QUOTE(paluner @ 2013 07 19, 15:33)
Gal kas jau gavote atsakymus is siuntusiu dokumentus?? Kada tiketis?
Tik ka siandien skambino mano vyras i Kentucky, pasiklausti kaip ten su statusu pakeitimu, na ar jau yra zinomos datos ambasadose, tai vat galiu pasakyt tiek, kad visa informacija internetinese jusu asmeninese nuorodose bus atnaujinta po rugpjucio 15 dienos.
Kantrybes visiems laukiantiems ir sekmes
Papildyta:
QUOTE(zirzilia123 @ 2013 07 22, 08:31)
Sveikos
Net nezinau, ar i sita skyriu rasau, bet bandau...
Gyvenu JAV su vaikais ir zalia korta... Darau seimos sujungimo procedura vyrui, bet klausimas apie mokescius. Vienas is dokumentu seimos sujungumui - mokesciu deklaracija (tax return), pateikiama i Nacionalini Vizu Centra (NVC). Dvejus metus neapsiziurejusi pildziau kaip Head of Household ( grubiai - gyvenanti viena su vaikais). Dabar, kai atejo laikas siusti ta mokesciu deklaracija i atitinkama istaiga, NVC, mano advokatas sako, kad negerai uzpildyta, reikia gauti vyrui TAX ID (vyro JAV gyvenime nebuvo, neileido jo kartu su seima - mumis) ir pildyti kaip Married. Mano buhaltere teigia, kad viska gerai uzpildziau (pilde ji, zinoma, as tik pasirasiau), o advokatas, kad reikia taisyti. Gal ir galima gauti ta ID, bet komplikuota, kiek spejau pasiskaityti, o ir laiko uzima, kurio svaistyti as nebeturiu kantrybes.
KLausimas, atlikusioms ta procedura - kaip pozicionavote save pildydamos mokescius? Yra variantai : Widowed, Married Filling Separately, Married Filling Jointly, Single, Head of Household. Ir kaip "praejo" Nac.Vizu Centrui tas pozicionavimas?
Aciu, kas skaitete
Siulyciau pirmiausia pasikeist advokata, nes jusu buhaltere viska teisingai uzpilde. Musu seimos panasi istorija buvo, nors buvome vede vyras pildydamas taxsus turedavo rasyt kad jis vedes, bet negyvena kartu su mumis. O paskui kai mes atvykome su vaikais, pagal seimos prisijungima, paprasciausiai jis pakeite savo statysa ir plius aisku uz 3 metus atgal buvo sugrazinti TAX mokesciai uz mus visus
Beje mano vyras pradzioj taip pat su advokatais viska dare, ir musu seima del to ne tik kad 6 metus buvo priversta gyventi atskirai skirtinguose zemynuose, bet ir finansiskai nukentejome. O kai vyras pats emesi popierius tvarkyt, atvykome i JAV per 1,5 metu

Taip, kad ne visi advokatai daro tai ka turetu daryti, pasipelnimas egzistuoja visose salyse
Papildyta:
QUOTE(Ms.Blonde @ 2013 07 22, 16:30)
Kurios gyvenat JAV su ZK, ar planuojat turet JAV pilietybe, ar tik ZK prasitesit? Tiesiog siaip idomu pasidare kaip kiti masto
Taip imsim jau siais metais.
Papildyta:
QUOTE(Powka @ 2013 06 18, 20:10)
Pasidalinkite patirtimi,
Kokiame banke atidarinejote sask ir koks bankas manote yra geriausias pacioje pradzioje? Ar reikia kazkokiu spec dokument apart zalios kortos ir paso?
Dekui
Bent jau man dar reikejo soc draudimo numeri gaut, tik paskui leido saskaita atsidaryt, nors kiek zinau berods Wels Fargo to nereikalauja
Papildyta:
QUOTE(puikiojy @ 2013 07 04, 15:02)
Sveikos merginos,
Gal teko susidurti su didesniu siuntiniu siuntimu is LT i JAV? Skambinau 2 firmoms kurios is JAV i LT siuncia, tai is LT jie nesiuncia. Variantas papildomi lagaminai keliaujant, bet apie 100USD uz viena. Tai idomu ar yra kokiu kitu variantu. Aciu jei kas patarsit ar pasidalinsit savo patirtimi.
Pakolkas bent jau mes viska pigiau atsivezame mokedami uz papildoma lagamina, nes is tikruju dar irgi neradome tokios firmos kuri pigiau veztu siuntinius i JAV is LT. Todel prasome visu draugu pazystamu, kad jei tik gali paimtu musu papildoma lagamina vaziuodami is LT ir mums atveztu, mes tik sumokame jiems tuos 100 $ ir tiek tu ziniu

Bet jei Jus rasite ka pigiau, pasidalinkite informacija, butu labai saunu