Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip skaniai atsigerti Sangrijos?

Prisiminiau jaunystes metus ir nusipirkau dideli buteli Sangrijos vyno. Zinau, kad galima prideti i ja vaisiu pripjaustytu, leduku ir gerti kaip punsa (jei taip galima pavadinti).
Kokius vaisius dedat: banananai?
buoliai?
vynuoges?
dine (melionas)?
apelsinai?

Ar zinot kokiu kitu receptuku, ka galima sumaisyti skanaus su SANGRIJA?
Atsakyti
Naminė sangrija

1 citrina
2 apelsinai
½ stiklinės cukraus
1,5 l raudono vyno (Monastyrska izba)
200 g “Geros starkos”
1 l Sprite’o

Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, žieveles galima dekoratyviai supjausčius panaudoti dekoracijai. Supjaustytus vaisius sudėti į gilų dubenį, įpilti cukraus ir starkos. Gerai atšaldyti (min. 2 valandas šaldytuve, geriausia per naktį). Tada įmaišyti vyną ir Sprite’ą. Jei truks saldumo, dar dėti cukraus. Serviruoti giliame dubenyje su ledukais. (Kaip ir minėta, nepamiršti samčio). Beje, labai įdomūs ir gražūs yra tokie ledukai: melioną supjaustot kubeliais arba su specialiu gremžtuku padarot rutulėlius, užšaldot ir naudojat vietoj ledukų!
Atsakyti
patinka man sangrija labai. bet as visada geriu be jokiu priedu ir priemaisu. naturali sangrija man skaniausia thumbup.gif
Atsakyti
thumbup.gif Bea, aciu uz puikia ideja su tais melioniniais ledukais. thumbup.gif thumbup.gif Saldytos braskes irgi grazu, bet jos taip bjauriai istyzta...
Idomus kokteilis, bet gaila, cia man be sansu gauti Monastirskaja Izba, ir Starkutes (beje, jos ir negaliu gerti jau keleta metu nes buvau padauginusi, tai dar dabar nupurto vos kvapa uzuodus blink.gif blink.gif ).
Atsakyti
buteliukas sangrijos, buteliukas sampano, tada meliono, bananu, apelsinu ir uogu (gereusia braskes). Geriamas kajp kampotas, ale pasigeriama kaip... skanu... rimtaj wink.gif
Atsakyti
Aferiste, vietoj sampano galima turbut bet koki putojanti vyna, kad ir saldesni? Arba pvz. Martini Asti Muskat arba kazka panasaus?
Atsakyti
bea , o vietoj "Monastyskos" ar tiktu kitas sausas vynas ?
Atsakyti
Man teko gerti sangrija paruosta maljorkiecio thumbup.gif , tai po triju stiklu as buvau tokia "pasipuosus", kad kita diena negalejau tuo patiketi. Proporciju neatsimenu, tuo labiau kad dare dideli kieki. Jis naudojo sausa raudona ir balta vynus, lemonade, kazkoki likeri, roma, balta vermuta. Lyg tai ir viskas g.gif, bet gali buti kad koki viena gerima ir pamirsau tongue.gif . Ir kas be ko pripjauste daug apelsinu ir citrinu bei pridejo leduku. Pati daryti nebandziau, bet jei nebijot ekspementuoti, galite pameginti.
Atsakyti
ajsku galima bet koki naudot, bet sakyciau kajp tik ne sausa, o saldesni...
Atsakyti
Ispanijoje po vakarienes visada vaisindavo Sangria su vaisiais: i inda pripjausto ivairiausiu vaisiu ir uzpila vynu. Skanu ir paprasta thumbup.gif
Atsakyti
O kaip reikia teisingai nu ta prasme kad gražiai atrodytų supjaustyti tuos vaisius?
Atsakyti
Skanu gerti yra :

Butelis putojancio vyno, butelis bredzio ir daug visokiu vaisiu.
Gerem per mergvakari - labai patiko , ypac tuos vaisius paskui dorot:)
Atsakyti