QUOTE(regna @ 2010 11 28, 18:55)
Monux,
paruoštus obuolius supjaustome skiltelėmis
užpilame cukrumi{2kg. obuoliu,1,5kg cukraus,4 apelsinai cinamono} ir laikome pusę paros.
Apelsinus supjaustome kūbeliais.
Trečdalį obuolių atidedame ,okitus verdame 40min. ant nedidel4s kaitros.
Sudedame likusius obuolius apelsinus ir verdame 10min.,nugraibome putas.
Suberiame cinamoną išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
Supilame į iškaitintus stiklainiukus ir užsukame.
Man pora klausimu kilo del sios uogienes - kokia mazdaug jos konsistencija gaunasi?
Nes as paprastai ant kilo uogu dedu kila cukraus. Simet taip slyvas viriau - ir labai skanus dzemukas gavosi. Pamate mano anyta (
) puole klykt kokia as cia nesamone darau - su sitiek cukraus - gi per saldu, neskanu ir pan (nu uogiene, kaip karlsonas sako ir turi buti saldi
). tai kita kart buvau gera
viriau ant kilogramo vaisiu (slyvos+obuoliai+cinamono) dejau puse kilo cukraus. Viespateliau kokia nesamone gavosi - kazkokia skysta porugste pliurze
Tai ir mastau ar cia uztenka cukrelio - ir kokia konsistencija gaunasi.
Kitas klausimas - kodel dali obuoliu ir apelsinu dedate veliau? Ka tai suteikia uogienei?