Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(regna @ 2010 11 28, 00:36)
Moniux,

    verdu citrinų uogienę,rojaus obuoliukų džemą,spanguolių obuolių uogienę ,apelsinų obuolių uogienę,eršketuogių uogienę.



Gal galetumet pasidalinti apelsinu obuoliu uogienes receptuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2010 11 28, 20:27)
Gal galetumet pasidalinti apelsinu obuoliu uogienes receptuku  ax.gif

Monux, 4u.gif

paruoštus obuolius supjaustome skiltelėmis
užpilame cukrumi{2kg. obuoliu,1,5kg cukraus,4 apelsinai cinamono} ir laikome pusę paros.
Apelsinus supjaustome kūbeliais.

Trečdalį obuolių atidedame ,okitus verdame 40min. ant nedidel4s kaitros.
Sudedame likusius obuolius apelsinus ir verdame 10min.,nugraibome putas.
Suberiame cinamoną išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
Supilame į iškaitintus stiklainiukus ir užsukame.
Atsakyti
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 10 12, 15:44)
tai  niekas nezino kur Kaune gauti maziuku stiklainiuku uogienem?


As tai paciai idejai, kaip jusu, zadu naudoti stiklainiukus, likusius nuo vaiko tyreliu. ax.gif Aprisiu languoto audinio skiautele, klijuosiu lipduka su pavadinimu ir kada gaminta. smile.gif
Bus cukiniju- citrinu, cukiniju-apelsinu, spanguoliu su mandarinais uogienes, spanguoliu su konjaku tyre (raso recepte, kad idealiai tinka prie mesos- bet man saldoka gavosi, tai prie vanilininiu ledu bus idealiau biggrin.gif Gal dar kokia idomesne rasiu rolleyes.gif
Atsakyti
spanguoliu su mandarinais? is cia recepta emet, ar kur?
Atsakyti
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 11 29, 09:27)
spanguoliu su mandarinais? is cia recepta emet, ar kur?


Radau cia: http://www_jovita_lt...andarinais.html

Vakar viriau, tai kaip skaniai namai prakvipo wub.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri esate virusios armenišką graikinių riešutų uogienę.

Labai prasau pasidalinkite būsiu dėkinga 4u.gif


Ieškojau internete,bet nesėkmingai.
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2010 11 27, 13:32)
O kokias uogienes verdate Kaledinems dovanelems?  4u.gif



o as virsiu apelsinu uogiene, jau pasiruosiau mazus indelius, begsiu ryt i rimi pirkt apelsinu ir cukraus ir kvepinsiu namus kaledom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debe @ 2010 11 29, 23:21)
o as virsiu apelsinu uogiene, jau pasiruosiau mazus indelius, begsiu ryt i rimi pirkt apelsinu ir cukraus ir kvepinsiu namus kaledom  4u.gif



Pasidalinkite patirtimi kaip isejo ir receptuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debe @ 2010 11 29, 23:21)
o as virsiu apelsinu uogiene, jau pasiruosiau mazus indelius, begsiu ryt i rimi pirkt apelsinu ir cukraus ir kvepinsiu namus kaledom  4u.gif

o kokia tos uogienes sudetis ir eiga? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 11 28, 18:55)
Monux, 4u.gif

  paruoštus obuolius supjaustome skiltelėmis
užpilame cukrumi{2kg. obuoliu,1,5kg cukraus,4 apelsinai cinamono} ir laikome pusę paros.
  Apelsinus supjaustome kūbeliais.

  Trečdalį obuolių atidedame ,okitus verdame 40min. ant nedidel4s kaitros.
  Sudedame likusius obuolius apelsinus ir verdame 10min.,nugraibome putas.
  Suberiame cinamoną išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
  Supilame į iškaitintus stiklainiukus ir užsukame.


Man pora klausimu kilo del sios uogienes - kokia mazdaug jos konsistencija gaunasi?
Nes as paprastai ant kilo uogu dedu kila cukraus. Simet taip slyvas viriau - ir labai skanus dzemukas gavosi. Pamate mano anyta ( doh.gif ) puole klykt kokia as cia nesamone darau - su sitiek cukraus - gi per saldu, neskanu ir pan (nu uogiene, kaip karlsonas sako ir turi buti saldi biggrin.gif ). tai kita kart buvau gera lotuliukas.gif viriau ant kilogramo vaisiu (slyvos+obuoliai+cinamono) dejau puse kilo cukraus. Viespateliau kokia nesamone gavosi - kazkokia skysta porugste pliurze schmoll.gif

Tai ir mastau ar cia uztenka cukrelio - ir kokia konsistencija gaunasi.

Kitas klausimas - kodel dali obuoliu ir apelsinu dedate veliau? Ka tai suteikia uogienei?
Atsakyti
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 12 09, 16:09)
Man pora klausimu kilo del sios uogienes - kokia mazdaug jos konsistencija gaunas

Tai ir mastau ar cia uztenka cukrelio - ir kokia konsistencija gaunasi.

Kitas klausimas - kodel dali obuoliu ir apelsinu dedate veliau? Ka tai suteikia uogienei?


Zemuogytegirl,

atsakau,gaunasi tirštoka,gražios spalvos uogienė.

O,dėti produktus du sykius reikia tam,kad gautūsi tokia ydomus uogienės pavidalas.

Paaiškinsiu,jeigu mes sudėsime iš karto ta masė bus tiesiog ištisinė obuolienė su apelsinų gabaliukais,ir ji bus skystoka.

Jau vien laiko trukmė jau daug ką pasako.

O,čia ji gaunasi gan tirštoka,ir skonis jos yra geras,spalva ydomi.
Dar labai priklauso nuo obuolių rūšies.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 11 28, 18:55)
Monux, 4u.gif

  paruoštus obuolius supjaustome skiltelėmis
užpilame cukrumi{2kg. obuoliu,1,5kg cukraus,4 apelsinai cinamono} ir laikome pusę paros.
  Apelsinus supjaustome kūbeliais.

  Trečdalį obuolių atidedame ,okitus verdame 40min. ant nedidel4s kaitros.
  Sudedame likusius obuolius apelsinus ir verdame 10min.,nugraibome putas.
  Suberiame cinamoną išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
  Supilame į iškaitintus stiklainiukus ir užsukame.


Zodziu taaaip, vakar viriau, ir kai supilsciau jau, beliko uzsukti, prisiminiau, kad cinamona pamirsau lotuliukas.gif

Mama kraupo, kai pamate, kad viska su zievelem metu - ir obuolius ir apelsinus, tai buvo isgrusta is virtuves biggrin.gif kadangi as kosiu makalosiu nemegstu, tai man ziauriai skanu buvo wub.gif tokie saldus gabaliukai su sirupu smile.gif liuks receptelelis aciu regna thumbup.gif
Atsakyti