QUOTE(Giedruolė @ 2013 06 06, 10:05)
Įkeliu visiems pasigėrėti lenkų šedevru 
Papildyta:
tas sriegis pasirodo buvo naudojamas, kad bačką pakelti ir aplipinti polistirolu. Gal jį kažkaip panaudoti. Esmė yra kad svarbu viską padaryti taip, kad po ardymų ta bačka dar laikytų slėgį

Papildyta:
tas sriegis pasirodo buvo naudojamas, kad bačką pakelti ir aplipinti polistirolu. Gal jį kažkaip panaudoti. Esmė yra kad svarbu viską padaryti taip, kad po ardymų ta bačka dar laikytų slėgį

Jeigu tas sriegis kur matosi yra tame pačiame kamštyje, kurį reikia atsukti, tuomet galima būtų įsukti ilgą varžtą su ant sriegio laisvai užsukta veržle. Įsukete važtą kiek leidžia kamštyje esantis sriegis (veržti tikrai nereikia, o tik įsukti kiek laisvai įsisuka) ir tada su laisva veržle "užkontrinate", t.y. sukate (pagal varžtą gaunasi, kad atsukinėjate) vežlę iki kamščio ir laikydami stipriai varžtą "atveržinėdami" užveržiat. Gerai užkontrinus jau už varžto galėsite atsukinėti patį kamštį. Atkontrinimas vyksta atvirkštiniu procesu. Tokiu būdu kaip paminėjau atsukinėjamos taip vadinamos "špilkos", kur iš abiejų varžto pusių būna sriegiai.
Aišku būtų galima vietoje varžto naudoti sriegtą vamzdį, bet jei reiks didesnės jėgos paveržti kontrinant ar atsukant, tai gali nutrūkti ties sriegiu, todėl manau rizikinga. Šitas atvejis nebent tinka turint storasienį vamzdį ant kurio ties sriegiu yra dar normaliai "mėsos".