SVELNI ZUVIENE
pakepinu truputi iki auksines spalvos siaudeliais pjaustyta morkyte ir svoguna smulkiai pjaustyta, tada dedu i verdanti sudyta vandeni ir bulviu kubiukus ten pat. kai truputi paverda, dedu juros lydekos file didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima butu isgriebt) ir verdu, kol suminksteja zuvis (tik nepervirt svarbu). tada zuvyte greit susemiu ir iszvejoju, i sriuba maisydama ipilu mazam puodely salto virinto vandens ismaisyta nubraukta sauksta miltu, maisau, kol uzverda. tada jau galima lauro, pipiriuko imest ir kitu prieskoniu, kelias minutes pavirt ir tada ipilt salto pieno. kai sushyla ir jau pradeda uzvirinet (nelaukit, kol kunkuliuos), sudedu atgal zuvyte, kokia minute pasildau. tiesa, jei dedu svieziu krapu ar petrazoliu, tai ne kartu su lauru ir pipirais, o kai isjungiu ugni, kad vitaminai neprapultu

tik smulkiai sukapot reikia.
cia kazkada radau senoj rusiskoj knygoj sita recepta.
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27