Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Karusia @ 2013 05 28, 10:02)
tai kokio velnio tu jį ten vedi?  per patį pirmą susitikimą bandžiau išsiaiškinti kai kuriuos momentus ir pasakiau, kad paskambinsiu, ar sutinku. turėjau laiko apmąstymams. Nors šiai pjau, kai vedžiau - žinojau pas ką vedu.

tai kad padėtų biggrin.gif . Bet klausimas esminis. O kokia ji žymi, garsi, žinote. Dar nemokamai. Dienos stacionaras buvo pavardę pasakęs. Kad pradžioj gali elgesys ir stipriai pablogėti- norma, bet kad ji va pati nesusidoroja su situacija. Tai gal kitiems ji gera- man tas nesvarbu. Žiogui- netinka.
Nieko, dabar viskas gerai. Viską jie ten logininėj sukišo atgal taip daugiau mažiau. Nevesiu gyvenime ten. Vat nejaučia moteris ribų ir nors tu ką.
Atsakyti
Man irgi pradėjo nepatikti mūsų psichologė.Nuo rugsėjo ieškosim kitos.Pradžioj galvojau,gal man rodosi.Bet vaikas su ja nekalba.Tik kinkuoja,ar purto galvą.Jei ir atsako,tai vienskiemeniais žodeliais.Nėra kontakto.Ir jau nebus.Dirbti su tokiais vaikeliais,kaip mūsų,reikia specialaus pasirengimo.O ji vienintelė konsultuojanti ir besiskiriančius sutuoktinius,ir depresija sergančius bedarbius,ir problemų turinčius vaikus.
Paskutinė aptarta tema buvo slepiamos šlapios paklodės.Man prisakyta nereaguoti,nes tik taip bėdą įveiksim.Bet juk jo niekas nebara ir nebaudžia,kad prisidaro.Pykstu,kad slepia,meluoja.Smirdi visi namai,man nuo to kvapo iškart migrena,o dėl to tikrai netampu švelnesnė ir meilesnė.Na pasakykit man,ar per 2,5m neturėjo baimė dėl bausmių praeiti?
Atsakyti
O ar vaikas tvarkingas? Ar nėra taip, kad jo požiūriu paprasčiau kur nors greitai įkišti nei tvarkingai nešti kur priklauso. Mažiau klausimų ir problemų esamuoju momentu, o perspektyva kada atras - šiuo momentu jam tolima.

Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 05 28, 12:04)
Man irgi pradėjo nepatikti mūsų psichologė.Nuo rugsėjo ieškosim kitos.Pradžioj galvojau,gal man rodosi.Bet vaikas su ja nekalba.Tik kinkuoja,ar purto galvą.Jei ir atsako,tai vienskiemeniais žodeliais.Nėra kontakto.Ir jau nebus.Dirbti su tokiais vaikeliais,kaip mūsų,reikia specialaus pasirengimo.O ji vienintelė konsultuojanti ir besiskiriančius sutuoktinius,ir depresija sergančius bedarbius,ir problemų turinčius vaikus.
Paskutinė aptarta tema buvo slepiamos šlapios paklodės.Man prisakyta nereaguoti,nes tik taip bėdą įveiksim.Bet juk jo niekas nebara ir nebaudžia,kad prisidaro.Pykstu,kad slepia,meluoja.Smirdi visi namai,man nuo to kvapo iškart migrena,o dėl to tikrai netampu švelnesnė ir meilesnė.Na pasakykit man,ar per 2,5m neturėjo baimė dėl bausmių praeiti?

