Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Sunute @ 2013 05 02, 12:37)

nesuprasntu to pasakymo apie "įsivaikinti iš naujo".

Yra literatūroje tas terminas, ne viename šalinyje radau smile.gif Bet konkrečiai (ir tai ne pažodžiui...) atsimenu knygelę "Kaip kalbėti su įvaikintu vaiku apie jo įvaikinimą" (ar labai pan.).

Maždaug, kiekviename etape, amžiaus tarpsnyje tarsi įsivaikini iš naujo (nežinau, kiek tas tėvams, kiek vaikams - gal abejiems), maždaug nėra būtent tokio vienkartinio akto (na, žinoma, fizinis parsivežimas ir įteisinimas - vienkartiniai).

Gal vieniems aktualu, kitiems - visai "negroja" šita tema smile.gif Aš kai perskaitau teoriją, permalu praktiką, tai man visa tai tarsi į kraują įauga, tampa savastimi (tai, ką pasiimu, ką priimu), o cituoti, apibendrinti ar pagrįsti nemoku... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 05 02, 13:47)
man taip graudu matyti globos namuose kai vaikai neturi to jausmo,  noro prisiglausti, apkabinti. Man taip skauda dėl jų.... kai einu aplankyti savo draugiuko, šalia jo yra dar vienas ligoniukas. jam virš metukų. tik jis, priešingai nei mano lankomas mažiukas, turi (bent jau iš bendravimo taip atrodo) sveiką psichiką. Jis kelių mėnesių pateko į globos namus. Atėjusi visada su juo pažaidžiu, panešioju. bandau jį priglausti, bet jis to nesupranta, neturi to poreikio.....  verysad.gif

Mažylis tiek nuglaustytas, bet kiekvieną kartą, norėdamas prisiglausti sutrinka. dažnai kartu eina dvi emocijos: pyktis ir meilė-noras artumo, noras prisiglausti. sunku jam.
Atsakyti
Ateinu čia beveik kasdien, skaitau jūsų patirys, ir laukiu dar daugiau jūsų pokalbių išgyvenimu.
Pradėjome ir mes pirmus žingsnius link įvaikinimo tai baimės yra , ir dar ta nežinomybė . Dalinkites kuo daugiau......ačiū
Atsakyti
QUOTE(gitana36 @ 2013 05 03, 07:29)
Ateinu  čia beveik kasdien, skaitau jūsų patirys, ir laukiu dar daugiau jūsų pokalbių išgyvenimu.
Pradėjome ir mes pirmus žingsnius link įvaikinimo tai baimės yra , ir dar ta nežinomybė . Dalinkites kuo daugiau......ačiū

Ar jau pradėjot kursus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gitana36 @ 2013 05 03, 09:29)
Ateinu  čia beveik kasdien, skaitau jūsų patirys, ir laukiu dar daugiau jūsų pokalbių išgyvenimu.

sveika 4u.gif Kuo daugiau baimių, tuo geriau pasiruoši jas išsprendus smile.gif. mes per drąsūs buvom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 05 03, 10:42)
Ar jau pradėjot kursus? smile.gif

dar nepradejome.. gal galite papasakoti kas kaip ten ?
Atsakyti
QUOTE(gitana36 @ 2013 05 03, 09:42)
dar nepradejome.. gal galite papasakoti kas kaip ten ?

Globėjų/įtėvių kursai yra pagal gyv. vietos savivaldybę. Mes priklausom Kauno r., tai ir kursai ten. Labai patinka, liko paskutinis užsiėmimas - šiandien smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 05 03, 12:09)
Globėjų/įtėvių kursai yra pagal gyv. vietos savivaldybę. Mes priklausom Kauno r., tai ir kursai ten. Labai patinka, liko paskutinis užsiėmimas - šiandien smile.gif.

Kaip smagu - pirmas etapas baigsis 4u.gif
Atsakyti
Parėjau iš šventės....
Nu ką aš galiu pasakyti, jie tą šventę tą padėką mamai tapatina su padėka auklėtojoms, globėjoms. Na nubraukiau ašarą, bet tik tada kai viena mergaitė pamačiusi moterį (globėją) kuri kartais aplanko jų šeimyną, labai apsidžiaugusi puolė prie jos apsikabinti. Iš esmės tai tikrai ta šventė, tai parodija. Na nebuvo ten nei vienos mamos, nei vienos močiutės..... Žodžiai aišku skirti mamoms.... Bet bent jau aš nepastebėjau nei vieno verkiančio ar nusiminusio vaiko. Nors didžiųjų buvo mažokai, daugiau mažesnieji, nes didieji matyt ir nemato prasmės eiti į tokias šventes. Bet labai gražu buvo pažiūrėti kaip dainavo, šoko vaikiukai. Po šventės buvom nuėjusios pas šeimynėlę į svečius, labai faini vaikiukai, ir tie maži ir didieji. Iš vis man ten labai šilta aplinka pas juos. vaikiukai faini, linksmi, mandagūs.
Atsakyti
QUOTE(Karita @ 2013 05 02, 11:00)

Labai aktualu tas vadinimas - kaip kitos vadinate?

Vardu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 05 04, 14:58)

Ačiū! smile.gif
Atsakyti
Netikiu, kad vedantys kursus neturėjo savo aiškios nuomonės. Tiesiog labai tikėtina, kad jie tiesiog nedrįso pasakyti savo nuomonės prieš šiuo metu veikiančią sistemą kurioje patys dirba.

Kitu atveju (net jei jų nuomonė būtų visiškai priešinga jūsiškei) - jie būtų turėję labai konkrečių argumentų kurie būtų bent jau jiems patiems įtikinami. Jei to neišgirdote - jie bijojo pasisakyti.

Beje, kartais imu lyginti situaciją su moderniais vaistais nuo vėžio. Kai vaistų užtenka ne visiems ir vieni gauna ir sveiksta, kitiems, deja...

Socialinis darbas nebus efektyvus, jei trūksta profesionalių darbuotojų (finansavimo) ir visiems kam reikia išdalinama "po gabaliuką". Nuo to "gabaliuko" beveik niekas "nepasveiks". Tuo tarpu efektyviam rezultatui reikia, kad konkretus žmogus/šeima gautų pakankamai daug ir profesionalaus dėmesio.

Ten kur man tenka realiai susidurti su socialiniu darbu, tai resursų pakanka padėti pvz. vienam, bet tie resursai išskaidomi dešimčiai ir rezultate nei vienam iš esmės nepagerėja.

Bet dėl vaistų tenka parašyti, kad X padėjome, o Y ne - nes neužtenka lėšų. O čia socialinio darbo sferoje niekas garsiai nesakys, kad Y padėti trūksta lėšų: sakys, kad socialiniai dirbo, bet va Y ėmė ir nepasitaisė... Niekas nepasakys, kad rezultatas galėjo būti visiškai kitoks, jei būtų daugiau dirbę.

Ir kaltas yra Y, o ne socialinė sistema... Net jei Y tėra tik vaikas/paauglys.

QUOTE(Amade @ 2013 05 02, 07:29)
Pvz man kilo klausimas - kodėl tokiu atveju, kai šeimoj geriama, mušama, neprižiūrima vaikų, laukiama iki paskutinės minutės? Ar soc darbuotojai kažkaip domisi tokių galimai rizikingų šeimų gyvenimais?

...Manęs neįtikino, kodėl neįmanoma greičiau pastebėt problemų, kodėl tempia iki tol, kol vaikai būna per dideli, su sutraumuotais gyvenimais. unsure.gif  Gal aš per jautriai reaguoju?  g.gif

Atsakyti