Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(SaVi @ 2013 04 28, 11:15)
Man pekino kopustai galvu nesuko nei lauke, nei siltnamyje.Ir pavasari , ir rudeni bandziau auginti.Siais metais rankos iki ju seklu nebekilo. smile.gif

Galvas lengvai apriskit kaip pradeda sukt galvas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2013 04 28, 09:29)
Galvas lengvai apriskit kaip pradeda sukt galvas  mirksiukas.gif

t.y.? g.gif placiau galima
Atsakyti
Jie net nepradejo beveik sukti galvu.Issivare i lapus ir dar kazkokie gyviai skylutem susaude.
Atsakyti
Ar tinka velyvesniam laikui pasiseti brokolių ir kalafijoru daigams lauke?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2013 04 28, 09:47)
Jie net nepradejo beveik sukti galvu.Issivare i lapus ir dar kazkokie gyviai skylutem susaude.

pas mane irgi kol kas daug lapu .. nikes dar nieko nesuka... o gal jau turejo g.gif
[attachmentid=228095][attachmentid=228096]

ant vieno ir matosi skylutes..kazkas pakramte jau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 28 balandžio 2013 - 09:57
QUOTE(tany @ 2013 04 28, 08:47)
o Pekino kopustus butina i lauka persodinti?  as kelis palikau siltnamyje, netrukde, tik tuos kurie trukde isnesiau i lauka....Ar jiems per karsta bus siltnamyje?

As pernai auginau lauke-man uaugo, susuko galvas, tik augo ilgiau nei buvo rasyta-sejau pavasari apie balandzio men., o valgem liepa.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 28, 08:57)
Su dviem lapais į lauką jokiu būdu . Daigai turi augti šiltai. Kelis galite palikti šiltnamy, bus greičiau galvų. Šalnų nebijo, bet neaugs.

Mano augo nuo balandzio men. po agro plevele-viskas gerai buvo. smile.gif O siltnamyje man jiems vietos gaila.
Atsakyti
Sveikutes, sakykit, o porus jau galima į lauką sodinti? Apkločiau agroplėvele. Ar palaukti dar savaitėlę?
Atsakyti
Aciu uz patarimus, bandysiu isretint ir isretintuosius lauke pasodint, ziuresiu kas gausis, o kitus dar paliksiu siltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 28, 09:50)
pas mane irgi kol kas daug lapu .. nikes dar nieko nesuka... o gal jau turejo  g.gif
[attachmentid=228095][attachmentid=228096]

ant vieno ir matosi skylutes..kazkas pakramte jau  blush2.gif

Dar iki galvų sukimo kokios 2 savaitės, net jei šiltnamyje. Apgraužta panašu, kad šliužų. Jei tik sušaudyta, reiškia jau yra spragių. O jei neužaugusius daigus išsodinsit šaltai, bus žyduoliai. Iki 3 savaičių turi šiltai pabūti, net šiltnamy dabar, kai vėsios dienos, nėra gerai, jei T žema.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 28, 10:55)
Dar iki galvų sukimo kokios 2 savaitės, net jei šiltnamyje. Apgraužta panašu, kad šliužų. Jei tik sušaudyta, reiškia jau yra spragių. O jei neužaugusius daigus išsodinsit šaltai, bus žyduoliai. Iki 3 savaičių turi šiltai pabūti, net šiltnamy dabar, kai vėsios dienos, nėra gerai, jei T žema.

o situs apgrauztus lapus nereikia nuskinti, ir aplama nereikia tu lapu mazint jam...as kai kurios tai nuskyniau tik 3vnt tokie liko su lapais, kiti mane nervavo nebepamenu jau kodel ar del to kad skeleti ar del to kad spalva buvo nebezalia, kaip vydurioko, nu bet esme turiu kelis tokius plikus, gal su 3-4 lapais tik.... ar negerai jiems lapus skabyti g.gif blush2.gif ? Niekad pekinus neauginau, tai neisivaizduoju kaip jos isvis auginti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 28, 08:37)
As savo porus buvau priversta issodinti praeita savaite-vakar apziurejau stovi graziausiai. Dar grazesni nei buvo. smile.gif Tik agro uzkloti.

Agroplėvelę vienu sluoksniu dengi?Nes mano užpernai truputėlį apšalo anksti išsodinti:nenumiro,bet gaivaliojosi paskui ilgai...
O priversta kodėl buvai-vėl lovelį išvertei biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 28, 11:48)
o situs apgrauztus lapus nereikia nuskinti, ir aplama nereikia tu lapu mazint jam...as kai kurios tai nuskyniau tik 3vnt tokie liko su lapais, kiti mane nervavo nebepamenu jau kodel ar del to kad skeleti ar del to kad spalva buvo nebezalia, kaip vydurioko, nu bet esme turiu kelis tokius plikus, gal su 3-4 lapais tik.... ar negerai jiems lapus skabyti  g.gif  blush2.gif ? Niekad pekinus neauginau, tai neisivaizduoju kaip jos isvis auginti  blush2.gif

Nereikia nieko skainioti ir alinti augalo. Juk tai maitinamasis plotas. Kai susuks galvas, šituos apgraužtus lapus mielai suės koks žiurkėnas ar į kompostą nukeliaus, nes jie šiurkštūs, o valgysit galvutę iš vidurio.Spalva pekinų iš vidurio būna visada gesvai žalia, be to, šiltmamyje spalva šviesesnė nei lauke auginamų.
Atsakyti