Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

QUOTE(Giedruolė @ 2013 06 06, 10:05)
Įkeliu visiems pasigėrėti lenkų šedevru smile.gif
Papildyta:
tas sriegis pasirodo buvo naudojamas, kad bačką pakelti ir aplipinti polistirolu. Gal jį kažkaip panaudoti. Esmė yra kad svarbu viską padaryti taip, kad po ardymų ta bačka dar laikytų slėgį biggrin.gif

Jeigu tas sriegis kur matosi yra tame pačiame kamštyje, kurį reikia atsukti, tuomet galima būtų įsukti ilgą varžtą su ant sriegio laisvai užsukta veržle. Įsukete važtą kiek leidžia kamštyje esantis sriegis (veržti tikrai nereikia, o tik įsukti kiek laisvai įsisuka) ir tada su laisva veržle "užkontrinate", t.y. sukate (pagal varžtą gaunasi, kad atsukinėjate) vežlę iki kamščio ir laikydami stipriai varžtą "atveržinėdami" užveržiat. Gerai užkontrinus jau už varžto galėsite atsukinėti patį kamštį. Atkontrinimas vyksta atvirkštiniu procesu. Tokiu būdu kaip paminėjau atsukinėjamos taip vadinamos "špilkos", kur iš abiejų varžto pusių būna sriegiai.
Aišku būtų galima vietoje varžto naudoti sriegtą vamzdį, bet jei reiks didesnės jėgos paveržti kontrinant ar atsukant, tai gali nutrūkti ties sriegiu, todėl manau rizikinga. Šitas atvejis nebent tinka turint storasienį vamzdį ant kurio ties sriegiu yra dar normaliai "mėsos".
Atsakyti
paklausiau vyro, jis sako - naudoti atvirkstiniu sriegiu sriegta strypa. blink.gif blush2.gif sako tada ta strypa uzverzinejant ta dideli varta jis atsukines.

dar klausimu -
1. kokiame aukstyje nuo nulio darete lango anga, na jos apacia?
2. kokio aukscio darete "standartini" langa. ta prasme ne vitrina, o langa.

pasirodo architektas nuli ne i ta puse nupiese, dabar visus aukscius per nauja gaudom. nieko blogo del to nenutiko. tik nervai...

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 06 birželio 2013 - 18:02
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 06 06, 19:01)
paklausiau vyro, jis sako - naudoti atvirkstiniu sriegiu sriegta strypa.  blink.gif  blush2.gif  sako tada ta strypa uzverzinejant ta dideli varta jis atsukines.

dar klausimu -
1. kokiame aukstyje nuo nulio darete lango anga, na jos apacia?
2. kokio aukscio darete "standartini" langa. ta prasme ne vitrina, o langa.

pasirodo architektas nuli ne i ta puse nupiese, dabar visus aukscius per nauja gaudom. nieko blogo del to nenutiko. tik nervai...

4u.gif

As galvojau kad cia verzle su vidiniu sesiakampiu, o pasirodo cia iprasta verzle, tai mano ideja orgo butu naudoti dvieju tipu sriegtus strypus- iprasto sriegio ir atvirkstinio.

Siandien ikelem dvi sijas, viena mano 300 kg su murlotu, sijos olgis 11.20m, su murlotu 12.80 m, kita svogerio 600 kg be murloto. Mano kuryba su ratukais ir vezimeliu suveike, kita sija buvo stumiama per vamzdzius ir traukiama per skriemulius su virve- irgi pasiteisino. Kai kranas pakele sijas tai atrode visai ispudingai. Mano sija dejosi gulscia tai ikelus dar reikejo ja pastatyti statmenai. Filmuotos medziagos neturiu, tik foto kai sija buvo ant zemes ir kai jau sumontuota vietoje nes filmuoti nebuvo kada smile.gif dirbom keturiese plius kranistas. Nuotraukas prie progos ikelsiu po metu pertraukos:) po tokio darbo koks pamatu darymas atrodo gelytes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 06 birželio 2013 - 20:31
Sveiki, na liudna cia be jusu, niekas neberaso....
Kas ryt i kashe?

Noriu padaryt vienai firmai reklama......o jei rimtai, pasipasakot apie savaime besiplecianciu juostu paieska...gal kam bus naudinga, nesigaisit laiko.

Kadangi pas mane dedasi klinkerio plytele tarp jos ir lango remo, kaip suprantu, turiu ideti savaime besipleciancia juosta. Na tokia dazniausiai buna pilka. Ji turetu nepraleisti dregmes is isores. Labai idomiai atrode paieska tos juosteles.

