


Reikia:
* natūralių džiovintų datulių
* vandens ( šalto arba karšto)
Tiesiog užpilti karštu vandeniu datules ir palaikyti keletą valandų (o gali ir valandos užtekti, priklausomai nuo pačių datulių minkštumo/kietumo).
Norint išgauti visiškai RAW'inį (žaliavalgišką) variantą, užtenka užpilti šaltu vandeniu ir palikti mirkti kiek ilgėliau : 12 val., per naktį.
Nupilti vandenį ir nulupti datulių atšokusią odelę ( nebūtinai) , sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos , vienalytės masės. Viskas.
Laikymo sąlygos: indelyje sandariai ir šaltai ( šaldytuve).
Galiojimo trumpė: įvairiai - viename šaltinyje rekomenduojama laikyti iki 10 dienų, kitas garantuoja net 3 mėnesius.
Taip pat, užpiltų šaltu vandeniu datulių džemo galiojimo laikas yra ilgesnis, nei karštu

Skanaus
