Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 4

QUOTE(genyte2005 @ 2013 05 20, 07:45)
Na tai tuomet as nelabai ir suprantu to akto prasmes. Mum jau jokios naudos is to, gi sausio men jau grupes bus suformuotos, tai tikrai mums neatsiras vietu tuose darzeliuose. O jei galios tiem kas kitais metais nores lankyt darzeli, tai kazi ar ir jiem bebus kokios naudos, manau kad prasymu parasytu darzeliuose jau nelabai ir turetu buti, o naujai teikianties prasymus, tai gi galios dabartinis teritorinis paskirstymas, tai jau ir neturetu kilti jiems tokiu nesklandumu

Vis tiek gerai, kad ir nuo sausio ta eile grazintu, nes jeigu nepakliuname siemet, tai atsiranda sansas pakliuti bent jau kitais metais. smile.gif Nes jeigu mums tos eiles nesugrazins, tai mes i darzeli is viso niekados gyvenime nepakliusim, nes dabar uz visu nugrusti esam:)
Papildyta:
Nu cia ne i tema visai, bet dar siandien vaikas isbertas atsibudo, vejaraupius itariu:) Zinau zinau, kad ne i tema, bet pakalbejus biski maziau streso:) Tai va....sad.gif
Atsakyti
siandien buvau savivaldybeje, tad stai tokia informacija susizinojau. Sarasai bus formuojami nuo birzelio 1osios. Formuos savivaldybe. Prioritetu principa esu jau anksciau aprasiusi, jis jau galioja ir eiles daugmaz tokios kokios matomos. Mane domino ar nebus taip, kad vienas vaikas paklius i du darzelius ir kaip tokiu atveju bus pasielgta, nes mes esam ant ribos, ir jei keleta vaiku is musu laukiamo darzelio pirmumu pakliutu i kita - mes papuolame i musu laukiama:) Taigi pvz. Yra VAIKAS, pretenduoja i darzeli A,B,C. Patenka i darzelius B 18tu numeriu ir i C-6tu nr. Tada ziuri kuris darzleis stovi pagal prioriteta, t.y. B darzelis. Taip per kazkoki laika suformuos grupes, kad nebutu taip, jog vienas vaikas patenka i kelis darzelius. Tada skambins kiekvienam pagal sarasa ir po skambucio per 5 darbo dienas teveliai tures nuvykti i darzeli ir pasirasyti su darzeliu sutarti. Tikisi iki liepos pirmos viska sutvarkyti, kaip suprantu, sutvarkyti eiles, suskambinti tevams ir tureti realias eiles:) kaip suprantu laukiam visi su viltimi, nebedaug liko...
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 05 20, 19:35)
siandien buvau savivaldybeje, tad stai tokia informacija susizinojau. Sarasai bus formuojami nuo birzelio 1osios. Formuos savivaldybe. Prioritetu principa esu jau anksciau aprasiusi, jis jau galioja ir eiles daugmaz tokios kokios matomos. Mane domino ar nebus taip, kad vienas vaikas paklius i du darzelius ir kaip tokiu atveju bus pasielgta, nes mes esam ant ribos, ir jei keleta vaiku is musu laukiamo darzelio pirmumu pakliutu i kita - mes papuolame i musu laukiama:) Taigi pvz. Yra VAIKAS, pretenduoja i darzeli A,B,C. Patenka i darzelius B 18tu numeriu ir i C-6tu nr. Tada ziuri kuris darzleis stovi pagal prioriteta, t.y. B darzelis. Taip per kazkoki laika suformuos grupes, kad nebutu taip, jog vienas vaikas patenka i kelis darzelius. Tada skambins kiekvienam pagal sarasa ir po skambucio per 5 darbo dienas teveliai tures nuvykti i darzeli ir pasirasyti su darzeliu sutarti. Tikisi iki liepos pirmos viska sutvarkyti, kaip suprantu, sutvarkyti eiles, suskambinti tevams ir tureti realias eiles:) kaip suprantu laukiam visi su viltimi, nebedaug liko...