Pirmiausiai, prisiklausiau ivairiu pletku, kad SOUDAL besipleciancios juostos, kaip ir visa SOUDAL produkcija (pvz putos) yra labai geros kokybes. Tai ieskojau siu juostu tarp SOUDAL atstovu. Nuvaziavau i firmele draugystes g., SOUDAL atstovai tsakant. Vadybininkas mane kvailino, sako kam tau tos juostos.. va imk SOUDAL juostas priklijuojamas (nu tokia raudona arba balta) ir tau tiks. Na net nesuprato kur tokios naudojamos. Bet sake, jei labai reikia, uzsakysim, atves kita savaite. Kaune ju niekam nereikia. Nuvaziavau pas savo statybininkus. Irgi nesupranta, kam man saugotis nuo tos dregmes is isores.... "niekur nededam". Tada pasiskambinau FAUGAi, sakau, chebra, is kur imat tas juostas, kai statot langa prie klinkerio. Sako - REIMPEX. Nuvarem i reimpex.... Sako, jo, juostu turim, tik va - jos ultravioleto bijo, reikia pratepti, nes kitaip po metu neliks tos juostos, istrupes. Susinervinau, nx man tokios juostos, kaip as jas tebunie ne po metu, o po 3 metu pakeisiu, gal langus isiminesiu? Nu reikia grizti prie SOUDAL - vaziuoti pas normalius atstovus, juk Lokys net sake per paroda jie tas juostas demonstravo ir lygino su "blogomis" issiplecianciomis juostomis. Nuvaziavau i kita firma, berods Roener group. Ten vyrai rimti, daug putu pirkau, stenges padeti,bet irgi nuosirdziai nesuprasdami kur tas juostas naudosiu ir kam man jos, sujunge su SOUDAL atstovu. Tas tiesiai man pasake, sorriukas, bet musu juostos niekuo nesiskiria nuo kempines, jos tikrai bijo ultravioleto.

Tai va noriu pasidalinti atradimu, nes berods yra viena firma (pasake tas pats SOUDAL atstovas, na..isdave konkurentus), kuriu tos juostos nebijo ultravioleto, kai teisingai naudojamos (suspaustos iki reikiamo lygio). Illbruck. Pirkau is http://www.poliservi...iancios-juostos. Siule rinktis tarp Illmod 600 ir Cocoband. Cia priklausomai nuo to, koks tarpelis yra tarp klinkerio ir lango. pasirinkau Illmond 600.

smile.gif
Tai uz kokia fugos spalva balsuojat? renkuosi tarp juodos ir tamsiai rudos. Foto albume
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 06 07, 20:41)
Sveiki, na liudna cia be jusu, niekas neberaso....
Kas ryt i kashe?

Noriu padaryt vienai firmai reklama......o jei rimtai, pasipasakot apie savaime besiplecianciu juostu paieska...gal kam bus naudinga, nesigaisit laiko.
Kadangi pas mane dedasi klinkerio plytele tarp jos ir lango remo, kaip suprantu, turiu ideti savaime besipleciancia juosta. Na tokia dazniausiai buna pilka. Ji turetu nepraleisti dregmes is isores. Labai idomiai atrode paieska tos juosteles.

Pirmiausiai, prisiklausiau ivairiu pletku, kad SOUDAL besipleciancios juostos, kaip ir visa SOUDAL produkcija (pvz putos) yra labai geros kokybes. Tai ieskojau siu juostu tarp SOUDAL atstovu. Nuvaziavau i firmele draugystes g., SOUDAL atstovai tsakant. Vadybininkas mane kvailino, sako kam tau tos juostos.. va imk SOUDAL juostas priklijuojamas (nu tokia raudona arba balta) ir tau tiks. Na net nesuprato kur tokios naudojamos. Bet sake, jei labai reikia, uzsakysim, atves kita savaite. Kaune ju niekam nereikia. Nuvaziavau pas savo statybininkus. Irgi nesupranta, kam man saugotis nuo tos dregmes is isores.... "niekur nededam". Tada pasiskambinau FAUGAi, sakau, chebra, is kur imat tas juostas, kai statot langa prie klinkerio. Sako - REIMPEX. Nuvarem i reimpex.... Sako, jo, juostu turim, tik va  - jos ultravioleto bijo, reikia pratepti, nes kitaip po metu neliks tos juostos, istrupes. Susinervinau, nx man tokios juostos, kaip as jas tebunie ne po metu, o po 3 metu pakeisiu, gal langus isiminesiu? Nu reikia grizti prie SOUDAL - vaziuoti pas normalius atstovus, juk Lokys net sake per paroda jie tas juostas demonstravo ir lygino su "blogomis" issiplecianciomis juostomis. Nuvaziavau i kita firma, berods Roener group. Ten vyrai rimti, daug putu pirkau, stenges padeti,bet irgi nuosirdziai nesuprasdami kur tas juostas naudosiu ir kam man jos, sujunge su SOUDAL atstovu. Tas tiesiai man pasake, sorriukas, bet musu juostos niekuo nesiskiria nuo kempines, jos tikrai bijo ultravioleto.

