Prisiminiau jaunystes metus ir nusipirkau dideli buteli Sangrijos vyno. Zinau, kad galima prideti i ja vaisiu pripjaustytu, leduku ir gerti kaip punsa (jei taip galima pavadinti).
Kokius vaisius dedat: banananai?
buoliai?
vynuoges?
dine (melionas)?
apelsinai?
Ar zinot kokiu kitu receptuku, ka galima sumaisyti skanaus su SANGRIJA?
Naminė sangrija
1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g Geros starkos
1 l Spriteo
Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Spriteą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų!
1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g Geros starkos
1 l Spriteo
Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Spriteą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų!
patinka man sangrija labai. bet as visada geriu be jokiu priedu ir priemaisu. naturali sangrija man skaniausia
Bea, aciu uz puikia ideja su tais melioniniais ledukais. Saldytos braskes irgi grazu, bet jos taip bjauriai istyzta...
Idomus kokteilis, bet gaila, cia man be sansu gauti Monastirskaja Izba, ir Starkutes (beje, jos ir negaliu gerti jau keleta metu nes buvau padauginusi, tai dar dabar nupurto vos kvapa uzuodus ).
Idomus kokteilis, bet gaila, cia man be sansu gauti Monastirskaja Izba, ir Starkutes (beje, jos ir negaliu gerti jau keleta metu nes buvau padauginusi, tai dar dabar nupurto vos kvapa uzuodus ).
buteliukas sangrijos, buteliukas sampano, tada meliono, bananu, apelsinu ir uogu (gereusia braskes). Geriamas kajp kampotas, ale pasigeriama kaip... skanu... rimtaj
Aferiste, vietoj sampano galima turbut bet koki putojanti vyna, kad ir saldesni? Arba pvz. Martini Asti Muskat arba kazka panasaus?
bea , o vietoj "Monastyskos" ar tiktu kitas sausas vynas ?
Man teko gerti sangrija paruosta maljorkiecio , tai po triju stiklu as buvau tokia "pasipuosus", kad kita diena negalejau tuo patiketi. Proporciju neatsimenu, tuo labiau kad dare dideli kieki. Jis naudojo sausa raudona ir balta vynus, lemonade, kazkoki likeri, roma, balta vermuta. Lyg tai ir viskas , bet gali buti kad koki viena gerima ir pamirsau . Ir kas be ko pripjauste daug apelsinu ir citrinu bei pridejo leduku. Pati daryti nebandziau, bet jei nebijot ekspementuoti, galite pameginti.
ajsku galima bet koki naudot, bet sakyciau kajp tik ne sausa, o saldesni...
Skanu gerti yra :
Butelis putojancio vyno, butelis bredzio ir daug visokiu vaisiu.
Gerem per mergvakari - labai patiko , ypac tuos vaisius paskui dorot:)
Butelis putojancio vyno, butelis bredzio ir daug visokiu vaisiu.
Gerem per mergvakari - labai patiko , ypac tuos vaisius paskui dorot:)