)

Paskaityk sita tema,- yra tikrai daug patarimu. Tikiuosi, treshi savo augaleli...
[quote=Živilytė,2007 11 02, 18:26]
labai gražus medelis
[/quote]
reik karpyti sakas ir formuoti kai auga naujos atzalos
kaip skaiciau vienam rusiskame zurnale reikia formuoti medelio forma neleisti lb augti i krastus arba i virsu
seip ji gavau jau vedanty vaisius... tik tie vaisiai ziauriai rugztus
o ziedukai mazi ir ziauriai kvepia kai prasidejo zydejimo pikas turejau isnesti i kita kambary nes nebebuvo imanoma miegoti 
http://193.219.160.1...va/dsc05161.jpg

labai gražus medelis

[/quote]
reik karpyti sakas ir formuoti kai auga naujos atzalos

http://193.219.160.1...va/dsc05161.jpg