Tai va noriu pasidalinti atradimu, nes berods yra viena firma (pasake tas pats SOUDAL atstovas, na..isdave konkurentus), kuriu tos juostos nebijo ultravioleto, kai teisingai naudojamos (suspaustos iki reikiamo lygio). Illbruck. Pirkau is http://www.poliservi...iancios-juostos. Siule rinktis tarp Illmod 600 ir Cocoband. Cia priklausomai nuo to, koks tarpelis yra tarp klinkerio ir lango. pasirinkau Illmond 600.

smile.gif
Tai uz kokia fugos spalva balsuojat? renkuosi tarp juodos ir tamsiai rudos. Foto albume

per paroda is sitos imones vienintelis vadybininkas pasake kam reikalinga hidroziliacine juosta po lauko palange, nes iki siol niekas negalejo pasakyti kam ja ten deti, o jis logiskai paaiskino, kad po skarda gali kauptis kondensaatas ir laseti i apsiltinimo sluoksni. Nors i kai kuriuos uzduotus klausimus sunkiai atsakinejo. Sita imone per paroda lygino savo produkcija su soudal. Sake soudal nieko gero, o ju pardavinejama produkcija ok.

apie pasyvius namus ir siltinimo stori:

http://www.manonamai...s.d?id=61576392

tvoros irengimas:

http://www.manonamai...i.d?id=61570462
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 07 birželio 2013 - 20:54
Aš vis dažiau pastebiu kai pradedi domėtis tam tikru produktų ir nuvažiuoti pas platintojus, dar liūdniau jei pas pardavėjus... smile.gif Aha sako, taip turime įvairių priedų. Paklausus sandarinimo joust, pardavinėjame žino kad tokios dedamos išorėje, išorės langų sandarinimui, kurios montuojasi atvirose oro sąlygose, tačiau UV bijo. biggrin.gif Kaip suprasti? O kai kurie matosi kad patys beveik nieko nežino apie parduodamą produktą. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 06 07, 20:41)

Bet kam fuguoti ir taip gražu...
Atsakyti
Sveiki. Senai besilankiau - jau tiek prirasyta blink.gif Jau iskilom iki saramu. Pirmo auksto... Turiu klausimeli - kuo paremti saramas ? Netoliese statomam name tai basliais paremta. Tik is kur ju gauti ? g.gif
Atsakyti
Vogti negražu, todėl bandykite skolintis ar pirkti ir gretimo namo smile.gif šiaip dar miške baslių pasitaiko, manau kaimynai iš ten ir ėmė.
Atsakyti
QUOTE(Ina Li @ 2013 06 08, 14:13)
Sveiki. Senai besilankiau - jau tiek prirasyta blink.gif  Jau iskilom iki saramu. Pirmo auksto... Turiu klausimeli - kuo paremti saramas ? Netoliese statomam name tai basliais paremta. Tik is kur ju gauti ?  g.gif

Jei turit lentu pvz 10x2.5 , tokias keturias sukalat tarpusavyje ir turit gera statramsti 10x10 arba galima gegne kokia panaudoti
Atsakyti
Gal kas nors galetu pasidalinti darbu kainomis..

Stogo konstrukciju ir stogo dangos
Stogo siltinimas neps ir pir
Gindu betonavimas
Grindu siltinimas

Aciu is anksto atsakiusiems.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 06 08, 22:21)

Stogo konstrukciju ir stogo dangos - jei skarda, 35-40 lt su skarda
Stogo siltinimas neps ir pir - nezinau, nes nesildziau
Gindu betonavimas - 10 lt / kv
Grindu siltinimas - dare santechnikai, speju skaiciavo 10 lt/kv, bet cia reikia ziureti, ar su pagrindo paruosimu ar be, nepamenu, nes juodgrindziu nebuvo

kainos darbu.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 06 08, 23:21)

Stogo konstrukciju ir stogo dangos
Stogo siltinimas neps ir pir
Gindu betonavimas
Grindu siltinimas

Darėme:
Grindys: Grunto išlyginimas, sutankinimas, polistirolo klojimas 2 sl, politileninė plėvelė, armatūros tinklo montavimas 6 Lt
Apšildomų gr. ploto vamzdžių klojimas 8 Lt
Betonavimas 9 Lt

Sutarėme:
Stogo konstrukcijos, difuzinės pl. skardinės dangos ir šildymo neoporu montavimas 60 Lt (stogas ketruršlaitis, tiksliai nežinau ar tai įtakojo kainą Jei reikės paklausiu vyro).

Atsakyti