Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(Siriii @ 2014 01 31, 19:00)
su kokia specialybe vaziuojate abu? gal jau ziurites ir darbu? gerai jei kazkas pades pradzioj bent su gyvenamaja vieta.

vyras daug metų dirba electrical engineering projektų vadovu,
mano išsilavinimas finansinis...

skirtumas tas, kad aš nedėviu rožinių akinių ir visiškai ramiai susitaikiusi su mintim, kad kažkurį laiką teks padirbt paprastą darbą...

darbų dar nesižiūriu... kol kas pamąstau, gal reikėtų čia LT dar būnant kokius profesijos kursus palankyt... pvz kirpėjos... ar virėjos... ax.gif sakau, mažu specialybė panaši leistų duoną užsidirbt

kaip manot, ar verta ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 01 31, 20:10)
vyras daug metų dirba electrical engineering projektų vadovu,
mano išsilavinimas finansinis...

skirtumas tas, kad aš nedėviu rožinių akinių ir visiškai ramiai susitaikiusi su mintim, kad kažkurį laiką teks padirbt paprastą darbą...

darbų dar nesižiūriu... kol kas pamąstau, gal reikėtų čia LT dar būnant kokius profesijos kursus palankyt... pvz kirpėjos... ar virėjos... ax.gif  sakau, mažu specialybė panaši leistų duoną užsidirbt

kaip manot, ar verta ? g.gif

manau,kad neverta eit i kursus. o virejais ten ir studentai gali dirbti, buna apmokymai kai pradeda dirbt. jei jau negausit kazko pagal specialybe, tai vietoje tuomet geriau uzsirasyti i koledza ar kursus turbut butu. as pati laukiu kada greiciau pasibaigsiu cia lt uni ir tada jav internshipo kokio pasiieskoti, dar kiek veliau kazka kita pastudijuoti, aisku prie siu noru kas be ko dirbciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Siriii @ 2014 01 31, 21:58)
manau,kad neverta eit i kursus. o virejais ten ir studentai gali dirbti, buna apmokymai kai pradeda dirbt.  jei jau negausit kazko pagal specialybe, tai vietoje tuomet geriau uzsirasyti i koledza ar kursus turbut butu. as pati laukiu kada greiciau pasibaigsiu cia lt uni ir tada jav internshipo kokio pasiieskoti, dar kiek veliau kazka kita pastudijuoti, aisku prie siu noru kas be ko dirbciau biggrin.gif

prie norų nepaminėjot svarbiausio dalyko - money, money cool.gif

Atsakyti
Del skiepu, jei aktuali jums ju kaina ir nenorit skiepytis, nes daug moket, pasidomekit, yra keli atsisakymo budai.
Mes su vyru pasirasem kazkokia religiniu ir asmeniniu issitikinimu forma ir berods buvo tik vienas skiepas, kurio negalejo jis atsisakyt, o as buvau nescia.
Atsakyti
QUOTE(unfaithful @ 2014 01 31, 22:15)
prie norų nepaminėjot svarbiausio dalyko - money, money  cool.gif

Labai neblogai siais metais juda numeriukai, tai visko gali but, kad dukrai I mokykla nuo mokslo metu pradzios spesit
Atsakyti
norejau paklausti kai pildote mokesciu susigrazinima siunciate W-2 forma originala ar tiktu ir atskanuotas variantas?
Atsakyti
QUOTE(Siriii @ 2014 02 11, 17:19)
norejau paklausti kai pildote mokesciu susigrazinima siunciate W-2 forma originala ar tiktu ir atskanuotas variantas?

Tai kad nereikia W-2 siust g.gif Na bent mes pildom online, tai ir pateikiam elektroniniu variantu - ta pacia programa kasmet naudojam, tai labai palengvina, kad atsimena praeitus duomenis ir pan. Ir siaip W-2 arba ranka suvedi, arba net automatiskai galima perkelt (bet cia manau ir su kitom programom taip pat).

Aisku galima pasirinkt ir siuntima pastu, tai tuomet viska supildyta atsispausdini ir issiunti paprastu pastu. Bet jokiu kitu formu pridet nereikia, siunti tik tai, ka atspausdinai. Siais metais musu seimai butent taip ir teks pateikinet, nes mano buves darbas sukniso viska - nebedirbu jau senokai, bet niekaip nesusitvarke jie to ir atsiunte W-2 forma kai realiai ne minutes as nedirbus pas juos pernai, tai tik vienas skaiciukas visoj formoj, o kadangi pajamos $0, tai neleidzia online pateikt mokesciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 02 11, 17:50)
Tai kad nereikia W-2 siust  g.gif Na bent mes pildom online, tai ir pateikiam elektroniniu variantu - ta pacia programa kasmet naudojam, tai labai palengvina, kad atsimena praeitus duomenis ir pan. Ir siaip W-2 arba ranka suvedi, arba net automatiskai galima perkelt (bet cia manau ir su kitom programom taip pat).