Dėkui už naudingą informaciją 4u.gif Tai kaip supratau skambučio galima tikėtis jau netgi iškart po birželio 1-os dienos?
Atsakyti
Siryt kalbejau su savo vyresnelio aukletoja. Tai darzeliai sarasus jau turi g.gif Nes ta aukletoja, kuri ims mano mazeli mate ji savo busimos grupes sarase...kaip tai gali buti, neisivaizduoju, jei iki birzelio 1d. dar galima teikti prasymus....
Ir dar.....sake, kad sarasuose yra 25 vaikai, cia i lopselio grupe...ar gali taip buti????? kad padidino skaiciu trimis vaikais, sita zinau, bet kad 10??????? jei is tikruju tai pasitvirtins, jauciu netylesiu...isivaziduojat 25 dvimeciai pypliai ir du suauge: aukletoja ir auklyte......
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 05 21, 07:39)
Siryt kalbejau su savo vyresnelio aukletoja. Tai darzeliai sarasus jau turi  g.gif  Nes ta aukletoja, kuri ims mano mazeli mate ji savo busimos grupes sarase...kaip tai gali buti, neisivaizduoju, jei iki birzelio 1d. dar galima teikti prasymus....
Ir dar.....sake, kad sarasuose yra 25 vaikai, cia i lopselio grupe...ar gali taip buti????? kad padidino skaiciu trimis vaikais, sita zinau, bet kad 10??????? jei is tikruju tai pasitvirtins, jauciu netylesiu...isivaziduojat 25 dvimeciai pypliai ir du suauge: aukletoja ir auklyte......

gali būti visaip. Mūsų direktorė su sąrašu prieš akis man pasakė, kad "jūsų dukra pagal mano skaičiavimus patenka, ir man nesvarbu, ką sakys savivaldybė - priimsiu tiek vaikų, kiek aš pasakysiu". Kaip supratau, savivaldybė liepia priimti 25, nes "vis tiek visi nelanko". O patys darželiai irgi mato, kiek ko pas juos užrašyta internete.
Pas mus buvo taip, kad kai mano didžioji pateko į lopšį, sąraše tikrai buvo 25 vaikai doh.gif Žiemą lankydavo tik po 10 vaikų. Tačiau balandžio pirmąją lyg kas būtų pamojavęs starto vėliava, susirinko 22 blink.gif Tai direktorė sakė, kad daugiau nebeleis tokių sąrašų sudarinėti, nes dirbti tai ne savivaldybei su tais vaikasi reikia doh.gif
Atsakyti
o, cia tai geras, gal dar kas nors bande eiti i darzeli? kaip butu gerai suzinoti, patenkam ar ne, nes jau nervai nebelaiko... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kas cia: 21 gegužės 2013 - 08:44
QUOTE(kas cia @ 2013 05 21, 09:44)
o, cia tai geras, gal dar kas nors bande eiti i darzeli? kaip butu gerai suzinoti, patenkam ar ne, nes jau nervai nebelaiko... doh.gif

na, bent jau mūsiškis darželis jokios info neteikia, liepia laukti skambučio iš savivaldybės apie priėmimą, ir tada iki liepos 1 dienos reiks prisistatyti i darželį su visais dokumentais rolleyes.gif gal pažystamoms mamytėms, kurios veda jau vieną vaiką ir pasako daugiau kažką...
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Gal gali mane kas apsviest del tu eiliu...Mano vaikui liepa bus 4, iki siol augome namie, nuo rugsejo planuojame i darzeli. Uzsirasem i tuos 5 darzelius ir vis pasiziuriu kaip ta eile juda, kol kas trijuose darzeliuose kabom 4,5 ir 7 eilej. Tai kaip cia suprasti?patenkam ar ne?Nes realiai darzelinuku grupes, skirtingai nuo lopselinuku, yra formuojamos is jau darzely lankanciu vaiku,o ne nuo nulio. Tai reiskia ,kad naujai priims tik tam tikra skaiciu vaiku,o visi kiti bus is lopselio. Tai kaip zinot kiek dar tu vaiku priims ir kaip toj savo eilej orientuotis? g.gif Na, tikiuos kas nors suparto mano klausima doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Braskeele: 21 gegužės 2013 - 09:03
Jus pretenduojat i 4-5. arba 3-5m. gal grupes, o dazniausiai tokio amziaus vaiku praktiskai nauju nepriima, nes grupes jau buna suformuotos is anksciau. Nebent kazkas issibraukia is jau lankanciu, tai atsilaisvina vieta kokia. Skambinkit i darzelius, kur stovit eilej ir klauskit, ar planuoja priimti tokio amziaus vaiku. Taip suzinosit, ar yra kazkokiu sansu.

