Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

Vyšnių uogienė su bananais ir vanile

user posted image


1.3 kg. vyšnių
700 gr. bananų
600 ml. vandens
700 gr. cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus

Išimti iš vyšnių kauliukus, supjaustyti riekelėm bananus ir supilti į puodą. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Virti maišant apie 40 min. Nugraibyti putas. Išpilstyti į gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius, palaukti, kol atvės ir užsukti dezinfekuotais dangteliais.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Sveikos. Gal teko kuriai nors daryti uogienes be cukraus. Teko girdėti, kad paverdi ir užsuki dangteliu. Tik paskui atidarius reikia įsidėti cukraus. Sako, kad skonis tikresnis. Gal kam teko ragauti?
Papildyta:
QUOTE(Vikte;) @ 2011 07 20, 10:37)
siemet tikriausia pirmas ir paskutinis kartas kada as uzsiemiau virti uogienes,dzemus ar drebucius  doh.gif  jus cia taip paprastai viska nupasakojat,kad ir galvojau viskas turi gautis,o nieko panasaus  schmoll.gif  tik sugadintas,laikas,nervai,cukrus ir dujos  biggrin.gif

o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas  doh.gif  kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai  g.gif

busiu labai dekinga  4u.gif

Aš tai uogienės neverdu. Serbentus spaudžiu su sulčiaspaude, įdedu cukraus, supilu į plastmasinus indelius ir į šaldiklį. Ir greitai, ir skanu, šviežūs bus visada.
Atsakyti
Sveikos,
Gal galit patarti koks greičiausias būdas paruošti obuolius obuolių košei/obuolienei?
Ar teko virti obuolių košę su obuolių žievelėmis?
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2011 07 20, 09:37)
siemet tikriausia pirmas ir paskutinis kartas kada as uzsiemiau virti uogienes,dzemus ar drebucius  doh.gif  jus cia taip paprastai viska nupasakojat,kad ir galvojau viskas turi gautis,o nieko panasaus  schmoll.gif  tik sugadintas,laikas,nervai,cukrus ir dujos  biggrin.gif

o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas  doh.gif  kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai  g.gif

busiu labai dekinga  4u.gif

Pakartosiu savo receptą iš raudonųjų serbentų temos :
Raudonujų serbentų žele darau taip: nuplaunu serbentus (nuo kotelių nuskinti nereikia), juos sumetu į puodą ir pakaitinu pamaišant šaukštu (vandens nepilti) , kol jie sutrūkinėja ir išleidžia sultis, tada per sietelį nukošiu ir kas liko dar pertrinu. Veiksmas vyksta labai greitai, kol viena dalis serbentų kaista, nuplaunu kitą porciją. Gautą skystį supilu į puodą, sumaišau su cukrumi (cukraus dedu tiek, kad uogienė nebūtų rūgšti) ir verdu nugraibydama putas. Kažkiek pavirus tikrinu ar drebučiai pradeda stingti, o tai darau taip - šaukštelį uogienės supilu į lėkštelę ir jeigu atvėsusi masė pradeda stingti į drebučius, vadinasi virti jau užtenka, belieka viską supilstyti į stiklainiukus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2011 07 25, 19:54)
Aš tai uogienės neverdu. Serbentus spaudžiu su sulčiaspaude, įdedu cukraus, supilu į plastmasinus indelius ir į šaldiklį. Ir greitai, ir skanu, šviežūs bus visada.


o as va kaip tik si karta norejau ne saldytu,o virtu 4u.gif

QUOTE(vida2 @ 2011 07 27, 08:53)
Pakartosiu savo receptą iš raudonųjų serbentų temos


labai aciu 4u.gif na tai pasirodo vandens is viso nereikia doh.gif
Atsakyti
Ir raudonus ir juodus serbentus kiek pasutinus galima isspausti per marle arba gabaleli tiulines medziagos. Man zymiai greiciau nei trinti per sieta. Tik aisku terlione baisi biggrin.gif bet galutinis rezultatas vertas demesio. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste56vas @ 2011 07 31, 15:56)
Ir raudonus ir juodus serbentus  kiek pasutinus galima isspausti per marle arba gabaleli tiulines medziagos. Man zymiai greiciau nei trinti per sieta. Tik aisku terlione baisi biggrin.gif  bet galutinis rezultatas vertas demesio. thumbup.gif


na as tai per marle ir spaudziau,kadangi neturiu to sietelio blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu 4u.gif gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu 4u.gif
Atsakyti
Aš šian viriau obuolienę su persikais. Dar įpjausčiau du apelsinus ir dvi citrinas.
Atsakyti
QUOTE(902 @ 2011 08 04, 20:39)
Aš šian viriau obuolienę su persikais. Dar įpjausčiau du apelsinus ir dvi citrinas.

o gal galite placiau aprasyti visa procesa ir kokiais kiekiais ko dejote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2011 08 04, 16:45)
Sveikutes 4u.gif

neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu 4u.gif  gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu 4u.gif

Šiandien ragauta kolegių pagaminta uogienė thumbup.gif
3Kg persikų
3 apelsinai
ir 1kg cukrasu.
verdama 1-1,5 ant mažos ugnies pamaišant.
Skanumėlis nerealus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2011 08 05, 06:57)
o gal galite placiau aprasyti visa procesa ir kokiais kiekiais ko dejote? 4u.gif



Rutukas111,


Esu virusi obuolius su apelsinais,{receptukas yra rašiau ankstesnėse temose]

Esu virusi raudonuosius serbentus su persikais,agrastus su obuoliais ir riešutais.

Ruošiuosiu virti citrinų džemą,bet tai nepriklauso nuo sezono,o tik priklauso nuo kainos šių vaisių.

Aš,megstu ekpermentuoti,bet man labiau patinka džemai{įvairių derinių}

Virdama naują derinį verdu iš nedidelio kiekio stengiuosiu supilti į nedidelius indelius.
Tai man maloniau,atidaryti ir greičiau yra sunaudojama.

Vienas būdas mano virimo:

Supilu uogas į virimo švarų indą užpilu nedideliu kiekiu vandens,uždengiu ir truputėlį patušinu ant nedidelės kairtos,tuomet mediniu šaukštu sutrinu{arba elektriniu trintuvu} supilu cukrų išmaišau,kuomet cukrus ištirpsta,pakaitinu supilu antrus priedus priedus{tarkime persikus paruoštus},vėliau supilu riešutus paruoštus.

Mano toks virimas trunka ne daugiau 30min.








Atsakyti