aha. Dabar man irgi lengviau, lietuviškai taip. Jau toj psichologijoj, kai papūs koks vėjas naujas, kai pasidarys kas nors madinga.
Bet ką dabar jau. Pas mus jau buvo- daugiau tikiuosi nebebus. Ir niekas nebesysios iš lovos per kraštą, nes psichoterapeutė leido.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 05 28, 11:38)
O ar vaikas tvarkingas? Ar nėra taip, kad jo požiūriu paprasčiau kur nors greitai įkišti nei tvarkingai nešti kur priklauso. Mažiau klausimų ir problemų esamuoju momentu, o perspektyva kada atras - šiuo momentu jam tolima.
Nėra jis tvarkingas.Išsiblaškęs.Bet žino,kad už slėpimą barsiu.Priežastinis ryšys,pasekmės,išaiškinta n kartų.Kaip ir tai,kad barimas nėra nemeilės išraiška.Kad jį myliu,o va tokio elgesio -ne.Kartais jaučiuosi kaip parlamento spykeris tuščioje salėje
frusty.gif Gyvens sau,galės kad ir ant sienų varyt,o dabar tam pačiam kambary mergaitės.Negi leisdama jam reikštis ir atsipalaiduot turiu skriausti kitus vaikus ir save su PZ?Visiškai visiškai nesuprantu tokios metodikos.Juk užaugs,išeis į gyvenimą-kas darys nuolaidas darbe,mokymosi įstaigose?Nepatinka-eik velniop.Kas laukia tokio jauno,pritapti nesugebančio žmogaus?Ką apie tai sako "psich.metodikos"? Ir ar reikia suprasti,kad didžioji dauguma žmonijos yra sutraumuota,nes augo reikalavimų apriboti?Vaje,mūsų mokykloj griežti mokytojai buvo.Pas matematikę visas muses girdėdavom.Gal moralinę kompensaciją prisiteist? bigsmile.gif
Atsakyti
Germinė - vat tokio požiūrio laikėsi mūsų darželio auklėtoja - niekas mokykloje jai nuolaidų nedarys. reiks daryti viską. pirmais metais tai buvo mišri grupė, tuos mažiukus palepindavo, o maniškę išvis auklytė labai mylėjo, popino, bet auklėtoja buvo reikli. ir vaikas akyse ėmė stiebtis.
Atsakyti
Sveikos,nepykit bet įkišiu savo nosį pas jumis,jau senai skaitau jus blush2.gif aktuali man šita tema tapo ax.gif Germine gal nesupyksi jei paklausiu kiek metuku vaikui buvo kai ji parsivezet namo? as pamenu savo klaioka is mokylos laiku jis augo savo šeimoje bio tėvų, atrodo normali šeima bet jis iki 7 klases gamtinius reikalus pasidarydavo į kelnes ji klasej visi šešku vadino g.gif čia kartais būna tų problemų tiesiog.. gal nereikia taip giliai net kapstyt ateis laikas ir taip kaip iš niekur ji atėjo taip ir su viena diena diena dings... as manau kad Germinė labai gera mama ir netikiu kad kazka netinkamo daro todel vaikas nereguoja i pastabas ir tikrai nelabai tikiu kad jis negirdi kas jam sakoma... unsure.gif na suki padėtis bet ji praies
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 05 28, 13:31)
Nėra jis tvarkingas.Išsiblaškęs.Bet žino,kad už slėpimą barsiu.Priežastinis ryšys,pasekmės,išaiškinta n kartų.Kaip ir tai,kad barimas nėra nemeilės išraiška.Kad jį myliu,o va tokio elgesio -ne.Kartais jaučiuosi kaip parlamento spykeris tuščioje salėje
frusty.gif Gyvens sau,galės kad ir ant sienų varyt,o dabar tam pačiam kambary mergaitės.Negi leisdama jam reikštis ir atsipalaiduot turiu skriausti kitus vaikus ir save su PZ?Visiškai visiškai nesuprantu tokios metodikos.Juk užaugs,išeis į gyvenimą-kas darys nuolaidas darbe,mokymosi įstaigose?Nepatinka-eik velniop.Kas laukia tokio jauno,pritapti nesugebančio žmogaus?Ką apie tai sako "psich.metodikos"? Ir ar reikia suprasti,kad didžioji dauguma žmonijos yra sutraumuota,nes augo reikalavimų apriboti?Vaje,mūsų mokykloj griežti mokytojai buvo.Pas matematikę visas muses girdėdavom.Gal moralinę kompensaciją prisiteist? bigsmile.gif

Sako, reik pateisinti tokį elgesį. Jie gi traumuoti. Vaikystė va sunki, o turėtų būti laiminga. Oj kiek sako biggrin.gif . Laimė, kad yra sakančių kitaip.
Man tas pateisinti- papjauna. Vat vaikis varo už lovos, teisingiau varė- tyčia. Ir tai reik pateisinti ir kaip laimę priimti.
Net nežinau, kaip ji sumąstė, kad kaimynai reikalaujantys žalos atlyginimo- teisūs. Tik nesupratau o jie kodėl. Aš neteisi netoleruodama tokio elgesio, ir mokau kitokio- o jie vat gali.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 05 28, 10:31)

Aš manau kad toks perdėtas nuolaidžiavimas vaikui, viska ko leidimas, pasekmių už jį tvarkymas komunikuoja tokia žinią - nu ką tu toks va, vargšelis vaikelis, ko gi iš tavęs daugiau tikėtis. O jei dar globotinis/įvaikis tai išvis. Yra sena žydų patarlė - ko tikiesi iš žmogaus taip jis ir elgsis.

Atsakyti
QUOTE(RakteliS @ 2013 05 28, 12:55)
gal nesupyksi jei paklausiu kiek metuku vaikui buvo kai ji parsivezet namo?  gal nereikia taip giliai net kapstyt ateis laikas ir taip kaip iš niekur ji atėjo taip ir su viena diena diena dings...
Jam buvo šešeri,kai parsivežėm.Vis tikėjausi,kad praeis.Turiu daug patirties su šlapukais.Suprantu,kad procesas nevaldomas.Bet kentėti smarvę nesu nusiteikus.Pustrečių metų laukiau,kada liausis.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 05 28, 14:17)
Jam buvo šešeri,kai parsivežėm.Vis tikėjausi,kad praeis.Turiu daug patirties su šlapukais.Suprantu,kad procesas nevaldomas.Bet kentėti smarvę nesu nusiteikus.Pustrečių metų laukiau,kada liausis.

blink.gif na jau cia jo.. toli nueita tada labai toli... cia tik tau jau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 05 28, 13:11)
Vat vaikis varo už lovos, teisingiau varė- tyčia. Ir tai reik pateisinti ir kaip laimę priimti.
Mes šitą etapą jau išaugom(?) Būdavo,prabunda,į akis žiūri ir į lovą varo.Jei pampersas per naktį neįmirkęs,kažkiek patalynės lieka sausos.Bet jei per naktį kiaurai ... doh.gif Todėl vis pasidžiaugiu,kad po truputį tipenam į priekį.Ir galvoju-o kas institucijoj?Šeimynoj,kur jų daug.Kur gal emocinis ryšys ne toks stiprus.Kur yra vyresnių,kietesnių?
Atsakyti