QUOTE(-Braskeele @ 2013 05 21, 09:01)
Sveikos smile.gif
Gal gali mane kas apsviest del tu eiliu...Mano vaikui liepa bus 4, iki siol augome namie, nuo rugsejo planuojame i darzeli. Uzsirasem i tuos 5 darzelius ir vis pasiziuriu kaip ta eile juda, kol kas trijuose darzeliuose kabom 4,5 ir 7 eilej. Tai kaip cia suprasti?patenkam ar ne?Nes realiai darzelinuku grupes, skirtingai nuo lopselinuku, yra formuojamos is jau darzely lankanciu vaiku,o ne nuo nulio. Tai reiskia ,kad naujai priims tik tam tikra skaiciu vaiku,o visi kiti bus is lopselio. Tai kaip zinot kiek dar tu vaiku priims ir kaip toj savo eilej orientuotis? g.gif Na, tikiuos kas nors suparto mano klausima doh.gif  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 05 20, 19:35)
Tada skambins kiekvienam pagal sarasa ir po skambucio per 5 darbo dienas teveliai tures nuvykti i darzeli ir pasirasyti su darzeliu sutarti. Tikisi iki liepos pirmos viska sutvarkyti, kaip suprantu, sutvarkyti eiles, suskambinti tevams ir tureti realias eiles:) kaip suprantu laukiam visi su viltimi, nebedaug liko...

Man tai skamba kaip loterijoje: skambutis - jūs laimėjote vaikui darželyje biggrin.gif
O šiaip tai įdomu, kiek ten yra darbuotojų, kurios skambins. Nu ir darbelis... Ir dar visiems prisiskambink ax.gif Kažkaip galėtų pateikti sąrašus ir kiekvienas matytų. O dabar, kiek vaikų pateks į darželius? 4000? Ir visiems paskambint doh.gif

QUOTE(vaiciuke @ 2013 05 21, 08:39)

Nu pas mus minėjo, kad 25 vaikai bus darželinėje grupėje. Pas mažiukus tikrai mažiau vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Ali @ 2013 05 21, 10:40)
Man tai skamba kaip loterijoje: skambutis - jūs laimėjote vaikui darželyje  biggrin.gif
O šiaip tai įdomu, kiek ten yra darbuotojų, kurios skambins. Nu ir darbelis... Ir dar visiems prisiskambink  ax.gif Kažkaip galėtų pateikti sąrašus ir kiekvienas matytų. O dabar, kiek vaikų pateks į darželius? 4000? Ir visiems paskambint  doh.gif

Kazkaip gal sistemoje parasys patenka ar nepatenka, nes kol visiems suskambins, tai suvargs tikrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(missg @ 2013 05 21, 11:33)
Jus pretenduojat i 4-5. arba 3-5m. gal grupes, o dazniausiai tokio amziaus vaiku praktiskai nauju nepriima, nes grupes jau buna suformuotos is anksciau. Nebent kazkas issibraukia is jau lankanciu, tai atsilaisvina vieta kokia. Skambinkit i darzelius, kur stovit eilej ir klauskit, ar planuoja priimti tokio amziaus vaiku. Taip suzinosit, ar yra kazkokiu sansu.

Supratau doh.gif doh.gif Tai taip iseina, kad stobim kazkokioj eilej, bet laukti nera ko? blink.gif Tipo nenuejai nuo 2 metu uzrases dar negimusi vaika, tai gali ir nebesitiket i darzeli pakliut? blink.gif Man man biski kertasi su logika stai toks dalykas- juk lopselinuku dazniausiai buna dvigubai daugiau grupiu nei darzelinuku, tai kaip pvz. is lopselinuku i dqarzeli eina 50 vaiku,o tai dar tie kiti 50 is kur?tai naujus gi priima ar kaip?
Atsakyti