QUOTE(gaily @ 2013 06 05, 19:15)
Sunku su tais dantimis
Trumpai apie savo situacija.. Neturiu kai kuriu nuolatiniu dantu (blogi genai, nesusiformavusios saknys).. Siuo metu nesioju breketus, ortodontinis gydymas visai pabaigoje, taciau reikia ispresti problema del dvieju trukstamu dantuku.. Karta kai konsultavausi su implantologu, pasake, kad reikia auginti kaula ir vieno implanto kaina nupiese beprotiska.. Tada jau lyg pradejau galvoti apie protezavima ir tiltelius.. Siandien apsilankiau pas
R. Kirli, jis labai atkalbineja nuo protezavimo, sake per jauna gadinti dantis, juo labiau, kad slifuojami dantukai absoliuciai sveiki, neplombuoti ir pan.. Sako butinai nueiti pasikonsultuoti su kitu implantologu.. Ir del kaulo priauginimo pasijuoke, jog gydytojams lengviausias kelias ir pinigai pasakyti, kad reikia priauginti kaula, daznai galima issisukti ir be jo.. Ir kainas pradejo man lyginti, tai jos ne taip stipriai skiriasi nuo brangiausio protezavimo varianto cirkoniu.. Dave kontaktus ir siulo apsilankyti pas
J. Spruogi ir isgirsti dar jo nuomone. Gal kuri tvarkesi/tvarkosi dantukus pas si gydytoja? O ir kitur kiek pacioms isejo tarim vieno danties implantavimas, jei variantas paprastesnis, be kaulo priauginimo? Man reiktu statyti apacioje..
Man implantavo truputį į šoną, kad išvengti kaulo persodinimo, bet toje vietoje turi užtekti kaulo. Yra dar toks pigesnis variantas - trumpas implantas, bet ateityje reikia būti pasiruošusiai pakartotinai implantacijai.
Nežinau kokia kaina yra beprotiška, bet Vilniuje klinikose virš 3000 už implantą su metalo keramikos vainikėliu.
Eleina minėjo, kad už 2500 jai padarė.