Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

specialieji darbai yra specialieji, o statybos vadovas nesudetingam statiniui gali buti zmogus turintis inzinerini issilavinima - pvz. medio apdirbimo inzinierius, inzinierius-mechanikas, na kad diplome butu zodis INZINIERIUS.
o technine prieziura tada jo, reikalingas butent statybos inzinieriaus diplomas.

man taip isaiskino tiek vilniaus tiek vietiniame kauno vtpsi skyriuose.
skambinkit telefonu, sugaisit 5 min bet viska zinosit is pirmu lupu. doh.gif
Atsakyti
Gal kokie metai atgal pats skambinau ir klausiau ar utenka zodzio inzinierius diplome, sake ne, turi buti butent statybu.

Tarp kitko atsakymas zodziu yra bevertis, kreipkites rastu.

Realiai neisivaizduoju kam gali buti reikalingas statybu vadovas nieko neismanantis apie statybas..
Atsakyti
o as nesuprantu kam PRIVALOMAS darbu vadovas ir technine prieziura individualaus namo statybai.
ir dar nesuprantu kodel metaliniai laivai neskesta lotuliukas.gif

o pries penkis metus kaip buvo.... lotuliukas.gif

man situo klausimu viskas aisku, bet as juk nieko nesuprantu, samdykite specus ir mokekite jiems po 100 lt uz parasa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 05 30, 10:58)
o as nesuprantu kam PRIVALOMAS darbu vadovas ir technine prieziura individualaus namo statybai.
ir dar nesuprantu kodel metaliniai laivai neskesta  lotuliukas.gif

o pries penkis metus kaip buvo....  lotuliukas.gif

man situo klausimu viskas aisku, bet as juk nieko nesuprantu, samdykite specus ir mokekite jiems po 100 lt uz parasa. 4u.gif

as pritariu kad viska darant normaliai ir pagal taisykles technine prieziura reikalinga ar jus iki tokio lygio viska zinot ir galit patys apsresti kas kaip turi buti? ar statybininkai geriausi tech priziuretojai kurie tik is patirties viska zino? Viskas kas forume aptarinejama tai yra 50% speliojimu ir 40% is kitu patirties ir 10% tai kas turetu buti daroma pagal reikalavimus. Taciau surasti gera tech priziuretoja yra beda, kadangi jis turi tureti patirties bent 10 metu toje srityje ir dometis tuo, ir tas darbas jam turi patikti. Kas liecia statybu vadova irgi pritariu kad jis turi buti objekte, taciau vel jis turi buti su patirtim ir suintersuotas ginti uzhsakova. Taciau realybe visai kitokia. Kas dirbo ar dirba pramoniniuose objektuose tas supranta tuos visus reikalavimus ir kodel turi buti tam tikri asmenys priskirti statybai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 30 gegužės 2013 - 10:53
LokysL, kas tau stogo konstrukcija pakutini syki perziurejo, Mindaugas?

KJKG, perziurejau tavo senus postus ir maciau kad molinemis cerpemis E32 uz l. gera kaina uzsidengei, ar galetum duoti kontakta (kaip supratau PL) i AZ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 30 gegužės 2013 - 12:49
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 05 30, 10:06)
specialieji darbai yra specialieji, o statybos vadovas nesudetingam statiniui gali buti zmogus turintis inzinerini issilavinima - pvz. medio apdirbimo inzinierius, inzinierius-mechanikas, na kad diplome butu zodis INZINIERIUS.

Skambinau, ir atsakymas buvo, kad žodžio inžinierius neužtenka. Bet ten nebūtinai statybų inžinierius turi būti. Svarbiausia, kad statybų srities.

Šeip tai mane domina dabar jau kitas klausimas. Sakoma, kad darbų vadovas gali būti su statybų sritimi susijęs inžinierius, jam nereikia atestato, tai kokio velnio, negaliu užregistruoti jo www.planuojustatyti.lt be atestato?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 05 30, 12:49)
LokysL,  kas tau stogo konstrukcija pakutini syki perziurejo, Mindaugas?

KJKG, perziurejau tavo senus postus ir maciau kad molinemis cerpemis E32 uz l. gera kaina uzsidengei, ar galetum duoti kontakta (kaip supratau PL) i AZ?

ale nustebinai smile.gif taip teigiamai thumbup.gif
Jau vien dėl to nepatingėjau pažiūrėti kontaktus.
nereikia AŽ, galima ir viešai ne paslaptis
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 05 30, 13:49)
LokysL,  kas tau stogo konstrukcija pakutini syki perziurejo, Mindaugas?

Mindaugas, pas mano svogeri ta pati situacija, tai patvirtinimas kad projekto konstruktorius nusiskaiciavo
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 05 30, 14:41)
Mindaugas, pas mano svogeri ta pati situacija, tai patvirtinimas kad projekto konstruktorius nusiskaiciavo

baikit, nei konstrktoriai ir tech priziurejai neklysta..
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 05 30, 15:41)

Viename objekte jis mačiau irgi neblogai nusiskaičiavo, gaila. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 05 30, 09:01)
Kaip tai paprastas?

"9.7. statinio specialiųjų statybos darbų vadovas - statybos inžinierius,..."

"Paprastas inžinierius" netinka, kaip supratau reikalingas būtent statybų srities inžinierius. Pataisykit jei klystu.

Ka cia bepritaisysi smile.gif dar betruko kad radistai statybom vadovautu o statybininkai aiskintu kaip dirbt chemikams doh.gif
"Paprastas" tai kur viska zino bet nieko nemoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 05 30, 14:41)

Perskaiciau, ka parasei tai tik pasitikslinu dar syki blush2.gif

* Mindaugas perziurejo tavo stogo konstrukcija ir identifikavo problemines vietas, taip ? (nes pamenu kad sakei kad keli ziurejo pries tai ir nieks nemate bedu).

* Pas AD irgi Mindaugas rado kabliuku stogo konstrukcijoje, taip ?

Dekui
Atsakyti