Aisku galima pasirinkt ir siuntima pastu, tai tuomet viska supildyta atsispausdini ir issiunti paprastu pastu. Bet jokiu kitu formu pridet nereikia, siunti tik tai, ka atspausdinai. Siais metais musu seimai butent taip ir teks pateikinet, nes mano buves darbas sukniso viska - nebedirbu jau senokai, bet niekaip nesusitvarke jie to ir atsiunte W-2 forma kai realiai ne minutes as nedirbus pas juos pernai, tai tik vienas skaiciukas visoj formoj, o kadangi pajamos $0, tai neleidzia online pateikt mokesciu doh.gif

o jei dirbau tik 3menesius ar galiu pildyti elektronini varianta? pati dar neesu pildzius mokesciu susigrazinimo. dabar tik valstijos pradejau pildytis online, bet ju siaip ar taip nemokejau, nes dirbau wyoming. taciau pasiziurejau,kad vis tiek turiu pildyti, "priklausau" illinois valstijai...per kur butent pildai online? maciau ten galimus variantus is irs.gov pateikiamu, bet viena pasijungiau ir pasirode,kad reiks susimoket 20 dol. beje kai pildydavai mokesciu susigrazinimus seniau, tai visada ir valstijos ir federal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siriii: 11 vasario 2014 - 18:49
As visada duodu mokesciu lapus uzpildyti profesionaliai buhalteriai. Nes daznai buna visokiu niuansu. Kaip pavyzdi galiu pasakyti, kad pries pora men gavau is IRS laiska, kad perskaiciavo mano mokecius uz 2011 metus ir man reikia primoketi $1500, plius dar bauda ir pan. Pagal ju paaiskinima as negalejau nurasyti tam tikru sumu. Nunesiau tai laiska man skaiciavusiai buhalterei ji is kart pasake, kad IRS situo klausimu neteisus, man istatymas leido taip pasielgti ir toliau ji pati sprendzia sita klausima su IRS. Dalis mano draugu pildosi patys. Bet kartu zinau ir tokiu , kurie veliau to gailejosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D.H. @ 2014 02 11, 20:06)
As visada duodu mokesciu lapus uzpildyti profesionaliai buhalteriai. Nes daznai buna visokiu niuansu. Kaip pavyzdi galiu pasakyti, kad pries pora men gavau is IRS laiska, kad perskaiciavo mano mokecius uz 2011 metus ir man reikia primoketi $1500, plius dar bauda ir pan. Pagal ju paaiskinima as negalejau nurasyti tam tikru sumu. Nunesiau tai laiska man skaiciavusiai buhalterei ji is kart pasake, kad IRS situo klausimu neteisus, man istatymas leido taip pasielgti ir toliau ji pati sprendzia sita klausima su IRS.  Dalis mano draugu pildosi patys. Bet kartu zinau ir tokiu , kurie veliau to gailejosi  4u.gif

zinau ,kad ten imonama klaidu pridaryt doh.gif kelis metus vis pildydavaus per taxu susigrazinimo firmele kazkokia cia lt, budavo nuolaida kai studentas, bet vis tiek nemazai ten moket jiems reik. o skaitykim jei neturiu jokio turto ar paskolu jav ar pan. ar irgi ten pildant galima klaidu padaryti, o gal paprasciau viskas?
Atsakyti
QUOTE(Siriii @ 2014 02 11, 19:47)
o jei dirbau tik 3menesius ar galiu pildyti elektronini varianta? pati dar neesu pildzius mokesciu susigrazinimo. dabar tik valstijos pradejau pildytis online, bet ju siaip ar taip nemokejau, nes dirbau wyoming. taciau pasiziurejau,kad vis tiek turiu pildyti, "priklausau" illinois valstijai...per kur butent pildai online? maciau ten galimus variantus is irs.gov pateikiamu, bet viena pasijungiau ir pasirode,kad reiks susimoket 20 dol. beje kai pildydavai mokesciu susigrazinimus seniau, tai visada ir valstijos ir federal?

Aisku galima. As HR Block pildau - nezinau gerai ar ne, bet ties tuo variantu apsistojau. As MA, tai man reikia ir valstijos, ir federal. Tiesa, as irgi ne uz aciu pildau - gal iki $50 mokam, dabar maziau paskaiciavo, bet dar nebaigiau (galvoju gal kad negalesiu online pateikt, tai pigiau).

Jei elementariausiai dirbi ir jokiu paskolu, jokiu investavimu ir pan, tai man rodos nelabai ka ir suklyst gali. Man pvz uz mokslus nuraso, bet tai suvedi viska is univero atsiustos formos ir tiek. Kai jau yra kazkokiu niuansu daugiau, tai sudetingiau pildyt, o dabar tai labai paprasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 11 vasario 2014 - 20:53
dekui damos uz atsakymus!
Atsakyti