[quote=Gytr,2009 09 30, 22:10]
[url=http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursas-mano-geriausias-konservavimo-receptas-ii.d?id=23662413]http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/konkursa...i.d?id=23662413[/ur
Gytr

aciū,tau, už informacija,bet mano erškėčių uogienė,jau vėsta stiklainiukuose
Teko nemažai man ieškoti to ilgai laukto recepto,bet aš,tik pradžią pasiėmiau,o paskui dariau pagal save.Aš radau,alfa.lt
Man svarbiausia reikėjo atrasti recepto tikslius davinius.
O, paskui mano žinios.
Prie to paties parašysiu receptą,gal kam pravers.
1kg. eršketuogių,
1kg. cukraus,,
3 stiklinės vandens,
pora nedidelių citrinų.
Uogas nuplauname,išvalome{aš ėmiau pailgas uogas,jos geresnės}
Gerai išplaunamepotekančiu vandeniu.
Supilame į puodą užpilame vandeniu,paverdame,kol suminkštėja{ant silpnos kaitros}
Vandenį nupilame į indą,uogas supilame į kitą indą.
Vandenį grąžiname į puodą supilame cukrų,išverdame sirupą.
Uogas sutriname elektriniu trintuvu,supilame į cukraus ir vandens sirupą.
Verdameant silpnos ugnies 5-7min.
Paskui pasirušiame citriną ,nutarkuojame viršų,į indą išspaudžiame sultis,kurias supilame į uogienę.
Pamaišome,paverdame ir staigiai didiname ugnį ir paverdame10min.nukeliame nuo virykles,karštą supilame į stiklainius,užsukame dangtelius,apverčiame.,kad dezinfekuotūs dangteis
Tuo pačiu noriu paklausti,gal kam teko virti "Sedulų uogienę,"
pasidalinkite
Tiesa,eršketuogių sėklų neišmečiau,išplausiu ,išdžiovinsiu,sumalsiu kavamale ,ar mikseriu,bus skani arbata,