Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(daimura @ 2013 05 11, 21:43)
Merginos, pagalbos!!!!!!!!!! kažkas užpuolė rukolą (lauke), tokie mažyčiai kiauri taškiukai darosi, nors jokių gyvių nesimato. Kuom natūraliai galima būtų gelbėti jas?

Greičiausia kryžmažiedės spragės. Buvo sausa, o jos mėgsta sausą orą. Pabandykir perbrauk ranka per eilutę, pamatysit šokinėjančias juodas spragytes. taigi kelis kartus ranka pašukuokit rukolas, kad kuo daugiau išbaidyti, paliekit ir iš karto denkit agroplėvele. Žalumynų niekuo purkšti negalima, nebent kokiais česnakais, tik nelabai padės. Visas kopūstines, rukolas , kol maži daigai geriausia uždengti.
Atsakyti
Tai darau sprendimą,kad rukolas reikia daznai,kaip ir ridikus,palaistyt ax.gif Tai irgi bus natūrali priemone šiam kenkejui baidyti rolleyes.gif
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus. Vakar šių metų sėjos tai jau išroviau (buvau pasėjusi šiltnamyje, paskui išpikiavau į lauką). Šiltnamyje keletas daigelių liko, tfu tfu tfu, kol kas labai gražūs. Dar liko pernykštės (pasirodo, ne veltui rašė ant pakelio, kad daugiametės), jos mažiau taškuotos. Einu gelbėti, nes visiems namiškiams rukola labai patinka.
Atsakyti
Iš kaimo, mano ankstyvieji kopūstai (daigai) dar nedidukai lauke, bijau ir aš spragšių, nes pas mus daug būna. Gal aš juos galėčiau uždengti bambalių viršutinėm dalim be kamštelio? Ar tokiam šiltnamy iškeps?
Nebeužtenka agro man jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 05 12, 12:56)
Iš kaimo, mano ankstyvieji kopūstai (daigai) dar nedidukai lauke, bijau ir aš spragšių, nes pas mus daug būna. Gal aš juos galėčiau uždengti bambalių viršutinėm dalim be kamštelio? Ar tokiam šiltnamy iškeps?
Nebeužtenka agro man jau doh.gif

spragės ir spragšiai ne tas pats... Nuo spragšių bambaliai neapsaugos. Jie įsigraužia į augalo kotelį prie pat žemės, augaliukas pradeda skursti ir žūsta. Atrodo taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 12, 14:58)
spragės ir spragšiai ne tas pats... 

o kaip spragšiai atrodo?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 16:38)
o kaip spragšiai atrodo?

taigi įkėliau nuotrauką.. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 12, 16:41)
taigi įkėliau nuotrauką..  rolleyes.gif

blush2.gif tai tada spragės kaip atrodo?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 16:48)
blush2.gif tai tada spragės kaip atrodo?

user posted image
Atsakyti
Nebūčiau pagalvojus, kad ne tas pats biggrin.gif
man reikia apsaugos nuo spragių tada, tų daigus skyluojančių vabaliukų. Tai bambaliai nepadės?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 12, 16:53)

ačiū, nemačius tokių.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 19:22)
ačiū, nemačius tokių.

tai jų taip lengvai ir nepamatysi... O va skylutes tikrai matėt, ridikėlių lapus vos tik išdygysius apkramto... doh.gif
Atsakyti